Sałatka jarzynowa 130Sałatka jarzynowa. Sałatka jarzynowa Sałatka jarzynowa to jedno z najbardziej popularnych dań w polskiej kuchni. Składa się ona z ugotowanych i pokrojonych w
Moja Książka Kucharska
Sałatka z kozim serem i granatem 140Sałatka z kozim serem, granatem, pomidorami i burakiem. Buraka obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w
Bullio
Białe szparagi przepisy 138zapiekanka ze szparagami Tarta ze szpinakiem i białymi szparagami na razowym cieście orkiszowym Makaron farfalle ze szparagami w sosie śmietankowo – ziołowym Grzanki z jajkiem i szparagami Sałatka z pieczonych buraków z truskawkami, szparagami i przegrzebkami Prosta sałata ze szparagami Makaronowa sałatka z tuńczykiem, szparagami i młodymi warzywami Sałatka z wędzonym kurczakiem ze szparagami i truskawkami Sałatka z fasolki szparagowej
Dorota Smakuje
Gnocchi w sosie serowym z pieczarkami 140smakują wręcz obłędnie. Gnocchi można kupić jako gotowy produkt lub przyrządzić samodzielnie. Głównymi składnikami klusek są ziemniaki, mąka oraz jajka. Czasem są również specjalnie barwione za pomocą soku z buraków lub szpinaku. Wyróżnia je charakterystyczny kształt w postaci pasków, które możesz wykonać widelcem. Poznaj prosty na przepis na Gnocchi w sosie serowym z pieczarkami. Z pewnością pokochasz kluski włoskie
Rozdomowiona
Jakie warzywa ekologiczne są szczególnie korzystne dla zdrowia kobiet? 119Warzywa są ważnym elementem zdrowej i zrównoważonej diety każdego człowieka, a zwłaszcza kobiet. Spożywanie warzyw ekologicznych może mieć korzystny wpływ na zdrowie kobiet. W tym artykule
Żyję by jeść
Sałatka jajeczna z awokado 153Sałatka jajeczna z awokado. Sałatka jajeczna z awokado Sałatka jajeczna z awokado to proste, a jednocześnie niezwykle smaczne danie, które idealnie sprawdzi
Moja Książka Kucharska
Faszerowane jajka – przepisy 136Faszerowane jajka to nieodłączny punkt wielkanocnego menu. Świetnie się sprawdzą na wielkanocne śniadanie, ale też jako przekąska na wieczór, gdy odwiedzą nas goście. Farsze do jajek
Smaki Na Talerzu
Babka piaskowa z różowym lukrem 98180g cukru – biały drobny 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie, nie jest konieczna) lukier: 10 łyżek cukru pudru, 3 łyżki soku z buraka 2 łyżki wiórek kokosowych Robimy! Szykujemy składniki (jajka wyjmujemy z lodówki ok 15 min przed użyciem) Szykujemy formę do babki- taką około 2 l, czy węższą i wyższą czy szerszą(...)jest już upieczone. Babki nie wyjmujemy od razu- uchylamy lekko piekarnik i pozwalamy jeszcze ochłonąć jej ok 10 minut Wystudzoną babkę polewamy lukrem (cukier puder ucieramy z sokiem z buraka) i zdobimy wiórkami kokosowymi (lub można swoimi dodatkami np. tarkowaną czekoladą) Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Babka piaskowa z różowym lukrem first appeared on Latosiowy
Latosiowydom
Czym są warzywa ekologiczne i jakie korzyści przynoszą dla zdrowia? 130Jakie warzywa są najczęściej uprawiane w sposób ekologiczny? Najczęściej uprawiane w sposób ekologiczny są warzywa liściaste, takie jak sałata, szpinak, rukola oraz warzywa korzeniowe, takie jak marchew, pietruszka czy buraki. Warto jednak pamiętać, że coraz więcej rodzajów warzyw jest uprawianych w sposób ekologiczny. Podsumowanie Warzywa ekologiczne to wybór dla zdrowia, środowiska i lokalnych rolników. Ich uprawa i produkcja
Żyję by jeść
Jakie warzywa ekologiczne są najlepsze dla diety wegańskiej lub wegetariańskiej? 133konwencjonalnych warzyw, ponieważ zawierają więcej składników odżywczych. Dlatego warto wybierać ekologiczne warzywa, które są doskonałym źródłem białka, węglowodanów, witamin i minerałów. Warzywa korzeniowe Warzywa korzeniowe, takie jak marchew, buraki, seler i pasternak, są doskonałym wyborem dla wegan i wegetarian. Są bogate w błonnik i witaminę C, a także w beta-karoten, który jest korzystny dla zdrowia oczu i skóry
Żyję by jeść
Śledzie z jajem, czyli 5 propozycji rybnych dań wielkanocnych 126majonez ze śmietaną i odstaw. Pokrój śledzie i cebulę, wymieszaj z sokiem z cytryny, musztardą i pieprzem. Ułóż w misce, pokryj ⅓ mieszanki majonezu ze śmietaną. Obierz i pokrój ugotowane buraki i ziemniaki. Dopraw, ułóż jako warstwę, pokryj kolejną warstwą majonezu ze śmietaną. Pokrój ugotowane na twardo jajka i kiszone ogórki, ułóż jako kolejną warstwę i znów pokryj „pierzynką”. Posyp
Kuchnia MagdaLeny
Śledzie z jajem, czyli 5 propozycji rybnych dań wielkanocnych 126majonez ze śmietaną i odstaw. Pokrój śledzie i cebulę, wymieszaj z sokiem z cytryny, musztardą i pieprzem. Ułóż w misce, pokryj ⅓ mieszanki majonezu ze śmietaną. Obierz i pokrój ugotowane buraki i ziemniaki. Dopraw, ułóż jako warstwę, pokryj kolejną warstwą majonezu ze śmietaną. Pokrój ugotowane na twardo jajka i kiszone ogórki, ułóż jako kolejną warstwę i znów pokryj „pierzynką”. Posyp
Kuchnia MagdaLeny
Pomidory faszerowane twarożkiem z papryką 95Czas na lekkie letnie przystawki. Wprawdzie to nie czas na pomidory ale powoli można się do nich przymierzać. Farsz to twarożek z drobno posiekaną papryką, z
To co kocham
Sałatka z buraczkami i papryką na zimę 99cebuli ? 1 kg papryki Zalewa ? 1 szklanka octu 10% ? 1 szklanka wody ? 1 szklanka oleju ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżka soli ? 4 liście laurowe ? kilka ziaren ziela angielskiego Wykonanie: ? Buraki ugotować w łupinach, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. ? Składniki zalewy zagotować. Dodać cebulę i paprykę pokrojone w kostkę. Gotować 10 minut. ? Dołożyć starte buraczki i podgrzewać
To co kocham
Sałatka śledziowa z burakiem i ananasem 102Jak na środę popielcową przystało, pojawia się w mojej kuchni sałatka śledziowa. Lubię tylko takie sałatki, w których widać składniki, z jakich są zrobione. Muszą być
To co kocham