Składniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie
Prosto i Smacznie z AnetąCiasto naleśnikowe to jedno z moich ulubionych ciast, a naleśniki z kolei jedno z ulubionych dań. Dlaczego? Głównie dlatego, że można je jeść za każdym razem
Pause Gotowanie!mnie 17 na 27 cm. Ciasto rozwałkować na wymiar narysowanego prostokąta lekko podsypując mąką. Papier z blatem ciasta przełożyć na blaszkę od piekarnika. Każdy blat piec około 10 min w 160 st. grzałka góra-dół, lub w 145 st. z termoobiegiem, wówczas można piec kilka blatów jednocześnie. Piec do lekkiego zezłocenia, ciasto jednak nie może stać się brązowe, ponieważ będzie(...)lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego! Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka listonic
moj przepis naulubionych owoców, najlepiej sezonowych i słodkich (polecam borówki) oraz mąki kokosowej lub ryżowej zmieszanej z orkiszową. Potem wystarczy wszystko dobrze zmiksować, wrzucić na wierzch ciasta owoce i upiec – w taki oto sposób zostaniesz twórcą bezglutenowego fit biszkoptu z owocami *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wbij jajka do dużej miski. Jeśli(...)pieczenia w oddzielnej miseczce. Teraz dodawaj powoli, łyżka po łyżce, mąkę dobrze wymieszaną z proszkiem do pieczenia lub sodą. Miksuj na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej masy. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wysyp na ciasto umyte i osuszone ręcznikiem papierowym owoce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza na 40 minut. Ciasto zostaw do wystygnięcia
Eat me! Fit me!mnie 17 na 27 cm. Ciasto rozwałkować na wymiar narysowanego prostokąta lekko podsypując mąką. Papier z blatem ciasta przełożyć na blaszkę od piekarnika. Każdy blat piec około 10 min w 160 st. grzałka góra-dół, lub w 145 st. z termoobiegiem, wówczas można piec kilka blatów jednocześnie. Piec do lekkiego zezłocenia, ciasto jednak nie może stać się brązowe, ponieważ będzie(...)lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego! Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka
moj przepis naChyba pierwszy raz w życiu zrobiłam ciasto na tzw. oko. Potrzebowałam upiec na szybko ciasto, a w szafkach i lodówce miałam konkretne składniki. Postanowiłam zaryzykować i
Głodni Wrażeń - fit przepisyZjeść coś słodkiego i nie zgrzeszyć, to jest dopiero wyzwanie! Czekoladowe ciasto z malinami całkowicie FIT- ahhh... jakie to było dobre. Smakowało jak wilgotny murzynek z lekką piernikową nutą. Podkreślę to słowo- wilgotny i to bardzo! Normalnie kawał pysznego czekoladowego ciacha, które wygląda na bombę kaloryczną, a tak naprawdę jest mega zdrowym wypiekiem z dobrych jakościowo produktów. Dużo świeżych(...)polskich malin i polewa czekoladowa. Nie martwcie się, polewa jest równie zdrowa jak samo ciasto ;). Będę do tego przepisu wracać bardzo często, będę go modyfikować i smakować nowych odsłon. Ciekawe jakby ciacho smakowało z innymi owocami, np. z borówkami albo truskawkami... koniecznie muszę się przekonać ;). Was też zachęcam do pieczenia! Ten przepis może być świetnym pomysłem na deser dla Waszych
Nastoletnie WypiekanieJa się przeogromnie cieszę, że FIT seria spotkała się z tak dużym zainteresowaniem z Waszej strony! To dla mnie ogromna radość, a jednocześnie niesamowita motywacja
Ostra na Słodkojeden woreczek i właśnie dzisiaj nadszedł jego czas. Inspiracja wzięta ze strony I love bake jednak ciasto zmodyfikowałam na własne potrzeby. Żeby było trochę bardziej fit jeśli można powiedzieć o cieście, użyłam mąki żytniej pełnoziarnistej. Składniki: 1 szklanka mąki żytniej 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego niecała łyżeczka proszku do pieczenia
Gotowanie z pasjąPomysł na sernik znalazłam na instagramie @jedz_fit. Zaglądajcie tam również bo mnóstwo ciekawych propozycji tam znajdziecie. Sernik jest idealny, kremowy, pachnący kokosem i bardzo
Moje Małe CzarowaniePoprostu SzToS...!!! Jeden z najlepszych smakołyków. Ciasto bez mąki? Bez cukru spożywczego? Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru. Składniki: -fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g - kakao ½ szklanki (50 g) - jaja 3 szt. - banan 3 szt. - rodzynki
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasPoprostu SzToS...!!! Jeden z najlepszych smakołyków. Ciasto bez mąki? Bez cukru spożywczego? Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru. Składniki: -fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g - kakao ½ szklanki (50 g) - jaja 3 szt. - banan 3 szt. - rodzynki
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasWięcej fit słodkich przepisów tutaj: Fit kasza manna o smaku szarlotki Szybkie ciasteczka owsiane z masłem orzechowym bez pieczenia Orzechowo-białkowe batony bez pieczenia Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Artykuł Fit lody bananowo czekoladowe pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowanie