Moja kolejna propozycja na znany śnieżny puch. Tym razem użyłam śmietany 35 % a nie takiej z torebki i mleka. Dałam inny smak galaretki i kokos i
Ewa w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mleka w proszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z
Marta GotujePrzepyszny w smaku, kremowy i o ciekawym wyglądzie sernik, który smakuje jak... sernik z czekoladą :) uwielbiam go! Mama piecze go od lat (wiem, że przepis
Kolorowy PrzepisownikTen tort upiekłam Rodzicom na 30-tą rocznicę ślubu🙂 Składniki biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru kryształu 225 dkg mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku
czarrna od kuchniZapraszam na pyszny, wilgotny makowiec z brzoskwiniami i bezą migdałową. Przygotowałam go z gotowej masy makowej. Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki
Mała CukierenkaW tym roku po raz pierwszy zrobiłam domową masę makową więc zrobiłam też swój pierwszy makowiec. Może nie wyszedł idealny ale jest bardzo smaczny i domowy
Monia miesza i gotujeGdy tylko zobaczyłam podobny wypiek na instagramie, to wiedziałam, że muszę przygotować takie cudo. Zainspirowałam się jedynie wyglądem, bo bezę lubię piec po swojemu. Przepis na
Gotowanie i blogowanieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPierniczki świąteczne Pierniczki zawsze przygotowujemy na święta , to świetna zabawa dla całej rodziny :-) Dzieciaki mają mega frajdę przy wykrawaniu kształtów foremkami , jak i przy zdobieniu
Aromatyczne PodróżeSyrop jest aromatyczny i świetnie rozgrzewa. Do herbaty nada się idealnie, szczególnie do herbatki wypitej po powrocie z nart, łyżew czy innych zimowych szaleństw! Nie jest
Mania WypiekaniaPrzez ostatnie trzy dni tak nas pochłonęły przygotowania do świąt- sprzątanie, zakupy, przyrządzanie potraw, że nawet nie miałam czasu włączyć komputera. Stąd moja nieobecność przez ostatnie
Kuchnia MagdaLenyWitam serdecznie Podzielę się przepisem na błyskawiczny piernik, piernik jest prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. Dodatkowo możemy go polać polewą czekoladową lub inną. Polecam wypróbować
Uwaga Babcia GotujeZapraszam na pyszny, korzenny piernik przełożony powidłami śliwkowymi. Bardzo aromatyczny, ponieważ dodajemy sporo przypraw, ale właśnie takie pierniki smakują mi najbardziej. Do tego polewa z gorzkiej
Mała Cukierenkahttp://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do
Moja DelicjaDo tego ciasta przymierzałam się już dłuższy czas. Niestety jeszcze boje się robić takie ciasta wielowarstwowe a najgorzej zawsze jest z biszkoptem, który jest płaski, że
Monia miesza i gotuje