ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:481/1040)

PYSZNE BROWNIE NA MĄCE KOKOSOWEJ 106

ciasto wygląda super a jeszcze lepiej smakuje :) Pyszne, szybkie w przygotowaniu, mega czekoladowe. Przyznam, że upiekłam małą foremkę i szybko tego pożałowałam, bo całe brownie zostało zjedzone jeszcze tego samego dnia.  Mąka kokosowa zyskuje coraz większą popularność. Zawiera dużo błonnika i białka. Swoje zastosowanie znalazła w diecie odchudzającej. Polecam :) Składniki na kwadratową blaszkę 18x 18 cm: * 3 jajka(...)waniliowym i rozpuszczonym, wystudzonym masłem. W drugiej misce wymieszać mąkę kokosową z kakao i cukrem trzcinowym. Do płynnych składników wsypywać po 2 łyżki sypkich składników i dokładnie mieszać trzepaczką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Piekarnik nagrzać do 170'C, piec około 30 minut. Ciasto wystudzić. Masło rozpuścić w garnku z mlekiem, dodać kakao i cukier puder

Zrób to smacznie
MOCNO CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI 174

Mięciutkie, lekko wilgotne i moooocno czekoladowe.  Do tego dojrzałe czereśnie.  Idealny duet.  Moje kubki smakowe mówią:YEEEES :)))  Składniki: (u mnie forma 20x20cm z wysokim brzegiem) 200 g mi ękkiego masła 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 całe jajka 100 g czekolady deserowej 6 łyżek mleka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo(...)pieczenia oraz mleko. Na koniec dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Foremkę natłuścić i posypać mąką lub tartą bułką. Wyłożyć połowę masy. Na nią połowę wydrylowanych czereśni. Na czereśnie wykładamy resztę ciasta, a na nie pozostałe czereśnie. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut do suchego patyczka. (ja piekłam 65 ponieważ ciasto moje było bardzo wysokie

Walijskie Pichcenie
KRUCHE RURKI Z CZEKOLADOWYM KREMEM 213

pudru 12 dag smalcu 22 dag masła 0,5 kg mąki KREM: 2 szklanki mleka 6 czubatych łyżek cukru budyń czekoladowy 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady łyżka mąki pszennej 0,5 kostki masła 0,5 opakowania cukru wanilinowego WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiewamy, dodajemy tłuszcz i razem siekamy. Następnie dodajemy jajka. Zarabiamy ciasto i chowamy do lodówki na minimum 1 godzinę

Pani na deser
Mazurek czekoladowy 200

wzorca z papieru. Z pozostałych kawałków ciasta zrobić rulon i przykleić do zewnętrznej krawędzi naszego jajka. Ciasto schłodzić 1 godzinę. Ciasto ponakłuwać widelcem dość gęsto. Piec przez ok. 20 minut w 200 stopniach do zrumienienia. Wystudzić. Sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 40 ml śmietanki 36% Czekoladę połamać. Śmietankę delikatnie podgrzać, do ciepłej dodać czekoladę i wymieszać do dokładnego połączenia(...)czekoladowy biały: 50 g białej czekolady 20 ml śmietanki 36% Czekoladę połamać. Śmietankę delikatnie podgrzać, do ciepłej dodać czekoladę i wymieszać do dokładnego połączenia.   Dodatkowo: gwiazdki z mlecznej czekolady Na zimne ciasto wylać sos z mlecznej czekolady, rozsmarować. Na mlecznej czekoladzie zrobić kleksy z białego sosu, następnie patyczkiem zrobić esy - floresy. Udekorować mlecznymi gwiazdkami. Przechowywać

kulinarnyswiatdomi
Ciasto truskawkowe 168

które zostały wcześniej zamrożone. Co roku przygotowuję słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% -  350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek  Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło

Pan i Pani Smith w kuchni
Pomarańczowa chałka pieczona w okrągłej foremce 78

podsypaną mąką stolnicę, dzielimy na 4 części. Z każdej porcji formujemy wałek o długości około 60 cm. Zaplatamy wałki według schematu ze zdjęcia, końcówki ciasta zawijamy pod spód (zdjęcie z przepisu na plecione bułeczki z czekoladową kruszonką ). Uplecioną chałkę przekładamy do okrągłej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Tuż przed pieczeniem

Tajemnice Smaku
Tort czekoladowy z kremem kawowym i granatem 189

fareast-language:EN-US;} Witajcie! Była okazja- to pojawił się i tort. Sto lat dla mojego kochanego Brata!   A jest on połączeniem dwóch ciast: tortu z kremem kawowym i leśnego mchu. Bardzo, bardzo deserowo czekoladowy- miłośnicy gorzkiej będą wniebowzięci 😊 A i kawosze znajda coś dla siebie- mocno alkoholowe nasączenie o bazowej, kawowej nucie … Do tego delikatna warstwa kremu śmietanowego

Domowe ciasta
Przepis #193 🎄 Piernikowe ciasto z jabłkami 139

Wierzch posypujemy siekanymi migdałami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Zamiast migdałów możecie użyć innych siekanych orzechów. Dodatkowo wierzch ciasta można posypać na przykład zmielonym ksylitolem lub przygotować domową polewę czekoladową.  Smacznego

Health-Fit-Life
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 226

mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. 9. Obieranie i siekanie migdałów Jeśli mamy migdały

Ciastka - domowe słodkości
Piernik staropolski z powidłami i suszonymi śliwkami 369

laskę cynamonu i zmiksować masę blenderem. Gęstą i jeszcze gorącą smarować blaty ciasta. Odstawić do zastygnięcia obciążając piernik, np deską do krojenia. Po wystudzeniu ciasto pokroiłam na 3 części i każdą z nich oblałam polewą czekoladową. Polewa. Cukier puder i kakao przesiać przez sitko. Wsypać do garnka, wlać wodę i mieszając zagotować. Dodać masło z czekoladą i na małym ogniu

https:KKuchniaMniam
Przepis #157 Brownie z orzechami (bez mąki, jajek i mleka) 165

gotowe ciastka czy wafelki. Dzisiaj chcę Wam udowodnić, że coś równie pysznego można zrobić samemu w domu w  5 minut (nie licząc pieczenia). Czekoladowe Brownie z orzechami powstało dość spontanicznie (jak większość moich przepisów:)). Ciasto jest wegańskie i  nie zawiera mąki, jajek oraz mleka a także dodatku białego cukru. To Brownie to szybki i prosty deser - lubicie takie

Health-Fit-Life
Ciasto wuzetka 471

rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Gdy polewa lekko przestygnie i zacznie tężeć rozprowadzić na posmarowanym biszkopcie. Gotowe ciasto odłożyć na kilka godzin w zimne miejsce. Jeśli macie jakieś czekoladowe ozdoby można przed podaniem ozdobić jednak nie jest to konieczne

Ala piecze i gotuje
Domowe markizy 133

się taka wspólna praca. Składniki:  2 szklanki mąki 15 dag. margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko krem czekoladowy do przełożenia (u mnie terravita) Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce przez ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy je, rozwałkowujemy na placek grubości ok 0,5 cm i wycinamy ciasteczka

Cynamonowe szczęście
Oponki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi 166

Oliwką łyżeczką.... Taki jest pyszny, że trudno mu się oprzeć :) Szybciutko musiałam go schować aby móc przygotować dla Was jakiś nowy i super czekoladowy przepis :)  Kremy doskonale smakują na waflach, kanapce, jako dodatek do ciast i deserów.  Z racji tego, że karnawał w pełni, mam dla Was dzisiaj propozycję na oponki serowe z cudownym kremem orzechowym i orzechami

