pieprz, sól, przyprawy Na farsz - serek arla apetina feta kremowy pesto i rukola - 1 szklanka ciecierzycy (z puszki lub ugotowana) Przygotowanie : Wymieszać składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować, wykroić kółeczka nakładać farsz, skleić wbić patyk i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni
zdrowa vege kuchniadostajemy mniejszy produkt. Jest to po prostu nie fair. Nie najedliśmy (pizza była nie tylko mała, ale też na bardzo cienkim cieście), zapłaciliśmy, poszliśmy na frytki i nigdy tam już nie wróciliśmy. Restauracja Kawelin ul. Legionowa 10, Białystok Miłym zaskoczeniem okazała się restauracja Kawelin , która poratowała nas jedzeniem około 1 w nocy. Zmęczeni i zgłodniali weszliśmy do jednej z nielicznych
Bananowe PoleMasło ucieramy i dodajemy cukier, sok pomarańczowy, sól i ucieramy do białości. Następnie dodajemy mąkę, dobrze mieszamy lub wyrabiamy ręką. Na końcu dodajemy mak i skórkę z pomarańczy. Dzielimy ciasto na 2 części i z każdej formujemy wałeczek o średnicy 4 cm. Zawijamy w folię i umieszczamy w zamrażalniku na 30-40 min. Następnie wyjmujemy i kroimy
bistro mamaLatem grzechem byłoby nie wykorzystać takiej ilości różnorodnych owoców :) Nie tylko do ciast, ale także do koktajli, które mogą nam zastąpić śniadanie lub deser :) Składniki na 2 porcje : 200 g truskawek 100 g jagód 150 ml kefiru 2 łyżki cukru lub 1 łyżka miodu Wszystkie składniki ze sobą miksujemy, przelewamy do szklanek i dekorujemy listkami mięty :) Prawda, że banalnie proste
My simple kitchenPrzelać do formy (35/25), wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki. Resztę owoców pokroić na małe kawałki. Galaretkę wstawić do lodówki (niech zgęstnieje - ale nie na amen..) Na zgęstniałe ciasto wyłożyć pokrojone owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki na noc.... Smacznego
Gaździnka warzysól i pieprz do smaku ½ łyżeczki chili płatków Utrzyj brokuły na tarce o grubych oczkach. Podobnie postąp z mozzarella. Dodaj resztę składników, dopraw masę solą, pieprzem i chili. Rozprowadź ciasto w gofrownicy. Gofry powinny być grube. Przykrywając gofry pokrywką od gofrownicy nie dociskaj. Gofry i tak będą upieczone. Podaj gofry z dowolnym nadzieniem. Jak wspomniałam wyżej dzisiaj zajadałam się tuńczykiem
codojedzeniawlewamy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy wsypujemy zmieszane z masłem ciastka i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w sześciu łyżkach gorącej wody a następnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt
Smakowite Daniaczym mówię. A skoro już zrobiło się ciepło, przyszedł czas na sernik... na zimno. Bo w upał nie bardzo chce mi się uruchamiać piekarnik. Żeby tego uniknąć, spód ciasta zrobiłem z pokruszonych herbatników, co i Wam polecam. Trwa to znacznie krócej niż wyrobienie i upieczenie kruchego spodu, no i zawsze wychodzi on prosty. Składniki (na standardowej wielkości tortownicę
W SMAKbędą miękkie, następnie zmiksowałam blenderem Zmieszaj razem suche składniki Dodaj mleko z olejem i chia Zmiksuj przy pomocy blendera Dodaj pastę daktylową i ponownie zmiksuj na gładką masę Przełóż ciasto do foremek Piecz w 180st przez 20-25 minut Smacznego
pyszne zdrowościcenie. Stałem przy okienku. Czekam na wydawkę. Pierwsze przyszły pierogi. Od razy wiedziałem, że są odgrzewane w mikrofalówce, bo raz, że Pani ostrzegła mnie o gorącym talerzu, a dwa ciasto było wręcz rozlane, a skwarki wcześniej podsmażone delikatnie mówiąc napuchły. Poza tym całość pływała, bo zostały źle odsączone. Zobaczymy jak będą smakować - pomyślałem. Do farszu nie mam zastrzeżeń. Doprawiony dobrze
BaRepasścieramy na tarce o drobnych oczkach. W misce łączymy starte buraki z ugotowana kaszą, jajkiem ziołami i przyprawami oraz przeciśniętym czosnkiem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Nakładamy łyżką porcje ciasta, formujemy dość płaskie i okrągłe placki. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli przy przewracaniu kotleciki nam się rozwalają dodajemy jeszcze jedno jajko
Dzieje kuchennej Wiewiórypapier do pieczenia. Delikatnie rozsuwamy je na papierze, by nie były posklejane i odstawiamy do ostudzenia. Można je rozdrobnić w rozdrabniaczu, wtedy będziemy mieć pyszną posypkę do deserów i ciast
Aga w kuchniporównaniu do wcześniejszych dań. Deser. Tofurnik. Mało słodki. Jedliśmy lepsze, aczkolwiek nie był zły :) (obok leży marcepanek w ciemnej czekoladzie dostępny w Żabce) Deser. Snickers. Prze-pysz-ne ciasto! Idealnie słodkie i nie zapychające. Mniami! Ciastka bezglutenowe (jak wszystko tam) z ziarnami. Smaczne, ale bez szaleństw :) Duży plus za ładne i estetyczne zapakowanie ich. Na popitkę dostępne są tam m.in
Bananowe Polezniechęceniem. Heh... Mimo wszystko, kręcę lody (w zasadzie teraz mam przerwę, bo mój mikro zamrażalnik pęka w szwach), bo jak wiadomo, nic lepiej nastroju latem nie poprawi (zimą królują ciasta czekoladowe, ale o tym chyba wszyscy wiedzą). Tym razem na warsztat wzięłam truskawki w połączeniu z moim ukochanym rabarbarem. Owoce zapiekłam z dodatkiem cukru i czerwonego wina, w związku
Pożeraczka, czyli raz adobrzemleka, kremówki oraz żelatyny tak, aby wszystkie galaretki były zakryte. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego! Drobna podpowiedź: Przepis można również wykorzystać jako jedną z warstw innego ciasta
Garniec Magalie