połówki piersi kurczaka Czosnek podgrzać w oliwie, aby powstała aromatyczna mieszanka czosnkowa. Tartą bułkę wymieszać z parmezanem. Piersi kurczaka obtaczać najpierw w mieszance czosnkowej, a następnie w bułce tartej z serem. Ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym i piec 30-35 minut w temperaturze 220 stopni. Przepis znalazłam tutaj
kuchnia doskipieprzem. Jajka dokładnie rozmieszać, a bułkę tartą połączyć z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej (dosyć sporo). Frytki z cukinii panierować kolejno w mące, jajku a następnie w bułce tartej z serem. Smażyć na złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym
Di gotujeoliwek Wykonanie : Bagietkę pokroić ukośnie na kromki. Ząbki czosnku rozetrzeć. Roztartym czosnkiem natrzeć kromki pieczywa, następnie skropić je oliwą z oliwek. Mozzarellę pokroić w plasterki, na każdej kromce bułki ułożyć porcję sera. Na ser położyć kawałki prosciutto i połówki pomidorków. Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez kilka minut - do momentu, aż ser się rozpuści. Smacznego
kolorowotorcikowobarszcz biały - jak zwał, tak zwał - jest wielkanocny. U mnie w domu zawsze podaje się tą zupę z dodatkiem jajek, grzybków, kilku rodzajów mięs pieczonych, kiełbasami, własnej roboty serem białym, słodką bułką, ciemnym pieczywem, śmietaną i dużą ilością chrzanu. Zupa jest kwaskowa, odrobinę słodka i ostra od korzenia chrzanu. Idealna na śniadanie tuż po porannej rezurekcji, która daje siłę
Right Behind The Kitchenpiecyka na 200 stopni . Bułka zrumieni się i można wyjmować . Zamiast kukurydzy można dodać pieczarki . W takim układzie pieczarki smarze razem z mięsem i cebulą . zamiast bułki można posypać serem , jest smaczniejsze . Niestety moja wątroba serowi mówi kategoryczne NIE wydrążona cukinia cukinia przed upieczeniem
Eli Gotowaniejest wiele naprawdę dużo. Składniki (10-12 sztuk): - 200 g kaszy jaglanej - 2 łyżki oleju - 1,5 szklanki wrzątku - 1 szklanka puree dyniowego - 1 łyżka parmezanu(innego twardego sera) - 1 łyżka bułki tartej - sól, pieprz ziołowy do smaku - papryka słodka, chili cayenne, bazylia suszona Kaszę podgrzej na oleju, aż lekko zbrązowieje. Wlej wrzącą wodę i gotuj minimum 15-20 minut
Corner With Recipeszgęstniał. Włożyłem kawałki kurczaka, wymieszałem, aby sos pokrył mięso. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 4 godziny. Od czasu do czasu odwracałem kurczaka w marynacie. Przygotowałem panierkę : wymieszałem bułkę tartą z serem, mąką, tymiankiem, papryką, pieprzem kajeńskim i łyżeczką soli. Dodałem roztopione masło. Wyjąłem kurczaka z marynaty, otoczyłem w panierce. Odstawiłem na 30 minut. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni
R'n'G Kitchenbułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki, nadziewamy kawałkiem sera. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z każdej ze stron na złoto-brązowy kolor. Kotlety przygotowała Alicja Smacznego
kgwjanczewoolać. Bułek sama nie piekę, po długich poszukiwaniach znalazłam takie, które mi smakują :) SKŁADNIKI DLA DWÓCH GŁODNYCH OSÓB : -600 gram mielonej wołowiny (u mnie goleń, lubię tłusto) -4 bułki -80 gram sera roquefort -duża czerwona cebula -3 łyżki oliwy z oliwek -łyżka syropu klonowego -łyżka musztardy francuskiej -ogórek kiszony -duży jędrny pomidor -4 ząbki czosnku -4 plastry boczku -butelka czerwonego
Kuchnia bezglutenowa LoliBlueberry Corner by "jagodzianka" Kolejna odsłona ulubionych bułek moich synów. Paluchy przypominają nam tradycyjne czeskie rohlíky. Ja w te smaczne bułki zawijam utarty ser. … Przeczytaj cały artykuł Post Pszenne paluchy z serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornertrzeba jej obierać ze skórki. Jest na nią wiele prostych i szybkich przepisów : tradycyjne leczo, zapiekana z mięsem lub warzywami, kotleciki panierowane w jajku i bułce z dodatkiem sera żółtego czy pyszna jajecznica po włosku. Ja dzisiaj proponuję placuszki z sosem wielowarzywnym
Gosia gotujecukrem trzcinowymCiepła miseczka, na pocieszenie, że tak zimno jest.Aa, ostatnio lubię sobie zajadać takie kluski w różnych wariacjach :Pkluski leniwe(z ziemniakami i serem)podane z bułką tartą, cukrem trzcinowym i jagodami Czasami zdarzają mi się gorsze dni.. czasami wydaje mi się, że wszystko jest dobrze, budzę się jak co rano, uśmiecham, wstaję
More food, love and dreamsmielonego z szynki 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula pół czerwonej papryki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka szczypiorku 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera gouda sól i pieprz 2 jajka do panierki bułka tarta olej do smażenia słoiczek marynowanej papryki Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę(...)postępujemy z pozostałymi plasterkami. Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na złoto z każdej strony. Roladki podałam z papryką marnowaną
Gotowanie i blogowanienajmniejszego kłopotu. To znakomita ciepła przystawka. Polecam!składniki4 małe lub 1 duży bakłażan4 plastry sera wędzonego (2x mniej plastrów niż plastrów bakłażana) - lub takiego jaki lubimy4 plastry gotowanej szynki (2x mniej plastrów niż plastrów bakłażana) - lub takiej jaką lubimysólpieprztymianekzioła prowansalskieolej do smażenia1/2 szklanki bułki tartej1 jajko, roztrzepaneprzygotowanieBakłażany pokroić tak aby uzyskać 8 lub większą, parzystą, ilość plastrów. Jeżeli nasze(...)patelni grillowej. Położyć na papierowym ręczniku, aby usuniąć nadmiar tłuszczu. Posypać pieprzem, solą i ziołami. Na czterech plastrach bakłażana położyć po plasterku sera i szynki.Przykryć pozostałymi czterema plastrami bakłażanów.Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej.Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Stare Garyplastikowego pojemnika) i rozmącamy je dokładnie. Wlewamy mleko, ścieramy na jak najdrobniejszych oczkach żółty ser. Całość delikatnie dosalamy (w zależności od tego jak bardzo Wasz ser jest słony) i bardzo dokładnie mieszamy. Czerstwe bułki najlepiej ‘piją’ masę mleczno-jajeczną. Kroimy je w 1,5 centymetrowe plastry (bez piętek) i maczamy je z obu stron w masie z jaj, mleka(...)ilością mleka i jaj to bardzo sycące śniadanie dla dwóch dorosłych osób. Daje power! ;) SKŁADNIKI 2 duże pszenne bułki, najlepiej wczorajsze, czerstwe 3 jajka rozmiaru M szklanka mleka 100-150g dobrze się rozpuszczającego się żółtego sera, u mnie Edamski sól masło klarowane do smażenia
Karo in the Kitchen