ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1247/2544)

Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 243

budynie waniliowe bez cukru litr mleka papier do pieczenia Dużą blachę wykładamy papierem, na spodzie ciasno układamy okrągłe biszkopty. Masę twarogową przygotowujemy, według wyżej podaneo przepisu. Budyń gotujemy według zaleceń producenta, z tym że na mniejszej ilości mleka. Na ciastka wylewamy gorący budyń, równamy. Następnie dajemy masę twarogową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy około(...)kakao opadnie na spód, a tłuszcz zostanie na wierzchy, nie panikować. Wystarczy dodawać po łyżce mleka i mieszać, aż wszystko wróci do normy. Gdy polewa zacznie tężeć smarujemy zimne ciasto. Proste? Proste. Smaczne

Dieta moja pasja
Ciasto z owocami i kruszonką. 164

Zaległe ciasto z zeszłego tygodnia. Bardzo je lubię. Niby to zwykle ciasto z owocami i kruszonką, ale czasem, takie ciasta są najlepsze. Latem robię je, dość często i z różnymi owocami. Tym razem, zrobiłam z winogronem, akurat miałam takie słodkie, bez pestek. Szybko i łatwo się robi. Myślę, że każdy sobie z nim poradzi. Nawet, jeśli nie jest mistrzem(...)jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolne owoce Kruszonka: 50 g. masła 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą

Agusiowe smakołyki
Ciasto z borówkami dla leniwych 431

Ciasto to nic innego jak biszkopt, bita śmietana i borówki amerykańskie :) Składniki na biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej 5 łyżek stołowych mąki tortowej (pszennej) 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej opis biszkoptu: białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą(...)krem z borówkami: Ubijamy śmietankę na bitą śmietanę, miksujemy borówki (pozostawiamy kilka całych do dekoracji). I Delikatnie mieszamy bitą śmietanę z borówkami. Gotowy krem wylewamy na wierzch drugiego biszkoptu. Ciasto dajemy do lodówki do stężenia a następnie dekorujemy całymi owocami borówki. Biszkopt z bitą śmietaną i borówkami

Bon Appetit Małgorzaty
Miodownik 547

dokładnie wymieszać. Tak wykonaną masę połączyć z mąką, margaryną i przyprawą do piernika i zagnieść delikatnie. Podzielić ciasto na 3 części i wyłożyć nim 3 blaszki o wymiarach 37×26 cm (blaszki wyłożyć wcześniej papierem do pieczenia). Każdy z placków piec 15 minut w 180 st. C. Wystudzić. Masa budyniowa: 3 szkl mleka 3/4 szkl cukru 100 g masła(...)Jajka utrzeć z obiema mąkami i szklanką mleka na gładką, płynną masę bez grudek. Gdy mleko się zagotuje wlać zmiksowaną masę do mleka i energicznie mieszać do momentu zagotowania. Masę zdjąć z ognia i mikserem krótko zmiksować póki masa jest gorąca. Wtedy stanie się jedwabista i bez grudek. Polewa: 100 g masła miękkiego 3 łyżki mleka 2 łyżki

kuchcikownia
Słodkie maleństwa na jeden kęs 220

najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać skórkę z cytryny, połączyć. Ciasto przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki, wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia małe ciasteczka (blisko siebie, ciastka nie rosną). Schłodzić 30-60 minut w lodówce. Po tym czasie piec w 180 st. C. przez 10 minut. Zdjąć z blachy, wystudzić. Białko ubić(...)miksować, aż nie będzie w masie grudek. Schłodzić w lodówce przez 5-10 minut. Połowę ciasteczek posmarować dżemem - około 1/2 łyżeczki na ciastko. Na to wyłożyć krem, przykryć ciasteczkiem bez nadzienia. Przechowywać w pojemniku, w temperaturze pokojowej. Smacznego! Przede mną całe długie, przyjemne popołudnie. C. w domu, ale planów wyjazdowych na dzisiaj nie ma, więc chyba udam się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTECZKA MAŚLANO-KAROBOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 259

kruche ciasto. Można zagnieść ciasto ręcznie. Mnie wyręcza w tej czynności mikser. Otrzymane ciasto podzielić na 3 części. Dwie zostawiamy jasne, do trzeciej dodajemy karob (lub kakao) i zagniatamy (nie musi być bardzo dokładnie). Następnie ciemne ciasto dzielimy jeszcze na trzy części. Jedną część (z dwóch otrzymanych) jasnego ciasta rozwałkować na blacie, rozwałkować także osobno jedną część ciemnego ciasta(...)sposób postępujemy z drugą częścią ciasta jasnego i ciemnego. Do trzeciej części ciemnego ciasta po rozwałkowaniu dodałam płatki czekoladowe, które wwałkowałam w ciasto. Zawinąć w rulon, folię spożywczą i schłodzić. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwijamy z folii i kroimy na plastry ok.0,5cm. które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie (bez cukru) 238

mleko, roztopione masło i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Dodać wiórki, mąkę, ekstrakt wanilii i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie na gładką masę. Smażyć z obu stron na rumiano, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu. Wykładać niewielkie porcje ciasta za pomocą łyżki ( po 3 łyżki stołowe na duże placki, na małe placuszki po 1 łyżce stołowej(...)miodem. Smacznego Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Artykuł Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie (bez cukru) pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 254

szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej  Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym  Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady(...)dodawać po jednym żółtku. Na koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić

