bułeczki - 9699 przepisów (strona:305/647)

Rwany chlebek balls 154

ciasta odrywamy kawałki i formujemy kuleczki. Umieszczamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, jedna obok drugiej. Do roztopionego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ulubione zioła, bazylia, oregano. Bułeczki smarujemy masłem z ziołami, a następnie posypujemy startą na tarce mozzarellą. Naczynie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. Po czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Przepiski.pl
Makaron z tofu w sosie orzechowym 68

tofu w sosie orzechowym podałem z posiekaną zieloną cebulką, uprażonymi orzeszkami ziemnymi oraz płatkami ostrej papryki. Masz ochotę na więcej dań z tofu? Zobacz koniecznie klopsiki z tofu , azjatyckie bułeczki z patelni , tofurybę oraz wegańska fetę . Każdy z tych przepisów jest wyjątkowy i sprawi, że nawet osoba nielubiąca tofu pokocha je! Bez zbędnego przedłużania, czas zakasać rękawy i wkroczyć

Blendman
Węgierski bogracz z mięsem 94

krótko przed końcem gotowania, dodać koncentrat i pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka   i ewentualnie doprawić do smaku. Całość podawać posypane posiekaną natką pietruszki. Najlepiej smakuje z chrupiącą pszenną bułeczką. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Knedliki z gulaszem – przepis inspirowany Węgrami 75

dodatkowo wykonasz go szybko, nie spędzając całego dnia w kuchni. Zobacz koniecznie ten przepis! Przepyszne danie prosto z Węgier – Knedliki z gulaszem Kndeliki to nic innego jak puste bułeczki drożdżowe, które w tym daniu zastępują popularne ziemniaki lub kopytka. Są niesamowicie smaczne i miękkie, dlatego mają wielu swoich zwolenników, a nawet miłośników. Najczęściej polewane są gęstym sosem z gulaszu

Rozdomowiona
Małpi chlebek cynamonowy 72

Małpi chlebek cynamonowy to rewelacyjny wypiek, pachnący cynamonem i karmelem. Ciasno ułożone kuleczki ciasta po upieczeniu tworzą bułeczki, które odrywa się rękami. Artykuł Małpi chlebek cynamonowy pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Zupa krem z ziemniaków 135

składnikach, to ich waga po obraniu. Składniki zupy miksuję dopiero w momencie, w którym są letnie bądź zimne. Gotową zupę podać można z dodatkiem groszku ptysiowego, grzanek bądź bułeczek drożdżowych. Tę zupę przygotować można także w wersji wegańskiej. Wystarczy wtedy masło zastąpić olejem, a śmietankę wegańską śmietanką roślinną. Lubisz dania z ziemniaków ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Ziemniaki

MeCooks
Tureckie bułeczki śniadaniowe 80

Pyszne, mięciutkie nawet na drugi dzień, cudowne... Można je jeść same bez niczego lub zrobić z nich kanapki na słodko i na słono. Z jednej porcji wychodzi 20 małych bułeczek, cała blaszka od piekarnika. Rewelacyjne, można się uzależnić. Jak raz upieczecie to będziecie piec cały czas.... Polecam Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Klopsiki z tofu 76

sosie zamiast mąki pszennej możesz użyć dowolnej mąki bezglutenowej (z wykluczeniem mąki ziemniaczanej, która się nie nada). Zastanawiasz się co jeszcze ciekawego możesz ukręcić z tofu? Zrób koniecznie azjatyckie bułeczki z patelni . Zachwycą Cię wyjątkowym farszem. Polecam Ci również tofurybę oraz tofu w sosie pomarańczowym ! Tak wiele możliwości, a tak mało czasu. Trzeba wkroczyć do kuchni i zabrać się

Blendman
Proziaki 68

Pyszne i mięciutkie bułeczki na sodzie, które piecze się na patelni. Są niezwykle proste i szybkie do przygotowania! Składniki 1 kg mąki 1/2 litra kefiru lub maślanki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki sody Przygotowanie Z podanych składników wyrobić ciasto. Rozwałkować i wykrawać kółka szklanką. Piec na suchej patelni z obu stron do zarumienienia. Autor przepisu: Anna Artykuł Proziaki pochodzi

Wasze Przepisy
Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę 355

każdemu się udadzą. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i zimno. Można je podać z rożnego rodzaju sosami: czosnkowym, słodkim chili, ketchupem czy majonezem. Można również potraktować je jak bułeczki: przekroić na pół i wypełnić wędliną, serem czy warzywami.   Składniki na wytrawne muffiny z cebulą i papryką: 400 ml jogurtu naturalnego 80 ml oleju rzepakowego 2 jajka 160 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Jajka zapiekane w bułce 89

wbijamy jajka . Całość doprawiamy solą, pieprzem i np. mieszanką ziół toskańskich. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na mniej więcej 15 minut, aż białko całkowicie się zetnie. Upieczone bułeczki wyjmujemy z piekarnika posypujemy szypiorkiem i dekorujemy pomidorkami. Smacznego Artykuł Jajka zapiekane w bułce pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Tofu w sosie pomarańczowym 108

spokojnie odgrzewać. Niestety nie próbowałem go mrozić, tak więc tej metody przechowywania nie jestem w stanie polecić. Zastanawiasz się co jeszcze PYSZNEGO możesz ukręcić z tofu? Zrób koniecznie azjatyckie bułeczki z patelni . Zachwycą Cię wyjątkowym farszem. Polecam Ci również Tofurybę ! Możesz zjeść ją w bułce lub zaserwować z ziemniakami lub ryżem. Bardzo chętnie robię również placki z brokułów , sałatkę

Blendman
Paszteciki z kapustą i grzybami 96

blacie podsypanym mąką, przykryte ściereczką. Ja piekę paszteciki w opcji piekarnika góra – dół. Paszteciki od razu po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i możemy piec kolejną partię tych pysznych bułeczek z kapustą. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowa sałatka z tofu 107

gotujemy na parze. Cukinię kroimy w plastry, oprószamy mieszanką przypraw i grillujemy w grillu elektrycznym minutę. Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni po minucie z dwóch stron. Bułeczkę francuską opiekamy w tosterze i kroimy w kawałki. Marchewki obieramy, kroimy w cienkie plasterki, paprykę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki układamy dekoracyjnie na talerzu i skrapiamy sosem sałatkowym

Dorota Smakuje
Kuchnia sezonowa: jak wykorzystywać sezonowe składniki w swoich potrawach? 74

oraz warzyw Warzywa sezonowe na przykład szpinak oraz jarmuż, możemy przemycić  w farszu do krokietów  – podobnie jak świeże grzyby. Farsz możemy także wykorzystać do  ciasta francuskiego, bułeczek drożdżowych oraz pierogów . W przypadku pierogów mamy duże pole do popisu. Oprócz wersji wytrawnej możemy zdecydować się na  pierogi na słodko nadziewane sezonowymi owocami –  truskawkami, wiśniami oraz

Przepiski.pl