greckie (40 dag) 8 jaj 3/4 szklanki cukru 2 opakowaniu cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1/2 szklanki oleju Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym, kakao i solą. Masło kroimy w kostkę. Siekamy wszystko razem
Qchnia po prostuwszystkich czekoladożerców, którzy jednocześnie starają się ograniczać ilość niezdrowych cukrów w swojej diecie. Ciasto można więc śmiało zajadać bez większych skrupułów Składniki: 300 g buraków 100 g płatków owsianych 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki kakao 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g gorzkiej czekolady Do podania: 2 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Ugotowane buraki (2 średniej wielkości(...)delikatnie za pomocą łyżki łączymy z masą. Formę do ciasta (keksówkę) smarujemy olejem, np. kokosowym i przelewamy do niej masę. Ciasto pieczemy w temperaturze 190 stopni z termoobiegiem przez około 50 minut. Idealnie pasują do ciasta takie dodatki jak płatki migdałowe i lody waniliowe, najlepiej również fit – lody proteinowe, bez dodatku cukru Artykuł Fit ciasto czekoladowe z buraków
Taste and Cooksię ze sobą składników II odstawienie -> w foremce na ok. 1-2 h (na tym etapie można odstawić ciasto nawet na całą noc) Czas pieczenia: I etap – w foremce – 20 minut II etap – bez foremki – ok. 30-40 minut nawet do godziny (w zależności od piekarnika) Łączny czas
rozgotowanaKorzenny aromat w połączeniu ze słodkimi śliwkami tworzy super ciasto o niezwykłym smaku. Szybkie do zrobienia na dużą formę. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60
zdrowo i aktywnieKorzenny aromat w połączeniu ze słodkimi śliwkami tworzy super ciasto o niezwykłym smaku. Szybkie do zrobienia na dużą formę. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60
Zdrowie i pysznie na talerzucukru 4 jajka M 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40) Dodatkowo: borówka amerykańska maliny 4 łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasto: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. 2. Tortownicę (spód) wykładamy papierem do pieczenia, po upływie godziny ciasto wyjmujemy z lodówki
kruche babeczkiobtoczone w mące ziemniaczanej (bez namaczania). Bakalie muszą być pocięte na drobne kawałeczki. Wymieszać. Ciasto wlać do foremek keksówek, do 3/4 wysokości, wysmarowanych dobrze masłem i wysypanych bułką tartą (fot.2) . Piec około 55-60 minut w temp. 180ºC. Najlepiej sprawdzić ciasto patyczkiem. Jeżeli jest suchy, to ciasto jest gotowe. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Ciasto długo zachowuje świeżość(...)umieszczone w nim bakalie nigdy nie opadają w trakcie pieczenia. Wypróbowywałam różne przepisy na keks, ale ten uważam, że jest nie do przebicia
Świat Ciastaglutenu i laktozy. W przepisie pojawiają się jednak jajka, ale bez problemu można je zamienić na kleik z siemienia lnianego lub banana Mam nadzieję, że ciasto Wam posmakuje Bezglutenowe ciasto marchewkowe przepis na keksówkę o długości 16 cm 200 g mąki gryczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 30 g mąki kokosowej 4 łyżki miodu 3 duże marchewki
365 dni dookoła kuchniŚwięta Wielkanocne nie mogą się obyć bez Baby. W zeszłym roku zachęcałam do upieczenia Dziada , w tym natomiast podaje przepis na pyszną babkę piaskową. Przepis prosty, a rezultat rewelacyjny. Babka piaskowa należy do ciast, które jak już się na nie skusi to nie można przestać je jeść. Naprawdę polecam wszystkim. Składniki: 4 jajka 1 kostka masła 1 szklanka cukru(...)mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywną pianę. Miękkie masło rozetrzeć z żółtkami za pomocą miksera, a następnie dodać cukier i ubić na gładką masę. Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać mąkę do wcześniej ubitej masy cały czas miksując. Dodać
