ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:431/1040)

Szybki naleśnik śniadaniowy 178

jednej i drugiej strony do momentu zezłocenia. Na początku na bardzo rozgrzanej patelni, a później średnio. Pierwszy raz przewracamy w chwili, gdy górna warstwa ciasta się zetnie. Podajemy z ulubionymi konfiturami, owocami, kremem czekoladowym i bananem, twarogiem - dowolnie. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Rogaliki drożdżowe 156

wierzchu smarujemy białkiem (u nas ten etap pominięty) lub wodą. Układamy rogaliki na papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, aż ciasto będzie rumiane. Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem, posypką czekoladową lub smarujemy lukrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasteczka cappucino z kremem czekoladowo - orzechowym 189

innym to, co ma we własnym sercu". Składniki: 15 dag masła 1 jajko 3 łyżeczki cappucino 30 dag mąki 7,5 dag cukru pudru krem czekoladowo - orzechowy (np.taki - klik ), lub nutella Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka w dowolnych kształtach. Piec około 10 minut na złoty

My simple kitchen
Brownie z awokado 188

uwagi na zapas awokado z zeszłego tygodnia, piątkową podróż pociągiem do domu spędziłam nad rozmyślaniem i szukaniem inspiracji na wykorzystanie awokado do jakiegoś ciasta. Od razu pomyślałam o brownie. Wyszło wilgotne i czekoladowe ;) A teraz odrobina prywaty. Zna ktoś w Poznaniu dobrego i względnie taniego fryzjera? ;) Składniki (na małą prostokątną blaszkę): 1 bardzo dojrzałe awokado 1-2 łyżki odtłuszczonego kakao

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta z panna cottą i malinami 187

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80

Bullio
Ciasto marchewkowe 688

wyłożonej papierem okrągłej lub kwadratowej foremki. do ciasta możemy dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały. Pieczemy w temp. 180'C ok. 30 minut. P.S. Ciasto można przełożyć kremem lub dżemem, albo oblać polewą czekoladową, czy też lukrem. Smacznego

Luźna Kuchnia
Tarta z panna cottą i malinami 223

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80

Bullio
Metrowiec makowo-owocowy 414

sztywno, podzielić na dwie części i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Piknik Smakoszy vol 2 - moja relacja 205

przygotowała swoje specjały. Było słodko, było i wytrawnie. A na moim stoliku znalazły się: *  muffinki marchewkowe z biała czekoladą   * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą   * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać

kolorowotorcikowo
Sernik czekoladowy z masą wiśniową 170

łyżki budyniu waniliowego lub czekoladowego   ·          ½ szklanki cukru   ·          2 łyżki kakao ·          2 łyżki wody Ciasto kruche: ·          300 g mąki

Mania Gotowania
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 386

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Muffiny kakaowe z budyniem 270

robię. Do foremek wykładamy po 1 łyżce ciasta, na to łyżkę budyniu i znowu ciasto, tak żeby foremki były zakryte do ok 2/3 wysokości, gdyż ciasto nieco urośnie. Ja na koniec użyłam jeszcze posypki czekoladowej. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni

Zgrabne Gotowanie
Kokoski 720

utrzeć, dodać resztę składników i zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej

Blondynka Gotuje
Przed-poślubnie. I tort kawowo-malinowy z różaną nutą 219

czarny i złoty proszek czekoladowe ozdoby Jajka, wodę i cukier umieścić w dużej misce. Ubijać na wysokich obrotach, aż masa będzie jasna i bardzo gęsta. Wlać ekstrakt, zmiksować. Mąkę i proszek przesiać, wymieszać z migdałami. Wsypać do ubitej masy jajecznej, delikatnie wymieszać łyżką, tylko do połączenia składników. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, wyrównać wierzch. Piec(...)Zmrożone ciasto wyjąć z formy, ustawić na kratce, pod nią podłożyć folię spożywczą lub papier do pieczenia. Oblać ciasto polewą, odczekać kilka minut, ostrożnie przełożyć na paterę. Udekorować liofilizowanymi malinami, złotym i czarnym proszkiem oraz ozdobami czekoladowymi. Smacznego! Dekoracja jest prosta, ale zrobiło się późno i nie chciało mi się kombinować. Przygotowałam więc  zawijaska  z ciemnej kuwertury, posypałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka bananowa z czekoladą 147

deserowej czekolady 200g  śmietany 30% 350g serka homogenizowanego naturalnego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Wierzch ciasta: 4 banany 2 galaretki bananowe Wykonanie: 1. Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą biszkoptów. 2. Masa bananowo-czekoladowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami wody i pozostawić do napęcznienia. Galaretki rozpuścić w 300 ml wody, dodać napęczniałą żelatynę(...)tężejącą galaretkę z żelatyną i całość dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać startą czekoladę, ponownie wymieszać i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na około 60 minut. 3. Wierch ciasta: Galaretki  rozpuścić w 600 ml wrzątku i pozostawić do lekkiego stężenia. Na wiechu ciasta ułożyć pokrojone w plasterki banany i wylać tężejącą galaretkę , po czym ponownie wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny