sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) pół kostki margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru Dodatkowo:1 puszka brzoskwiń w syropie 5 białek 3/4 szklanki cukruZaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części. Owinąć folią i włożyć na minimum 1 godzinę do zamrażarki. W międzyczasie jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką margarynę, Sernix
Świat CiastawyboruNa ciasto:-1,5 szklanki mąki pszennej-10 dkg margaryny-0,5 szklanki cukru pudru-1 jajko-łyżeczka proszku do pieczenia-2 łyżki kakao-aromat śmietankowy Zagniatamy kruche ciasto, ale na początku bez kakao.Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3.Do części 2/3 dodajemy kakao. Ciemne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę.Na ciasto
Maminek kulinarnyrozwałkować, rozłożyć na dużej balszce. Wstawić do piekarnika, zarumienić.Masa: Do żółtek dodać cukier, utrzeć. Dodać twarożek, mleko, olej, budyń, wymiksować. Wylać na kruche ciasto.Piana: Białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.Wymieszać, wylać na ciasto. Zapiekać ok 60 min w 180 st.Do przygotowania sernika użyłam produktów Mlekovita:Zapraszam na stronę Mlekovity:http://www.mlekovita.com.pl/php/Zapraszam również na profil firmy
Z Majeczką w kuchniustach... Ciasto:150 g mąki pszennej, 80 g margaryny, 50 g cukru pudru, 2 łyżki śmietany 18%. Mąkę przesiać, dodać cukier puder, posiekaną margarynę oraz śmietanę. Zagnieść kruche ciasto, uformować kulę, owinąć w folię aluminiową i schładzać pół godz. Następnie wyłożyć na dno przygotowanej tortownicy o śr. 27 cm (może być mniejsza, bo ciasto wyszło dość niskie), nakłuć
Z miłości do słodkościKruche ciasteczka - lubiane chyba przez wszystkich. Fajnym dodatkiem jest cukier na górze, który tak miło chrupie. Upiekłam na szybko na przyjście gości i po ich wyjściu zostało tylko kilka sztuk więc uznaję to za najlepszą rekomendację dla tego przepisu :). Dla kogo: dla lubiących domowe ciacha dla chcących sprawić radość najbliższym dla fanów ciastek, w każdej postaci Składniki na ciastka(...)więcej, bo dość sporo rośnie), wycinać ciasteczka. Posmarować je rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Przepis znalazłam w gazetce "Kruche ciasta i ciasteczka" Haliny Jachowskiej i wprowadziłam w nim zmiany
Mania Wypiekaniaprzełamać rutynę. Przygotowałam kruchą tarte z masą chrzanową oraz parzoną białą kiełbasą. Pomysł na takie danie zrodził się w mojej głowie na myśl o zbliżających się Świętach Wielkanocnych. W niedzielę po śniadaniu Wielkanocnym nie jada się u nas obiadu, za to przygotowuje przekąski na ciepło, taka tarta może być właśnie jedną z nich. Składniki: na ciasto: 210 gram maki(...)suszonego pomidora posiekanego 2 jajka na farsz: 5 pieczarek 2 pętka białej kiełbasy 3 łyżki kukurydzy konserwowej pęczek natki pietruszki cebula Przygotowanie: Przygotowanie tarty rozpoczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Składniki na ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. W większej misce mieszamy ze sobą składniki na masę chrzanową czyli jajka, śmietanę, chrzan, bulion warzywny, suszone pomidory
Życie zaczyna się w kuchniprzełamać rutynę. Przygotowałam kruchą tarte z masą chrzanową oraz parzoną białą kiełbasą. Pomysł na takie danie zrodził się w mojej głowie na myśl o zbliżających się Świętach Wielkanocnych. W niedzielę po śniadaniu Wielkanocnym nie jada się u nas obiadu, za to przygotowuje przekąski na ciepło, taka tarta może być właśnie jedną z nich. Składniki: na ciasto: 210 gram maki(...)suszonego pomidora posiekanego 2 jajka na farsz: 5 pieczarek 2 pętka białej kiełbasy 3 łyżki kukurydzy konserwowej pęczek natki pietruszki cebula Przygotowanie: Przygotowanie tarty rozpoczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Składniki na ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. W większej misce mieszamy ze sobą składniki na masę chrzanową czyli jajka, śmietanę, chrzan, bulion warzywny, suszone pomidory
Życie zaczyna się w kuchnimąki orkiszowej (lub 2 szklanki mąki pszennej)- 1-2 łyżek ksylitolu (lub cukru)Dodatkowo:- powidła czekoladowe- mielony ksylitol (lub puder) do oprószenia ciasteczekWszystkie składniki umieścić w misie i zagnieść kruche ciasto (ja używam do tego hak miksera). Podzielić na 2-3 części, każdą zawinąć w folię spożywczą i kilka minut schłodzić w lodówce. Wyjmować partiami, układać na oprószonym mąką blacie
Smaczne Zdrowepiekarniku. Ciasto tej tarty jest tak dobre, że wykorzystuję ten przepis stosując też inne, wytrawne farsze. Jednak to tę tartę polecam szczególnie ;) Jedna z moich ulubionych! SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO: · 250 g mąki pszennej · 150 g masła, zimnego · 2 żółtka, duże
Calzonella.comjednolite ciasto i wkładamy do lodówki. Przygotowujemy masę na pasztet. Soczewicę i kaszę gotujemy do miękkości (wg czasu podanego na opakowaniu). […] Artykuł Wegetariański pasztet musztardowo-grzybowy, w kruchym cieście pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogczasie wyjmujemy ciasto i dzielimy na dwie części, tą druga znów chowamy do lodówki. Podsypujemy blat mąką (starajmy sie jej nie nadużywać gdyż ciasteczka staną się twarde a nie kruche ) ciasto wałkujemy dość cienko, następnie wycinamy kółka o średnicy 6 cm . Na każda różyczkę potrzebujemy 4 kółeczka. 3. Kiedy mamy gotowe kółka zakładamy każde z czterech kółek na siebie
Gotowanie...to proste !Kisz (quiche) to potrawa pochodząca z Francji i składa się z słonego ciasta kruchego oraz masy jajeczno – śmietanowej. Jako głównego składnika można użyć rożnego rodzaju mięs, serów, owoców morza lub warzyw. U mnie kisz z pomidorami oraz serem. Składniki na ciasto: 150g masła 300g maki pszennej szczypta soli żółtko 2 łyżki bardzo zimnej śmietany kremówki Składniki na nadzienie: 3 małe
wysmienityPLACEK Z SEREM I JAGODAMI Kiedy w domu nie ma ciasta do kawy, lodówka skrywa niewiele, to znak, że trzeba zrobić proste ciacho z serem i jagodami. Lubię robić ciasta kruche, z różnymi dodatkami, są bardzo proste w wykonaniu, tanie jeśli chodzi o składniki, zachowują bardzo długo świeżość i są po prostu pycha! Cały tydzień nie jadłam ciasta, powiem szczerze
SMYKWKUCHNIUszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku. Zapraszam. SKŁADNIKI Ciasto: 1/2 kilograma mąki 1 margaryna 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli jedno jajko Farsz: 1/2 kilograma pieczarek, 2 cebule olej do smażenia WYKONANIE Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko
W kuchennym oknie Ewy