Smakołyki Asi
ŚNIEŻNE BABECZKI 123

stopniach ok. 20 min. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy serek, delikatnie mieszamy. Wystudzone babeczki dekorujemy lukrem, ozdabiamy śnieżynkami.   Do ciasta użyłam Polewy i dekoracji Helio (która ma wiele zastosowań) zamiast czekoladowych kropelek

słodki bratek
Najlepsze przepisy października 117

nieustający hit, można z nich robić wszystko i smakują rewelacyjnie w każdym wydaniu. Nawet jako sernik. Miejsce trzecie: Mus czekoladowy Aksamitny, mocno czekoladowy, delikatny i puszysty, przygotowany – uwaga – z batata. Miejsce czwarte: Mini ciasta dyniowe Kolejny przepis z użyciem dyni, ale to moje ulubione jesienne warzywo. „Te ciasta dyniowe to mega prosty i szybki przepis

PaleoLife
Rolada jogurtowa 813

piekarniku 200C około 10-15 minut. Po upieczeniu ciepłe ciasto  wykładamy na bawełnianą  ściereczkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ciasto rozwijamy, smarujemy dżemem i ponownie rolujemy. Można roladę udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego

kgwjanczewo
Herbatki ziołowe POSTI 162

Dzisiaj będzie hebraciany post. Już jakiś czas temu otrzymałam pyszny zestaw herbatek ziołowych POSTI, to właśnie na bazie jednej z nich robiłam miętowo-czekoladowe brownie, dzięki którym wygrałam konkurs, podczas wydarzeń BlogerChefa. Przepis na ciasto możecie znaleźć [ tutaj ]. A relacje z konkursu w osobnym poście [ tutaj ]. W paczce znalazłam rozmaite herbaty oraz uroczą puszkę z miętą. Wybór smaków był naprawdę

Trufelkowo
Sliwkowy fit serniczek 117

środku para. Sernik pieczemy w 180 stopniach z funkcją góra / dół przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nic ciasto przynajmniej na 30 min do przestygnięcia.   Zimny sernik polewamy polewą czekoladową, ozdabiamy suszonymi śliwkami. Najlepiej kroi się po schłodzeniu.  Smacznego

Kuchnia od dwojga
Mazurek orzechowy z lukrem 206

minut. Wyjąć i całkowicie wystudzić.  Śmietanę z cukrem pudrem wymieszać w rondelku i gotować przez 5 minut. Przestudzić i polać lukrem ciasto. Do lukru można dodać łyżkę ciemnego kakao, wtedy wierzch będzie czekoladowy.  Dekorujemy połówkami orzechów włoskich lub złotymi jajeczkami z czekolady

Kulinarne Inspiracje
Babeczki czekoladowe z jeżynami 159

Dostałam zamówienie od mojego brata na czekoladowe babeczki, bo 'dawno nie było' ;) Wczoraj późnym wieczorem kręciłam więc ciasto, bo ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę nie dałam rady odpalić piekarnika w trakcie dnia. Dziś dorobiłam nutellowy krem i udekorowałam babeczki jeżynami, które zrywałam chwilę po 8 rano z dziadkowego ogrodu. PS  jeszcze wczoraj o 23 kilka ciepłych babeczek

Słodkie inspiracje
Ciasto Salceson. 141

kostkę jabłka, wszystko jeszcze raz mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK Z MUSEM POMARAŃCZOWYM ( JAFFA CHEESECAKE) 165

wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 8 - 10 minut, do zarumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć ciasto i wystudzić. *Jeśli nie masz czasu, to możesz użyć ciasteczek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym ( ok. 200 g) np. markizy i połączyć je z masłem (40 g) w malakserze. Następnie taką bazę wyłożyć na dno formy

Calzonella.com
Panpepato. 174

jeśli się nie przyłożymy glazura może się zważyć)      Chłodne ciasto smarujemy dżemem, oblewamy czekoladą i dekorujemy. Gotowe!      Gotowe ciasto można przechowywać około dwóch tygodni, a jeśli zrezygnujemy z polewy czekoladowej nawet dwa miesiące, ale jest tak smaczne, że znika o wiele szybciej

Rozpustne gotowanie
Omlet zapiekany z malinami i bananem 181

smaki, a dzięki szerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno

Tetiisheri
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 125

mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. Źródło: internet

Ciastka - domowe słodkości
Potrawy na Wielkanoc 126

chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem Ciasto z owocami Smacznego

