ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:567/2544)

Pizza rodzinna – dwie wersje 118

zawsze wyszło pysznie Przepis pizze jest sprawdzony i często z niego korzystamy. Przygotowanie takiej domowej pizzy jest naprawdę proste. Mi często pomagają moje dzieci. Mój synek wręcz uwielbia ugniatać ciasto do pizzy Spróbujcie i Wy. Do pizzy wykorzystałam świetne produkty ze sklepu Flomaro Deli & Wine . Oliwa z oliwek i pyszny francuski Emmental (aż szkoda, że miałam go ciut(...)oliwę z oliwek i wyrabiamy ręką na gładkie ciasto. Ciasto wkładamy do miski lekko wysmarowanej oliwą i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (na godzinę). (musi podwoić objętość, tu w połowie wyrastania) Piekarnik rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Papier delikatnie smarujemy oliwą lub olejem. Wyrośnięte

Słodkie okruszki
Tarta rabarbarowa z bezą 429

łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka Masa: 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 300 ml mleka około 500 g rabarbaru 80 g cukru Beza: 3 białka szczypta soli 100 g cukru pudru   Do miski lub na stolnicę przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, mieszamy. Dodajemy startą na tarce (lub posiekaną na mniejsze kawałki(...)minuty. Do przygotowanego budyniu wsypujemy pokrojony rabarbar, uprzednio wylewając zbierającą się na dnie naczynia wodę. Całość przekładamy na ciasto kruche. Tartę wstępnie podpiekamy – około 20 minut w temp. 180 stopni. W połowie czasu pieczenia rozpoczynamy przygotowanie bezy. Białka razem ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dosypujemy cukier puder. Powstałą lśniącą bezę wykładamy na podpieczoną tartę. Temperaturę

Smaki Na Talerzu
Szarlotka tatrzańska 198

Jabłecznik  dziś ponoć króluje na każdym stole..u mnie oczywiście  też....u mnie w sumie to jest szarlotka tatrzańska upieczona w ramach wspólnego pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Domowa sól waniliowa 111

Prosty i szybki sposób na własną sól smakową. Domowa sól waniliowa wykorzystywana jest głównie w deserach (np. w zdrowym Carpaccio z Anananasa ) oraz ciastach (np. w

Moja Delicja
Prawdziwie czekoladowa babka 269

proszkiem do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia składników. Czekoladową masę przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 45 minut. Po wystudzeniu i wyjęciu z formy babkę oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Mazurek z bezą pełną bakalii 147

naiwność jak widać nie zna granic. I dziś trzeba było powtórzyć wypiek.  Składniki na ciasto: 200 g mielonych migdałów włoskich 200 g mąki pszennej 150 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Składniki na bakaliową bezę: 150 g suszonych moreli 150 g suszonych śliwek kalifornijskich 150 g orzechów włoskich 75 g orzechów(...)razem. Od białek oddzielić żółtka. Białka schować do lodówki, przydadzą się do bezy. Miękkie masło wyrobić z żółtkami i mąką na w miarę jednolitą masę. Zagnieść całość w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Prostokątną dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce, tak by również na boku był rant

Karczma Honorietty
Mazurek z bezą pełną bakalii 166

naiwność jak widać nie zna granic. I dziś trzeba było powtórzyć wypiek.  Składniki na ciasto: 200 g mielonych migdałów włoskich 200 g mąki pszennej 150 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Składniki na bakaliową bezę: 150 g suszonych moreli 150 g suszonych śliwek kalifornijskich 150 g orzechów włoskich 75 g orzechów(...)razem. Od białek oddzielić żółtka. Białka schować do lodówki, przydadzą się do bezy. Miękkie masło wyrobić z żółtkami i mąką na w miarę jednolitą masę. Zagnieść całość w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Prostokątną dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce, tak by również na boku był rant

Karczma Honorietty
Sernik Oszukaniec z jogurtu greckiego 125

sernikowa 800 g jogurtu greckiego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 jajka 50 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie Składniki na ciasto wkładamy do jednej miski i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez godzinę. Następnie ciastem wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24cm x 26cm). Pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Mega ciasto czekoladowe – Brownies z malinami i orzechami 222

