margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Nie macie jajek i cukru? To nie problem. Polecam Wam wspaniałe kruche rogaliki z marmoladą. Ciasto składa się tylko z trzech składników: mąki, śmietany i tłuszczu. Z podanego przepisu wyszły mi trzy duże blachy rogalików. Przepis znalazłam na tej stronie. Polecam :-) Składniki na ciasto
Na słodko lub wytrawnietydzień o tej porze, będziemy pochłonięci przygotowaniami do Świąt, czas więc na pierwszy wielkanocny wpis! Pyszne mazurki, które mogą być również ozdobą wielkanocnego stołu. Są kruche, posmak migdałów w cieście jest wyczuwalny i bardzo przyjemny. :-) Masa kajmakowa nadaje im słodyczy a samo ciasto zbyt słodkie nie jest, dlatego wszystko się równoważy. Jak dla mnie idealne! Dodatkowo proces produkcji jest szybki
Szefowa kuchniśrodku tego kruchego, pszenno-razowego ciasta, kryje się cała gama smaków i kolorów. Tak akurat na wiosnę, na taki dzień jak wczorajszy.Warzywa można poukładać warstwami, ale wpadłam na to już po upieczeniu.Na zimno smakowało mi jeszcze bardziej niż na ciepło.Czytaj więcej
bistro mamaSkładniki: mąka pszenna 20 dag, masło lub margaryna 10 dag, cukier 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, jabłko winne 6 sztuk, cynamon 1 łyżka, cukier 2 łyżki
W Mojej Kuchni Lubięwyciągnięciu ciasteczek dajmy foremkom dosłownie kilkanaście sekund na ostygnięcie, zanim wylepimy je na nowo. Przyznam się szczerze, że nie wystarczyło mi cierpliwości na wyklejenie foremek całym ciastem, z reszty przygotowałam kruche ciasteczka, które pokażę Wam przy najbliższej okazji :) Tymczasem w mojej miseczce pojawiła się cała masa orzeszkowych połówek, które musimy napełnić teraz masą. Możecie użyć swojej ulubionej, jeśli takową macie
Kulinarne zapędy Kokosajest to klasyczna wytrawna tarta na kruchym spodzie, ale na cieście drożdżowym. Coś pomiędzy włoską pizzą a francuskim quiche. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam!Ciasto:25g świeżych drożdży100ml ciepłej wodyszczypta cukru200g mąkipół łyżeczki solipół łyżeczki suszonego rozmarynu1 łyżka oliwy plus odrobina do posmarowania foremkiNadzienie:150g boczku60g mrożonego szpinaku1 szalotka2 ząbki czosnku5 łyżek śmietany
Smakowity Blog KulinarnyDzisiaj sernik na zimno z twarogu i bitej śmietany z borówkami amerykańskimi na spodzie z maślanych herbatników. Przygotowałam go z borówkami, bo je uwielbiam, ale możecie
Oryginalny smakciasto migdałowe, które w oryginalnym przepisie pieczone było z agrestem i porzeczkami. Niestety nie mam dostępu do tych owoców, więc swoje ciasto przygotowałam z wiśniami i brzoskwiniami. Ciasto jest naprawdę smaczne, kruche i maślane. Nie czuć w nim migdałów (co dla mnie jest atutem). Dla smakoszy polecam dodanie odrobiny aromatu migdałowego. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryW piątkowy wieczór mąż został z synkiem, a ja mogłam spędzić ten czas w doborowym, tylko damskim towarzystwie... Z Asią i Justyną. Były plotki, był
MiksturownikDziś trochę o mojej torebce i przepis na placek :) Podejmuję temat torebki... Zainspirowana Matrioszką i Patty też zajrzałam do swej torebki... Po pierwsze: od kiedy
Miksturownikciasto z czereśniami "chodziło za mną" odkąd na straganach zobaczyłam moje ulubione owoce... Początkowo miała powstać tarta czekoladowa z czereśniami, ale kiedy nabrałam ochoty na dodatek budyniu, ciasto nieco urosło. Powstało zatem kruche czekoladowe z budyniem czekoladowym, czereśniami i bezą. Nie będę się rozpisywać jak bardzo mi smakowało, sami się przekonajcie! Przepis poniżej :) Ciasto
Czerwień i błękitOglądając program kulinarny podobne ciasto, właśnie z proszkiem do pieczenia nie było podpiekane. Postanowiłam jednak nie ryzykować i je podpiec. proszek do pieczenia nadał fajnej kruchej ale nie twardej struktury ciasta. Jednym słowem było pysznie.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzez około 2 minuty, aż troszkę się przyrumienią. Usmażone jabłka układać na ręcznikach papierowych. 4. Cukier wymieszać z cynamonem. Ostygnięte jabłka obtaczać w cynamonowym cukrze. Smacznego! :) Kruche pierogi z nutellą i bananem Ciasto: 350g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g schłodzonego masła 6 łyżek wody 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 łyżki cukru Nadzienie: 1 nieduży, dojrzały banan 1 łyżka soku(...)piekarnika. Pierogi po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. 5. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i podać go do upieczonych ciastek. Kruche pierogi przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków:) Tort jak zupa z makaronem Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 450g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mała Cukierenkatroszkę się przyrumienią. Usmażone jabłka układać na ręcznikach papierowych. 4. Cukier wymieszać z cynamonem. Ostygnięte jabłka obtaczać w cynamonowym cukrze. Smacznego! :) Kruche pierogi z nutellą i bananem Ciasto: 350g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g schłodzonego masła 6 łyżek wody 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 łyżki cukru Nadzienie: 1 nieduży, dojrzały banan 1 łyżka soku(...)Pierogi po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. 5. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i podać go do upieczonych ciastek. Kruche pierogi przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków:) Tort jak zupa z makaronem Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 450g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 i 1/2 łyżeczki proszku
Mała CukierenkaDzisiaj zapraszam na baaaardzo kruche ciastka. Idealne do kawy, herbatki, do podgryzania. Musiałam mocno się sprężać ze zrobieniem zdjęć, bo szybko znikały z talerzyka. Faktura ciasta jest taka, że nie wykroicie z niego ciastek, ale doskonale nadadzą się właśnie do formowania w dłoniach, czy wyciskania przez maszynkę do mięsa, wyposażoną w specjalną nasadkę ( to też chyba wynalazek zamierzchłych czasów);). Ciasteczka(...)toczymy w kulę i rozgniatamy widelcem. Pieczemy na złoty kolor ok 15-20 min w 180 stopniach. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/kruche-ciastka-monetki/ MieszamWGarnku Artykuł Kruche ciastka monetki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku