Szybka zdrowa sałatka. Zamiast kalafiora można dodać brokuł, ale wtedy korzystamy z makaronu świderki. Ser feta można zastąpić oscypkiem. Składniki ćwiartka małego kalafiora 20 pomidorków truskawkowych pół małej czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku oliwa extra virgin sok z cytryny 4 łyżki pokruszonego sera feta 250 g makaronu farfalle al limone sól pieprz Przygotowanie Kalafior blanszowałem. Pomidorki przepołowiłem, cebulę i czosnek
R'n'G Kitchengórki. Przyprawy: sól, biały pieprz i sok z cytryny i do lodówki. Naszykowałam warzywa. Moja magiczna zamrażalka jakoś ledwo się domyka ....Ale jestem już na etapie porządnego opróżniania jej. Brokuł, kalafior, fasolka szparagowa żółta i zielona, z lodówki wyciągnęłam marchew, którą pokroiłam w półplasterki, cebulę czerwoną tak samo i kapustę pekińską - ten sam koniec najtwardszy. Nie kroję tego to sałatek
Pieprzyć z Fantazjąpóźniej. Zrobiłam tak, by nie zostało. Pokroiłam kiełbaskę w drobną kostkę i podsmażyłam z porem i marchewką pokrojoną w talarki na patelni. Jak już się troszkę zeszkliło dodałam kalafior, brokuł, fasolkę i paprykę. Poddusiłam pod przykryciem i przyprawiłam do smaku. Gotowy farsz nakładałam na naleśniki i zwijałam w rulonik. Na koniec polałam sosem pieczeniowym ciemnym :D Ten sos świetnie komponuje
Pieprzyć z Fantazjąok.250g) – 2 jajka – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu naturalnego – tarty parmezan – 100 g czerwonej fasolki – 1/2 główki sałaty rzymskiej – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuł myjemy i gotujemy w osolonej wodzie – odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.Sałatę myjemy, osuszamy i poszarpaną wykładamy na talerz. Dodać pokrojone
I LOVE LIFELiście ponadto są bogate w witaminę C (dwa razy więcej niż w cytrynie), fosfor, wapń i żelazo. Dlaczego warto sięgać po ten składniki? mają silne działanie przeciwnowotworowe (silniejsze niż brokułu), działają odtruwająco i oczyszczająco, poprawiają trawienie i przemianę materii, są dobrym źródłem witaminy C (więcej niż w cytrynie), źródło żelaza i wapnia (więcej niż w szpinaku), wspomagają leczenie żółtaczki, regulują
365 dni dookoła kuchniMakaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masełku małe pieczarki, kiełki, bekon i jajko w koszulce tylko dodają jej atrakcyjności. Na około 4 porcje: 1 szkl. kaszy jaglanej 300-350 g małych pieczarek mix kiełków (rzodkiewka, brokuł) boczek w plastrach (u mnie surowy) 4 jajka 3-4 łyżki majonezu (u mnie kielecki) 2-3 łyżki ketchupu łagodnego 1 mały ząbek czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz Kaszę przelewamy
Smaki Na TalerzuPisałam kiedyś, że nie przepadam za zupami-kremami, a tu następny przepis na właśnie taką zupę... Można by pomyśleć, że nie jestem konsekwentna. Prawdą jest, że
PichceniomaniaRyż i smażone warzywa to bardzo fajny duet. I doskonały pomysł na szybki i łatwy obiad, robię go dosyć często. Tym razem jednak postanowiłam to danie
Kulinarne przygody GatityRisotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!idealnie nadają się do tego małe muszelki lub makaron nazwany gnocchi, choć prawdziwych gnocchi raczej nie przypomina Szukacie pysznych sałatek, zajrzyjcie do innych moich przepisów: – sałatka brokułowa – sałatka z brokułem – sałatka z duszoną rzodkiewką – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z roślin strączkowych – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną
nietylkopasta.plProvolone to ser z mleka krowiego pochodzący z południowego regionu Kampanii. Dziś postanowiłam go zatopić w kotletach i to był rewelacyjny pomysł, który i Wam polecam
Moje Małe CzarowanieSkładniki: ze strony Kwestia Smaku 150 g makaron chow mein 1 filet z kurczaka 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju 2 małe cebulki dymki, posiekane
Moja Galeria Smakupowiedział, że suflety powinny być na słodko?? U mnie suflet jest zielony, ma delikatny posmak muszkatu i nutkę parmezanu. Jego bazą jest brokuł i ubite na sztywną pianę białka jajek. Idealnie nadaje się na lekką kolację dla diabetyków, bo przecież nikt nie lubi chodzić spać głodny. Słowo „suflet” pochodzi od francuskiego słowa „souffler”, oznaczającego dmuchanie i nadymanie. Jak sama nazwa
Dietolog