Mama Gotujemąka jaglana 100 g. mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita 1/2 szkl. masło bez laktozy Mlekovita 120 g. śmietana 18 % bez laktozy Mlekovita 200 g. daktyle suszone 150 g. kakao prawdziwe 2 łyżki czekolada gorzka 90 % 1 tabliczka jaja 2 szt. proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukinia starta na tarce o średnich oczkach(...)daktyli oraz śmietanę. Wymieszać. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać do ciasta. Cukinię odsączyć z soków i wymieszać z ciastem. Wylać na blachę 25x30 cm. Wstawić do piekarnika na 30-35 min. z termoobiegiem. Piec w 170 stopniach. Polewa daktyle suszone 2 garści mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita 1/2 szkl. pasta sezamowa tahini 1 łyżka olej kokosowy
Kuchnia PaulettesPyszne ciasto adwokat, szybkie do zrobienia, a co najważniejsze nie wymaga pieczenia :) Składniki: 700 ml mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 6 łyżek cukru trzcinowego Symbio , 200 g masła, 100-150 ml likieru Adwokat, ok. 45 herbatników kakaowych. Przygotowanie: Mleko (650 ml) gotujemy. W pozostałym mleku (150 ml) rozpuszczamy budynie i 2 łyżki cukru- jeśli mamy budynie(...)mieszamy. Gdy budyń będzie zimny to dodajemy 200 g miękkiego masła i miksujemy. Dodajemy adwokat ( ilość w zależności od tego jak mocno lubimy alkoholowe ciasta) i miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej herbatniki- u mnie jedna warstwa wyszła z 15 herbatników. Wylewamy 1/2 kremu, na to herbatniki, ponownie 1/2 kremu i herbatniki
Aga w kuchnipomysłu na niebanalną przekąskę, to świetnie trafiliście . Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem. Jest to przepyszna przystawka, którą przygotowuje się naprawdę szybko. Świetnie sprawdzi się na większe imprezy 🙂 . Drukuj Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem Przygotowanie: 40 min. Wielkość: 12 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 171 kcal Składniki 275 g ciasta francuskiego (1 opakowanie) 240 g sera pleśniowego(...)pokrój w kawałki, a figi w plastry. Na każdy kawałek ciasta francuskiego połóż kawałki sera pleśniowego, a następnie kilka plastrów fig. Układaj kawałki ciasta na blaszce do pieczenia posmarowanej oliwą. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz całość 25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra-dół, bez termoobiegu). Sezam wsyp na suchą, rozgrzaną patelnię i praż chwilę
Przepisy na widelcuwycinania ciastek - gwiazdka (oczywiście może być inna, niech poniesie Was fantazja;) papier do pieczenia Przygotowanie gwiazdek: ciasto lekko rozwałkujemy, wycinamy gwiazdki, smarujemy jajkiem i posypujemy naszą posypką, pieczemy kilka minut w temp. 200C na złoty kolor na środkowej półce piekarnika grzanie góra-dół (bez termoobiegu), przez to, że nie nakłuwałam ciasta to urosło, takie pulchniutkie lubimy
Zasmakuj KuchniBez ostrych noży i bez dobrej patelni to ja jestem jak bez ręki. Kto regularnie obserwuje moje instastory ten dobrze wie, że na punkcie patelni to mam trochę takie ” zboczenie” , bo patelni u mnie ilość taka, jak w dobrej restauracji! To samo z nożami! Jakiś czas temu w moje ręce wpadła do przetestowania nowa patelnia(...)proszkiem do pieczenia i cynamonem. Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą patelni WMF Nordicprofi. Jabłka przekrawamy, wydrążamy gniazda nasienne. Nacinamy kilkukrotnie wzdłuż. Układamy na cieście, posypujemy migdałami. Pieczemy 50-60 minut w 170C ( do suchego patyczka ). Zajadamy na ciepło! Ps. nic, absolutnie nic nie przywiera, a ciasto bez problemu wyciąga się
Ostra na SłodkoPrzepis znalazłam na blogu „Souvlaki for the soul” i piekę ponownie. Po pierwsze, dlatego, że pierwszym razem ciasto zniknęło w bardzo szybkim czasie
Szybko Tanio Smacznie