Hot dog Polish Boy 283przyjemność z jedzenia ogromna I też nie ma co ukrywać, dużo lepiej zjeść domowego hot doga niż takiego kupionego gdzieś na stacji. Dodatkowo, jeśli chcecie, możecie sami upiec bułeczki (polecam przepis na domowe bułki do hot dogów ), przygotować własną surówkę i samodzielnie przygotować frytki. W ten sposób niby zjecie fast food, ale będzie on przygotowany ze sprawdzonych składników i będziecie
365 dni dookoła kuchni
Szybkie drożdżówki z makiem 197Szybkie drożdżówki z makiem Puszyste, mięciutkie i przepyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem makowym. Drożdżówki są łatwe i dość szybkie w przygotowanie, gdyż dzięki użyciu suchych drożdży nie musimy robić rozczynu. Składniki: Ciasto: 500g mąki 7g suchych drożdży 200ml ciepłego mleka 50g cukru 1 jajko 1 żółtko 125g masła Nadzienie: ok. 900g masy makowej z puszki Dodatkowo: białko
Blog z Apetytem
Pasta jajeczna z serem żółtym i ogórkiem 2778Pasta z jajek, sera żółtego i ogórków kiszonych. Te ostatnie sprawiają, że pasta nie jest taka mdła, a bardzo smaczna. Można ją nakładać na bułeczki, chrupiące tosty lub inne ulubione pieczywo, a więc idealnie sprawdzi się na śniadanie. 5 jajek 100 g sera żółtego 2 ogórki kiszone 2 łyżki szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany
https:KKuchniaMniam
Pieczywo - bez wyrabiania - do 14 dni w lodówce - codziennie świeże i ciepłe 223szczęście nie tym razem ! Po pierwsze ciasto wyrabiamy drewnianą łyżką po drugie zaczyn może leżeć do 14 dni w lodówce - więc codziennie rano możemy upiec świeży chleb lub bułeczki. Dla mnie idealnie ! Spróbujcie sami Składniki: 20g świeżych drożdży 2 łyżki soli 1 kg mąki pszennej - z min, 10,2 g białka 710 ml letniej wody MISKA DUŻA
dlaSmaQ
CHAŁKA NA KEFIRZE 210Chałka z ciasta drożdżowego przygotowana na kefirze. Miękka, puszysta i lekko słodka bułeczka, której smak zna prawie każdy z nas. Szczególnie kojarzy się z dzieciństwem. Tradycyjne chałki są zazwyczaj podłużne, zaplatane w warkocz, a moją odróżnia jedynie to, że jest okrągła i ma inny splot. Dokładna instrukcja splotu jest pokazana krok po kroku na zdjęciach pod przepisem i wcale
Kuchnia MagdaLeny
Pampuchy z warzywami i szynką 196wyrabiamy. Całość przykrywamy ściereczką (u mnie misa do ciast drożdżowych z pokrywką) i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją wielkość). Po tym czasie formujemy okrągłe bułeczki, układamy je na stolnicy oprószonej mąką i przykrywamy ściereczką. Gdy zaczną rosnąć gotujemy je na parze około 10 minut. Pampuchy powinny ładnie urosnąć i się napuszyć. Jak przygotować nasz
Słodkie okruszki
Ile produktów z olejem palmowym masz w swojej kuchni? – przerażające informacje 262folię spożywczą (dlaczego jest zwykle o połowę tańszy, niż ten przywieziony prosto z piekarni? być może zawiera tłuszcz roślinny np palmowy, który jest najtańszy dla producenta), podobnie jak bułeczki do hamburgerów i hot-dogów, pieczywo tostowe tak kochane przez dzieci, a nawet (o zgrozo!) niekiedy bułka tarta (co jest oczywiste, skoro została wyprodukowana z najtańszej wersji pieczywa) niektóre lody, zwłaszcza
W Kawiarence
Bułeczki twarogowe 207owsianych szczypta soli ( opcjonalnie zioła ) łyżeczka proszku do pieczenia 1. Jajko i ser miksujemy przez kilka chwil. 2. Dodajemy ziarna, płatki owsiane i proszek do pieczenia mieszamy. 3. Formujemy bułeczki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 30 minut. Mmm Pycha
Na moim talerzu
Bułeczki twarogowe 237owsianych szczypta soli ( opcjonalnie zioła ) łyżeczka proszku do pieczenia 1. Jajko i ser miksujemy przez kilka chwil. 2. Dodajemy ziarna, płatki owsiane i proszek do pieczenia mieszamy. 3. Formujemy bułeczki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 30 minut. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZU
CHAŁKA NA KEFIRZE 214Chałka z ciasta drożdżowego przygotowana na kefirze. Miękka, puszysta i lekko słodka bułeczka, której smak zna prawie każdy z nas. Szczególnie kojarzy się z dzieciństwem. Tradycyjne chałki są zazwyczaj podłużne, zaplatane w warkocz, a moją odróżnia jedynie to, że jest okrągła i ma inny splot. Dokładna instrukcja splotu jest pokazana krok po kroku na zdjęciach pod przepisem i wcale
Kuchnia MagdaLeny
DESER W STYLU PANA COTTA 215Dorwałam ostatnie truskawki w tym roku... I postanowiłam zrobić deser w stylu pana cotta oraz bułeczki drożdżowe z serem i truskawkami (przepis klik ). Inspiracją do przygotowania tego deseru był klasyczny włoski deser wykonany ze śmietanki, którą podgrzewa się razem z żelatyną, cukrem i wanilią, a następnie chłodzi w okrągłych foremkach i podaje z sosem owocowym. Któż
Kuchnia MagdaLeny
Bułki ogórkowe na drożdżach 144Bardzo dobre bułeczki z dodatkiem domowych ogórków kiszonych i zalewy. Smak i zapach iście ogórkowy, więc takie pieczywo smakuje tylko z wytrawnymi dodatkami. Składniki : - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej, - 1,5 szklanki mąki pszennej, - 20 g świeżych drożdży, - 1/2 łyżeczki soli, - około 1,5 szklanki wody z ogórków kiszonych, - 1 drobno posiekany ogórek kiszony, - parę plasterków ogórka na wierzch
Przepisy Mikołaja