Mega ciasto czekoladowe – Brownies z malinami i orzechami – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto czekoladowe. Proste i szybkie w przygotowaniu. Jest bardzo wilgotne, aromatyczne, dosyć słodkie, ze sporą ilością pysznych dodatków, coś dla łasuchów. Na jednym kawałku nie można poprzestać. Jest to jedno z lepszych brownies jakie jadłam. Polecam! (zmodyfikowany przepis z książki „ best food fast! Chocolate Bakes”). Proszę pamiętać(...)www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mega ciasto czekoladowe – Brownies z malinami i orzechami Składniki: Ciasto: 130g masła 50g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 80%) 2 jajka 150g cukru (użyłam ciemnego brązowego, ale można użyć białego) 60g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżka kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80g posiekanych orzechów

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju 210

dzisiaj dla zbalansowania poziomu cholesterolu proponuję proste, ale pyszniutkie czekoladowo-kokosowe ciasto bez oleju! Nie wierzycie, że to połączenie jest możliwe? Sami wypróbujcie Składniki (21 cm x 21 cm): Suche składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru kokosowego Mokre składniki: 1 1/2 szklanki ulubionego mleka roślinnego(...)całość delikatnie mieszamy, żeby wszystkie składniki się połączyły. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 302

mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do blaszki do pieczenia (24×24 cm). Na wierzchu układamy owoce, delikatnie je wciskając w ciasto. W misce mieszamy składniki na kruszonkę, zagniatamy i następnie posypujemy nią ciasto. Ciasto pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe bez zagniatania pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biszkoptowe kokosowe ciasto z wiśniami 159

proszek do pieczenia przesiewamy i delikatnie łączymy z jajkami - sugeruję używanie szpatułki lub łyżki. Dodajemy wiórki kokosowe. Do gotowej masy powoli wlewamy olej i mieszamy aż do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremki, zostawiając w misce około 1/4, które następnie mieszamy z kakao. Wlewamy resztę ciasta do foremki. Wiśnie układamy na cieście (bez wbijania, same opadną). Swoje powciskałam(...)zrobiło mi się ciasto "odwracane". Babkę pieczemy w 175*C przez 40 minut

Gotowanie i blogowanie
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZĄ 263

Polecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli puszka(...)WYKONANIE Na początek przygotowujemy kruche ciasto.Na stolnicę wysypujemy mąkę ,cukier puder i proszek do pieczenia.Mieszamy aż wszystko się połączy.Następnie dodajemy masło,kroimy nożem,dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto. Cisto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godz.do lodówki. Teraz czas na masę serową.Masło ucieramy z cukrem,dodajemy jajka,następnie partiami dodajemy ser.Na koniec dodajemy budyń w proszku.Blaszk

Mała w garnku miesza
deser Kardynala 162

części. Papier lekko założyć na siebie. Napełnić rękaw cukierniczy ubitą bezą i na każdym kawałku papieru wyciskamy 3 rzędy białka ,razem 6 rzędów białka. Teraz rękaw cukierniczy ,napełniamy ciastem i wciskamy w powstałe szczeliny. Będzie 5 pasków ciasta ,środkowy na łączeniu papieru,potem tylko lekko przeciąć nożykiem po upieczeniu . Piec 20-25 minut z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku(...)sola i cukrem pudrem. Pozostawi ć do zagęszczania w chłodnym miejscu. Na płat ciasta wyłożyć dżem ananasowy ,na to maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta .Deser i tak jest rozpusta w biały dzień....a potem porządki

mojej kuchni
deser Kardynala 181

części. Papier lekko założyć na siebie. Napełnić rękaw cukierniczy ubitą bezą i na każdym kawałku papieru wyciskamy 3 rzędy białka ,razem 6 rzędów białka. Teraz rękaw cukierniczy ,napełniamy ciastem i wciskamy w powstałe szczeliny. Będzie 5 pasków ciasta ,środkowy na łączeniu papieru,potem tylko lekko przeciąć nożykiem po upieczeniu . Piec 20-25 minut z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku(...)sola i cukrem pudrem. Pozostawi ć do zagęszczania w chłodnym miejscu. Na płat ciasta wyłożyć dżem ananasowy ,na to maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta .Deser i tak jest rozpusta w biały dzień....a potem porządki

w mojej kuchni