budyń - 12640 przepisów (strona:562/843)

Pudding chia z malinami i nutką cytryny 86

podania, przygotować maliny. Przełożyć je do miseczki i rozgnieść widelcem na papkę. Włożyć na dno słoiczka. Jeżeli same maliny są dla nas zbyt kwaśne można je dosłodzić ksylitolem. Budyń chia ponownie zamieszać, i nałożyć na warstwę malin.  Na koniec każdy ze słoiczków ozdobić malinami i resztą skórki z cytryny. Drukuj przepis

Świat Domowej Kuchni
Pudding chia z malinami i nutką cytryny 121

podania, przygotować maliny. Przełożyć je do miseczki i rozgnieść widelcem na papkę. Włożyć na dno słoiczka. Jeżeli same maliny są dla nas zbyt kwaśne można je dosłodzić ksylitolem. Budyń chia ponownie zamieszać, i nałożyć na warstwę malin.  Na koniec każdy ze słoiczków ozdobić malinami i resztą skórki z cytryny. Drukuj przepis

Świat Domowej Kuchni
Jaglanka z liofilizowaną maliną 90

miód. Gotową jaglankę wykładam do miseczki. Dekoruję ją pokrojoną w kostkę brzoskwinią, płatkami migdałowymi, kakao i sproszkowaną maliną. Takie śniadanko to prawdziwy zastrzyk energii o poranku! Polecam! Spróbuj także: budyń bananowo-jaglany, owsianka z gruszką i masłem orzechowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Sernik pistacjowy 288

owsianych 2 łyżki masła 4 łyżki masła orzechowego Masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 150 g pasty pistacjowej 400 g mleka skondensowanego 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki wody różanej zielony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dekoracja: biała czekolada, roztopiona w kąpieli wodnej pistacje suszone płatki róż Przygotowanie: Spód:  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka mielimy

Smakowity Blog Kulinarny
Co zamiast cukru? 77

przygotować domowe słodkości bez użycia rafinowanego cukru: muffinki bananowe bez cukru, amarantuski bananowe, pieczona gruszka z pysznym farszem, babeczki owsiane z owocami, mus pomarańczowo-bananowy, bezcukrowe muffinki kakaowe , bananowy budyń jaglany . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł

Natka Pietruszki
Tarta z porzeczkami i truskawkami 94

zrobię? Miałam ochotę na tartę. Zaczęłam więc przeglądać przepisy na tarty z porzeczkami, ale nie znalazłam nic, co by mi przypadło do gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była

Moja Delicja
Gęsty sos malinowy 112

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni, lodów, jogurtów. Takie gęste sosy są proste do przygotowania, nie wymagają dużej liczby składników (w zasadzie wystarczą dwa), sami decydujemy o stopniu słodkości oraz o konsystencji, jaką chcemy uzyskać (pamietać należy, że sos odrobinę

Moja Delicja
Ciastka sokoły 112

Ciastka sokoły , bezy z kremem kawowym to deser z PRL-u. Sokoły, obok kremówek, ptysiów z bitą śmietaną, babeczek z budyniem musiały być w każdej cukierni. Bardzo słodkie bezy z pysznym kremem kawowym. Przepis z czasów PRL-u. Z podanych proporcji otrzymamy 12 – 14 ciastek. Ilości produktów podaję w gramach, wagi kuchenne są ogólnie dostępne, więc nie powinno być problemów

królestwo garów
Naleśniki Z Twarogiem Pod Pierzynką Budyniową Z Sosem Pomarańczowym 131

twarogu z kostki 1 łyżka cukru waniliowego lub pomarańczowego 2 łyżki cukru zwykłego 5 łyżek słodkiej śmietanki 30 % Masa budyniowa: 150 ml śmietanki 30 % 1 jajko 1 łyżka budyniu w proszku bez cukru 1-2 łyżki cukru pudru Sos pomarańczowy: 1 pomarańcza obrana za skórki i wyfiletowana 1 łyżka masła 1 łyżka cukru trzcinowego lub zwykłego sok wyciśnięty

Gotowanie...to proste !
TORT AJERKONIAKOWY 95

Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać wymieszane składniki   i energicznie mieszając zagotować. Nakryć folią spożywczą i schłodzić. Masło utrzeć do białości dodawać porcjami zimny budyń. Pierwszy blat nasączyć ponczem posmarować 2 łyżkami dżemu   wyłożyć 3 łyżki kremu rozsmarować przykryć biszkoptem, ponownie poncz, dżem krem, biszkopt, poncz, dżem, krem biszkopt. Z pozostałego kremu odłożyć około

RAROSSA
Placuszki z serkiem homogenizowanym i tartym jabłkiem 1322

usmażone placuszki odkładać na kratkę lub układać pojedynczo na talerzach i zajadać od razu po usmażeniu. 1 szkl. mleka około 170-180 g serka homogenizowanego waniliowego 1 op. budyniu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szkl. mąki wrocławskiej 1 szkl. mąki krupczatki 1 jabłko masło klarowane/olej cukier puder do obsypania placków W naczyniu

Smaki Na Talerzu
Owsianka wzmacniająca odporność 91

bardzo polecam. Moja mała Zosia zjada w tygodniu 3-4 owsianki. A jak jest z Waszymi dzieciaczkami i owsianką? Spróbuj także: owsianka z gruszką i masłem orzechowym, bananowy budyń jaglany. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł Owsianka

Natka Pietruszki
Ciasto styropian z owocami 139

grubych oczkach ścieramy większą część ciasta. Troszkę ubijamy ręką i wkładamy blaszkę do lodówki. Składniki masa jogurtowa: 3 jogurty greckie (u mnie 3 x 330 g) 5 białek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (2x40g) 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wiórek kokosowych szczypta soli Dodatkowo: jeżyny maliny 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania ciasta

kruche babeczki
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 174

pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 5 białek, w temperaturze pokojowej 220 g cukru ( 1 szklanka ) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego ( opakowanie 40 g ) 0,5 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego Ponadto: 500 g malin cukier puder do oprószenia Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia

Opowieści z piekarnika