ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:765/2544)

Owsiane muffiny z malinami 112

oleju 1 jajko 300 g jogurtu naturalnego garść malin   Wszystkie składniki ( bez owoców) umieszczamy w misie i mieszamy. Na końcu dodajemy owoce. Blachę do muffinów wykładamy papierowymi foremkami i nakładamy do nich ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, około 25-30 min.  Artykuł Owsiane muffiny z malinami pochodzi z serwisu

Rusty Fork
KRUCHE CIASTO Z JABŁKAMI, ORZECHAMI, KREMEM I BEZĄ 83

ciasto z jabłkami, orzechami, kremem i bezą to świetna  alternatywa dla klasycznej szarlotki, która łączy kilka warstw. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu firmy Helio otrzymałam kolejny raz przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstało pyszne ciasto. Zapraszam serdecznie! Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)składniki i dodajemy do ubitej masy delikatnie mieszając. Pieczemy w 180°C przez około 25 minut. Studzimy. Do miski przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy pokrojone na kawałki zimne masło, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko wyrabiamy ciasto. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną owijamy folią spożywczą

Podróż w kulinaria
Paszteciki z mięsem z ciasta twarogowego 146

ciasta Teraz trzeba zabrać się za zagniecenie ciasta twarogowego , które jest nieporównywalnie szybsze do przygotowania niż zazwyczaj stosowane w tego typu przepisach, ciasto drożdżowe . Ciasto jest połączeniem ciasta kruchego z ciastem francuskim oraz dodatkiem twarogu mielonego. Jest bardzo smaczne i delikatne, a co ważne nadaje się również do słodkich tart, spróbujcie tarty z jabłkami z pierzynką bezową. Z przygotowanego ciasta(...)razu formujemy paszteciki, a i to zadanie jest łatwe i szybkie. Na rozwałkowane ciasto wykładamy farsz, formujemy rulon, który tniemy na małe kawałki i pieczemy! Proste, prawda? Paszteciki można podać z czerwonym barszczem lub z zupą grzybową , oczywiście najlepiej smakują na ciepło. Bez obaw, nie trzeba zostawiać przygotowania ich na ostatnią chwilę, można upiec je dzień lub dwa przed

SprawdzonaKuchnia.pl
Świąteczne mini ciasto a’la owsianka. Przepis z niskim ładunkiem glikemicznym. 46

Świąteczne mini ciasto a’la owsianka. Przepis z niskim ładunkiem glikemicznym , zatem także dla osób z insulinoopornością i zaburzeniami glikemii. Owsianka jest bardzo aromatyczna i pachnąca Świętami Jestem przekonana, że Wam zasmakuje. Możemy ją potraktować także jako słodkie co nieco do aromatycznej, świątecznej kawy . Serdecznie zapraszam do mojego kolejnego, prostego i pysznego przepisu! Świąteczne mini ciasto(...)pomarańczy, 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej bez dodatku cukru, odrobina masła do wysmarowania kokilki. Sposób przygotowania Najpierw obierz jabłko i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Następnie dodaj do niego pozostałe składniki, z wyjątkiem masła. Później dokładnie wszystko wymieszaj na gładką masę. Kokilkę wysmaruj delikatnie masłem. Na koniec gotowe ciasto przełóż do kokilki. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni

Natka Pietruszki
Biszkoptowe ciasto z truskawkami. Przepis na łatwe ciasto z sezonowymi owocami. 175

pieczenia 1,5 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki drobnego cukru (lub cukru pudru) 500 g owoców cukier puder do oprószenia szklanka = 250 ml Wykonanie: Ciasto przygotowujemy bardzo podobnie do biszkoptu.  Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na bardzo, bardzo sztywno. To jest podstawa sukcesu naszego ciasta. Musimy porządnie ubić białka tak jak na bezę. Następnie nie przerywając(...)być lśniąca, gęsta, ciągnąca. Następnie dodajemy żółtka jedno po drugim, i kolejno olej wlewając go cieniutkim strumieniem do masy.  Na końcu dodajemy także stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, jednak tym razem łączymy go z masą za pomocą łyżki czy szpatułki.  Ciasto przelewamy do formy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. W ciasto powciskać owoce

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 164

nadzienie rabarbarowe * 900 g rabarbaru po obraniu * 1/2 szklanki cukru * 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej beza * 5 białek * 1/2 szklanki cukru * 1 kisiel Sposób wykonania Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone w kostkę lub starte na tarce masło, żółtka, cukier i zagnieść szybko ciasto, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki śmietany. Ciasto podzielić na 2 części

Mix smaku
Ciasto czekoladowe z borówkami 210

Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody do pieczenia 1 łyżka cukru z wanilią Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 łyżka(...)zmiksować. Przesiać mąkę, kakao, proszek, sodę, dodać do ciasta i zmiksować tak by tylko połączyły się produkty. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25- 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć

Kuchcik gotuje
Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym 153

się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać bez trudu. Zamiast białej mąki pszennej roladę upiekłam z mąki orkiszowej, dlatego by ładnie wyrosła dodałam asekuracyjnie proszek do pieczenia. Jeśli użyjesz lekkiej białej mąki pszennej proszek po prostu pomiń. Goście na pewno poproszą(...)jeżyn dodatkowo Wykonanie: piekarnik nastawić na 200`C. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem i szczyptą soli ubić na puszysty biały kogel-mogel. Dodać do masy jajecznej przesianą przez sitko mąkę w trzech ratach, mieszając delikatnie szpatułką. Ciasto rozprowadzić równomiernie na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika ( 30x40 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Burger z piekarnika wg Aleex 54

Przygotować ciasto: Do miski wlać wodę, dodać drożdże, cukier, mąkę, sól, olej i jajko, wyrobić mikserem ciasto przez 1,5 min. Drugą miskę natłuścić olejem. Wyrobione ciasto przełożyć do miski i uformować w kulę, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 45 min. W tym czasie przygotować nadzienie. 2. Na nieprzywierającej patelni bez dodawania tłuszczu usmażyć(...)usmażony boczek i ser. Nie należy bać się tych dodatków, bez nich mięso będzie za suche. 10. Pozostałą część ciasta rozwałkować w kształt koła (średnica 28 cm), przykryć wierzch burgera, dokładnie zlepić brzegi ciasta, dociskając palcami. 11. Posmarować wierzch burgera roztrzepanym jajkiem, posypać nasionami sezamu. 12. Burgera piec 35-40 min (190°C), w razie potrzeby w połowie czasu

W mojej kuchni
Ciasto z cukinii 377

pieczenia, należy wybrać egzemplarze mięsiste, mało soczyste, a pokrojone kawałki przed dodaniem do ciasta oprószyć mąką. Ciasto z cukinii upiekłam w dwóch małych foremkach o wymiarach 15x10x7cm, ale można przygotować je w jednej większej keksówce. Ciasto z cukinii Składniki: 225g mąki pszennej + 1-2 łyżki do oprószenia owoców 2 jajka 120g cukru 1/4 szklanki oleju 250g obranej cukinii bez(...)kostkę - owoce oprószyć mąką - jajka zmiksować z cukrem na jasną masę, dodać olej oraz miąższ z cukinii, zmiksować - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać sól i cynamon, zmiksować do uzyskania gładkiego ciasta - owoce wrzucić do masy, wymieszać - formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia - do formy wyłożyć ciasto, wyrównać - wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Smakołyki Bereniki
Tarta, quiche z brokułem i serem pleśniowym 91

Chrupiąca i szybka do przygotowania tarta – quiche z brokułem i serem pleśniowym . Wiosenna propozycja na obiad lub kolację. Świetnie ozdobi również nasz stół na nadchodzącą Wielkanoc

Moja Delicja
To jest maj! Głowę w bzy na stracenie. Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy 210

Blaty bezowe są cieniutkie i chrupiące - powstały z resztek masy bezowej, z której piekłam bezowe koszyki (takie jak tu - klik) do mojej wiosennej wariacji na temat Grapefruit Fluff (klik) .  Środkowy blat orzechowego biszkoptu na białkach to również wynik nadprodukcji ciasta do mazurkowego spodu. Zarówno bezy jak i biszkopt po upieczeniu mogą być przechowywane przez nawet dwa tygodnie, pod warunkiem(...)średnicy 22-24 cm, wyłożyć ją papierem do pieczenia. Masę z białek  przełożyć do przygotowanej tortownicy i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 15-20 minut, do momentu, gdy wierzch ciasta będzie twardy, a środek wilgotny - można to sprawdzić patyczkiem. Odstawić  do ostudzenia. Ciasto nie wyrośnie bardzo wysoko, może też po upieczeniu lekko opaść

KUCHARNIA
Chlebek bananowy 102

Ostatnio zostało nam sporo dojrzałych bananów, szkoda było je wyrzucać, więc postanowiliśmy przygotować chlebek bananowy. Chlebek ten jest puszysty i wilgotny. Do jego przygotowania nie trzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków (bez mąki) 128

wersja jest przepyszna, lekko wilgotna i cudooownie pachnąca. Podczas pieczenia roznosił się kuszący zapach, więc naprawdę ciężko oprzeć się kawałkowi takiego ciasta. Możecie użyć wafelków o dowolnym smaku nadzienia, do środka dodać czekoladę czy bakalie... Koniecznie spróbujcie! (Forma o wymiarach około 9 x 21 cm) 250g wafelków kakaowych (bez polewy) 100g masła 1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka(...)utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami. Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. (Gotowe powinno być sprężyste.) (*) Jeśli nie posiadacie blendera/malaksera to polecam Wam ręczną szatkownicę , która jest

Di gotuje
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 143

może być z wiaderka) 3 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 250 g serka homogenizowanego waniliowego 1 op. cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli Czekoladowa masa serowa: 500 g zmielonego białego sera 3 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 250 g serka homogenizowanego czekoladowego 1 łyżeczka kakao szczypta soli Dodatkowo(...)część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy

Kuchnia MagdaLeny
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 153

może być z wiaderka) 3 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 250 g serka homogenizowanego waniliowego 1 op. cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli Czekoladowa masa serowa: 500 g zmielonego białego sera 3 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 250 g serka homogenizowanego czekoladowego 1 łyżeczka kakao szczypta soli Dodatkowo(...)część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy

Kuchnia MagdaLeny