Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko.składniki:500 g świeżego łososia bez skóryprzyprawa do ryb
Monia miesza i gotujePani Ania przysłała nam te przesłodkie pierniki. Jak na pierwszy raz w dekorowaniu, poszło Pani bardzo dobrze! Takie ludziki można zawiesić na choince a także podarować
CoolinarniePLPyszne drożdżowe paszteciki do czerwonego barszczyku. Paszteciki z kapustą i grzybami SKŁADNIKI:CIASTOmąka - 400 gdrożdże - 20 gjajko - 1 sztmasło - 50 gcukier - 1 łyżeczkasól - 1
Kuchnia Danusiskładniki* 1 szklanka miodu* 1/2 szklanki cukru* 75 g smalcu* 100 g masła lub margaryny* 2 opakowania przyprawy do pierników* 1 niepełna łyżeczka sody* 1
Mix smakuŚwięta zbliżają się już wielkimi krokami więc najwyższa pora na pierniczki. Dziś pierwsza partia, ale to dopiero początek... Dziś do wypróbowania idzie przepis na pierniczki
Mix smakuskładniki* 2,5 szklanki mąki* 5 łyżek miodu* 5 łyżek masła lub margaryny * 1 jajko* łyżeczka sody oczyszczonej* 3/4 szklanki cukru pudru* 1
Mix smakuskładniki* 2,5 szklanki mąki pszennej* 2/3 szklanki cukru pudru* 1 łyżeczka sody oczyszczonej* 1/2 szklanki miodu* 4 łyżki masła lub margaryny* 2 jajka* 4
Mix smakuskładniki* 500 g filetów śledziowych małosolnych * 2 czerwone papryki* 4 ogórki konserwowe * 2 średnie cebulki* 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego* 8 łyżek pikantnego ketchupu * 1-2
Mix smakuskładniki* 300 g filetów śledziowych solonych* 4 ogórki konserwowe* 1 słoiczek marynowanych grzybów leśnych lub pieczarek* 2 małe cebulki* 4 łyżki majonezu* 3 łyżki jogurtu
Mix smakuCzęść rybna:350 g filetów z dorsza (świeże lub mrożone) lub innej ryby o białym mięsieMarynata:2 łyżeczki sosu sojowego1 łyżeczka curry w proszku2 łyżeczki miodu2
Świat Domowej KuchniW tym Nowym Roku witam się z Wami pysznym sernikiem. Po szaleństwach Sylwestrowej nocy miło jest znaleźć w swojej własnej lodówce coś tak dobrego. Wiem
Przysmaki KarolkiMoi drodzy wszystkim blogowiczom życzę wszelkiej pomylności w Nowym 2015 Roku. Niech każdy dzień przynosi Wam radość, a przyjaźni ludzie otaczają Was na co dzień.Niech
W kuchennym oknie EwySkładniki:pół kilograma śledzi a'la matias3 łyżki octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego2 cebule, pokrojone w krążki2 łyżki oleju 10 łyżek rodzynek, sparzonych wrzątkiem2 łyżki miodułyżka
Kulinarny PamiętnikCiasto o bardzo wyrazistym smaku, raczej dla dorosłych Na pewno zapada w pamięć. Ciasto czekoladowo – rodzynkowe Drukuj przepis Składniki6 jajek2 szkl cukru1 szkl mąki pszennej0
CoolinarniePLDzisiaj proponuję Wam przygotowanie makowca na kruchym spodzie z mąki pełnoziarnistej, oblanego obficie polewą czekoladową. Makowiec jest bardzo soczysty, słodki i smaczny! Dodam tylko jeszcze, że
SMYKWKUCHNI