bułeczki - 9699 przepisów (strona:326/647)

Bułeczki z dużą ilością ziaren 175

Pyszne wilgotne bułeczki z dużą ilością ziaren -idealne na zdrowe śniadanie. Nie ma to jak domowe pieczywo -a najlepiej smakuje takie które zrobimy sami. Polecam

Swojskie jedzonko
Pita 79

ciasto podwoi swoją objętość, należy podzielić je na 8 części. Z każdej części uformować kulkę, którą następnie należy cienko rozwałkować, mniej więcej na grubość 5 mm. Tak przygotowane bułeczki pozostawić na posypaną mąką stolnicę na 20 minut przykryte ścierką lub ręcznikiem papierowym. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni (razem z blachą, na których planujemy upiec pity). Wyrośnięte chlebki przełożyć na blaszkę

KuchniaWeDwoje.pl
Obwarzanki na słodko 92

niewielkie części. Z każdej części uformować cienki wałek o długości 30 – 40 cm. Po dwa wałki oplatać wokół siebie, końce złączyć ze sobą, tak aby powstał obwarzanek. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ścierką i odstawić na 15 – 20 minut do wyrośnięcia. Pozostałe żółtko roztrzepać z 2 łyżkami mleka. Posmarować obwarzanki żółtkiem i posypać sezamem (zamiast sezamu

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka z Krakowa – smak i tradycja 174

całość… Jak dla mnie idealne połączenie. Słodko, ale nie za słodko. Polecam. Przepyszny dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty. Podobne odczucia mieliśmy próbując pysznych jagodzianek . Nie są to bułeczki, ale pyszne kruche ciasteczka z jagodową marmoladą. Tak proste, a tak dobre. Mix koktajlowy i bombonierka koktajlowa To propozycja dla tych, którzy szukają wielu smaków i chcieli by wypróbować

Słodkie okruszki
Chleb kakaowy wyrabiany metodą Yudane 111

Posmarować ciasto jajkiem z wpdą. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 25 – 30 minut.  Wyjąć chleb z piekarnika i pozwolić mu całkowicie ostygnąć na kratce przed pokrojeniem. ----- Podobne: bułeczki hokkaido chleb zakwasowy na kawie zbożowej roślinne sushi Chleb na yudane wypiekali autorzy blogów: Akacjowy blog Cake&Bread Kuchennymi drzwiami Kuchnia Alicji Kuchnia Gucia Moje małe czarowanie Rodzinnie roślinnie Tajemnice

Weekendy w domu i ogrodzie
Bułki z przedziałkiem 161

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Gdy zabraknie w domu pieczywa, to najlepszy czas na wypróbowanie tego przepisu na bułeczki. Puszyste w środku i chrupiące na zewnątrz nikt im się nie oprze. A zapach świeżego pieczywa rozchodzący się po domu bezcenny…   Składniki   500g mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 150 ml ciepłego

W garach u Gosi
Bułki z przedziałkiem 184

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Gdy zabraknie w domu pieczywa, to najlepszy czas na wypróbowanie tego przepisu na bułeczki. Puszyste w środku i chrupiące na zewnątrz nikt im się nie oprze. A zapach świeżego pieczywa rozchodzący się po domu bezcenny…   Składniki   500g mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 150 ml ciepłego

W garach u Gosi
Zapiekany ryż z pomidorami i szaszłyki z indyka 101

Zainspirował mnie przepis Yotama Ottolenghi na pieczony ryż z pomidorami i cynamonem. A ponieważ cynamon kojarzy się mi bardziej z szarlotką czy bułeczkami, niż z pomidorami, postanowiłam nieco pokombinować z jego ilością. U nas taki zapiekany ryż z pomidorami posłużył za dodatek do szaszłyków z indyka... a może to szaszłyki były dodatkiem do ryżu?  Polecam również inne przepisy

Obiad gotowy
Bułki na mleku zsiadłym i kozim dla smakoszy 135

miski skropionej olejem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto krótko wyrabiamy i dzielimy na 11 lub 12 części, z każdego kawałka formujemy okrągłą bułeczkę, którą umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, powierzchnię każdej bułki mocno spłaszczamy dłonią, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 20 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 stopni. Wyrośnięte bułki nacinamy

KulinarneImpresje.pl
Drożdżówki z serem i suszoną żurawiną 108

podwieczorek, poczęstunek czy piknik polecam pyszne i mięciutkie drożdżówki. Bogato nadziane serem i żurawiną suszoną. Długo zachowują świeżość. Można je upiec w dowolnej formie, rogalików, bułeczek czy kopertek, u mnie w formie takich rożków, ponieważ chciałam, żeby nadzienie było na wierzchu. Bardzo polecam :) Słodkich i udanych wypieków życzę :)     Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki

Izabelawkuchni
Japoński chleb mleczny Hokkaido 136

osiągnie 65 stopni i konsystencję gęstego budyniu. Zasmażkę wodną możesz przechowywać w lodówce do 3 dni. Tangzhong można dodawać do większości wypieków m.in. bułek, chlebów kanapkowych i tostowych czy bułeczek cynamonowych. Zasmażka wodna tangzhong zatrzymuje wodę i wydłuża świeżość pieczywa.    Japoński chleb mleczny Hokkaido przepis Zasmażka wodna tangzhong  60 g wody  60 g mleka

Cztery Fajery
Menu na mecz :) 217

Mini pity Pizzerinki Bułeczki z powidłami Brownie fasolowe

czarrna od kuchni
Ślimaczki drożdżowe z czekoladą i jabłkiem 105

Ślimaczki drożdżowe z czekoladą i jabłkiem to jeden z naszych ulubionych wypieków w rodzinie. Ostatnio dzieci bardzo chciały te bułeczki, a ponieważ jesteśmy w Edukacji Domowej, zrobiliśmy sobie zajęcia praktyczne w kuchni. Dzieciaki same pod moim czujnym nadzorem je przygotowały – mieliśmy przy tym mnóstwo fajnej zabawy. Możecie od razu przygotować większa ilość ślimaczków – świetnie się mrożą. PRZEPIS NA ŚLIMACZKI DROŻDŻOWE

Dorota Smakuje
Szare kluski ziemniaczane 107

cukru (wegańskie, keto) zieChałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Więcej przepisów na wegetariańskie słodkości znajdziesz tutaj . Artykuł Szare kluski ziemniaczane pochodzi

WegePrzepis
Ciabatta z pomidorami 117

Ciabatta z pomidorami.  Ciabatta z pomidorami - najlepszy, prosty przepis w kilku krokach.      Ciabatta z grilla elektrycznego z pomidorami, szynką, serem i świeżymi ziołami. Ciabatta - chrupiąca bułeczka przygotowana na ciepło z ciągnącym serem, soczystymi pomidorami, szynką i rukolą. Niezwykle smakowita ciabatta z grilla elektrycznego, którą można podawać na śniadanie, obiad albo kolację. Zgrzewane kanapki na gorąco

Moja Książka Kucharska