Simply Food
Dacquoise 273

nigdy nie wyszła z siłowni, albo musiałabym pożegnać ulubione spodnie ;) Każde ciasto jest wykonalne w zaciszu domowym, niektóre wymagają po prostu więcej pracy. Zatem moi drodzy słowo się rzekło, w moim domu powstał mój debiutancki Tort Dacquoise. Na dużej blaszce do pieczenia kładziemy papier do pieczenia i rysujemy na nim dwa okręgi o średnicy(...)łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka octu ryżowego/jabłkowego 8 suszonych daktyli pokrojonych na drobną kostkę Białka ubijamy na sztywną pianę z solą. Następnie kiedy miskę można już obrócić bez obawy, że masa ucieknie nam z niej dodajemy po jednej łyżce cukru i miksujemy, aż całkowicie się on rozpuści. Masa musi być bardzo sztywna i błyszcząca. Następnie dolewamy łyżeczkę

Emskie Smaki
Babka migdałowo – limonkowa 152

    Do przygotowania babki migdałowo – limonkowej potrzebujemy: skórkę i sok z 2 limonek 200 g cukru 200 g masła (temp pokojowa) 6 jajek 300

Szybko Tanio Smacznie
Pieguski, czyli cytrynowo-makowe babeczki (bez oleju) 190

Mięciutkie, wilgotne i sprężyste ciasto przepełnione cytrynową nutą, pełne chrupiących ziaren maku – takie są te cytrynowo-makowe babeczki. Zatem nie zwlekajcie, tylko działajcie, bo pieguski same się nie upieką Polecam! Składniki (na 12 babeczek/muffinek): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki brązowego cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki maku 1/2 szklanki mleka roślinnego 1/2 szklanki(...)ocieramy skórkę do niewielkiego naczynia. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, wsypujemy cukier, mak i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mleko, mus jabłkowy otartą skórkę, sokz cytryny i zamiennik jajka. Całość dokładnie mieszamy. Do tacki na muffinki wyłożonej silikonowymi lub papierowymi foremkami nakładamy łyżką masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut albo aż patyczek

Lamarida.pl
Drozdzowka ze sliwkami bez wygniatania 169

dodawać suszonych owoców. One muszą poczekać do samego końca. Nie mieszamy. Zostawiamy na minimum 2 godziny w ciepłym miejscu. Jeśli robimy ciasto wieczorem lub przed pracą i będzie stało kilka godziny można je bez problemu przykryć ściereczką i zostawić w temperaturze pokojowej. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja góra - dół. Z mąki, cukru i masła szybko robimy kruszonkę. Rozcieramy(...)wszystko ze sobą. Teraz zabieramy się za ciasto. Możemy dorzucić suszone owoce. Mieszamy ciasto łyżką kilka razy, aby składniki się połączyły i powstała gładka masa. Wylewamy je na wysmarowaną i posypaną bułką lub mąką blaszkę. Układamy na wierzchu przekrojone na pół śliwki, pamiętając aby robić to skórkami do dołu. Posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy przez 40 godzinę. Przez pierwsze 20 minut

Kuchnia od dwojga
Brownie kakaowe z cytrynowym Custardem 151

fajny, zdrowszy deser, zostaw mi krótki przepis, link, lub jakąś informację w komentarzu. Brownie to niewątpliwie ulubione ciasto nie tylko Amerykanów, którym przypisuje się wynalezienie tego cuda. Jest wiele mitów, które opisują powstanie Brownie, że ktoś zapomniał dodać proszku do pieczenia, podczas gdy inna historii mówi o szefie kuchni, który robił ciastka i przez przypadek dodał czekoladę, zamiast(...)Brownie 250 g kaszy jaglanej 400 g gorzkiej czekolady 200 g daktyli 3 łyżki oleju roślinnego 2 szklanki mleka bez laktozy Woda w zależność od tego i wchłonie kasza 5 łyżek kakao Espresso 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Custard 4 jajka 1/2 szklanki stewia lub innego słodzika 1/4 szklanki soku z cytryny Starta skórka z cytryny

RafalCook

Proponowane wyszukiwania