Czasami chcemy zaserwować gościom nie tylko kruche, zwykłe ciastka, ale coś czym będą mogli dłużej się po rozkoszować i powiedzieć: " U Iwony to pyszne pierniczki jadłam
Gotowanie...to proste !Pyszny, włoski deser w trochę innej odsłonie bo zamiast biszkoptów w jego wnętrzu kryją się toruńskie pierniki. Dodatkowo w tej wersji tiramisu nie ma jajek
Słodka StrefaPrzepis, które skradnie Wasze serca - duszony karp w słodkim sosie piernikowym. Danie proste do przygotowania, bardzo efektowne i niesamowicie aromatyczne w smaku. Katarzynki idealnie komponują się
UgotowaćW wakacje po raz pierwszy odwiedziłam Toruń. Zachwyciła mnie architektura i atmosfera miasta, no i wszechobecne na każdym kroku pierniki. Pod wpływem tego uroku postanowiłam wziąć
Mania WypiekaniaGulasz ten można zrobić z mięsa wołowego również. Ja lubię jagnięcinę, jak jest dobrze zrobiona to jest bardzo pyszna. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną
Kuchnia PokoleńPrzepis bierze udział w konkursie „Przepis na Kopernika” 🙂 #przepisnakopernika Składniki: ciasto: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50 ml mleka 10 dkg mąki 1/2 szklanki cukru
czarrna od kuchniPIERNIKOWY TORCIK CZEKOLADOWY Dzisiaj mam dla Was pyszny, a nawet przepyszny przepis, który stworzyłam specjalnie na konkurs z piernikami toruńskimi FC Kopernik. Pierniki niewątpliwie kojarzą mi
SMYKWKUCHNIDziś zapraszam Was na puszysty piernik z malinową konfiturą . Gorące letnie dni minęły, spokojnie można włączyć piekarnik i… delektować się aromatami korzennych ciast. Och
Słodkie okruszkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Do zrobienia tego dania zbierałam się dosyć długo. Przepis zapisany na małej karteczce (już nawet nie pamiętam od
Marta GotujeDziś przedstawiam Wam przepiękną roladę z ukrytą gwiazdką! Po rozkrojeniu pieczeń zachwyci Waszych domowników czy gości oraz stanie się przepiękną jadalną dekoracją stołu. Połączenie suszonej żurawiny
Gotowanie i blogowanieClaire dla której pracuję poczęstowała mnie tym ciastem. Jest super bardzo wyczuwalny smak marcepana. Była zachwycona. Wykonanie ciasta – marcepana pokroić w drobną kostkę, odłożyć na
Kuchnia PokoleńSkładniki: 3 filety z dorsza 300g kapusty z grzybami (może być bigos bez mięsa) 2 cebule, marchewka, sól, pieprz Przygotowanie: Filet dzielimy na 2-3 części
Lena GotujeSkładniki (na dużą blachę): 4 opakowania herbatników po 150g, masa kajmakowa krówka 510 g, 2 budynie waniliowe z dodatkiem wanilii, 700 ml mleka 3 łyżki cukru
Lena GotujeKing...na wzór Maxi King... Składniki: 500 g herbatników, 500 g mleka w proszku - nie granulowanego! 400 g masła, pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka, 510
Lena GotujePrzygotowany na tegoroczne Święta. Lekko wilgotny i słodki tak jak być powinien... Składniki : 2 szklanki mąki, pół szklanki cukru, pół szklanki oleju rzepakowego, pół szklanki
Lena Gotuje