Codziennik Kuchenny
Kruche tarteletki z musem czekoladowym i jagodami 164

Dziś ciasta nie ma ale za to są pyszne tarteletki z musem czekoladowym i jagodami. Mus jakiego użyłam to gotowa mieszanka, którą miesza się z mlekiem i chłodzi. Mus tak jak i wiele innych super produktów możecie kupić tutaj , ja mam go w ramach wspólpracy. Mus jest bardzo smaczny ale jak dla mnie za slodki. Ale ogólnie tarteletki ze świeżymi

Ewa w kuchni
Chlebek bananowy 129

jajko  1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki sody  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 11/2 szklanki mąki pszennej Dodatkowo: 3-4 łyżki groszków czekoladowych(niekoniecznie) 1-2 łyżki cukru pudru Groszkami można posypać wierzch ciasta przed wstawieniem do piekarnika. Cukrem pudrem posypać ciasto po upieczeniu i ostudzeniu. Przygotowanie:  W dużym naczyniu wymieszać roztopione masło z rozgniecionymi bananami

Smaki Natalii
Mleczna kanapka 151

części - spodnią i wierzchnią. Wykładamy masę mleczną na spód i przykrywamy wierzchem. Wstawiamy do lodówki na 1-2h żeby się scaliło. Recipe Notes Ciasto można posmarować dżemem przed przełożeniem kremem. Można też wykonać polewę czekoladową rozpuszczając czekoladę gorzką z 3-4 łyżkami wody lub mleka

Kucharzyca
Sernik z pomarańczową nutą 189

masy wystygną i zalewamy tężejącą galaretką, a na nią kładziemy drugi blat biszkoptowy. Całość wstawiam do lodówki by galaretka całkiem zastygła. Następnie wyjmujemy ciasto z tortownicy, górny blat nasączamy sokiem pomarańczowym i oblewamy polewą czekoladową

Czary - gary w kuchni
Piernikowy keks na konfiturze 112

połączy się ona z resztą składników. Płynne ciasto wylewamy do keksownicy pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180*C  Gotowe i ostygnięte ciasto można udekorować orzechami , kokosem i różnorodną polewą. Ja wykorzystałam polewę czekoladową dodając odrobinę kokosu na górę. Polewę robimy poprzez stopienie magrgarny w garnku i dodaniu pozostałych składników i wymieszaniu. Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Makowo - jabłkowe ciasto! 117

pierwszy... Nie mogłam się nim najeść... Jest leciutkie, bo bez mąki i ma doskonale wyważoną ilość cukru. Wilgotne wnętrze pokryte rumowo - czekoladową polewą to uczta dla podniebienia! Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto robi niesamowitą furorę ilekroć pojawi się na stole. Wypróbujcie bez wahania! Ten przepis na pewno znajdzie miejsce w Waszych sercach! Składniki na ciasto: 200g mielonego maku

Kuchnia Pani Wiosny
Czekoladowo – migdałowe muffiny z cukinią 145

muffin idealny! Po prostu spełnienie moich muffinowych marzeń Są idealnie miękkie, wilgotne w środku, czekolada w środku nich pozostaje miękka nawet gdy ciasto wystygnie i do tego są bardzo zdrowe! Szczerze polecam!!! CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE MUFFINY Z CUKINIĄ 45 minut (z pieczeniem) 16-20 muffinów Składniki Suche 225 gram mąki pszennej (lub 150 gram pszennej i 75 razowej) 50 gram płatków

sierotka maRysia w kuchni
Malinowy Misz Masz 138

pozostałości które pozostają jak coś robimy. To właśnie z takich resztek zrobiłam z mamą malinowy Misz Masz. Resztki zostały nam po Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami , czego brakło dorobiłyśmy. Składniki: biszkopciki (my użyłyśmy resztek ciasta), nasączamy je kawą Masa malinowa:   300 g malin 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietany 36 % 3 łyżki

Lili w kuchni