Śledzie pod szubą , sułtańskie (czyli z rodzynkami, cebulą i koncentratem pomidorowym), z orzechami , rolmopsy ze śliwką, w zalewie słodko-kwaśnej i cytrynowe - oto nasz zestaw śledzi
Obiad gotowyChleb na zakwasie z piernikiem, z dodatkiem śliwek i orzechów. Polecam bo jest dobry, pachnie świętami.Domowy pieczywem z aromatem piernika, na pewno zaskoczymy naszą rodzinę
wesoła kuchniaDo zalewy octowej można wrzucić różne rybki jednak najlepiej smakuje mi śledź. Wykorzystuję całe tuszki średniej wielkości. Potem jak śledź przegryzie się w zalewie można łatwo
Monia miesza i gotujeTakich galaretek (zimnych nóżek) jeszcze nie robiłam. Są bez żelatyny, za to z dwoma rodzajami mięs. Mężowi bardzo smakowały, więc mogę je polecić z całego serducha
Gotowanie...to proste !Czas Wigilii zbliża się wielkimi krokami. Każdy z nas planuje, co pojawi się na stole podczas tej wyjątkowej, jedynej w roku wieczerzy. Mamy swoje ulubione potrawy
W mojej kuchniMoje dziecko po powrocie z przedszkola przyleciało do mnie i mówi: – „Mamusiu, we wtorek mamy Mikołajki na szachach, upieczesz mi jakieś ciasto? Bo każdy
Moja DelicjaTen przepis to jeden z najlepszych przepisów na pierniczki, jakie wypróbowałam. Pierniczki po upieczeniu są mięciutkie i rozpływające się w ustach. Dzięki użytemu karmelowi, mają bardzo
Świat CiastaKrem z borowików to propozycja na inną zupę grzybową niż zwykle. Klasyka wigilijna w nowoczesnym wydaniu. Prosta, pyszna i łatwa do ugotowania. Składniki: 60 dag świeżych
Wanilia i KardamonKochani to już ostatnia chwila żeby przygotować jadalne ozdoby na choinkę i myślę tu oczywiście o piernikach, które Was będą wabić zapachem przez całe Święta, a
Apetyczna babeczkaSzybka sałatka warstwowa z szynką i selerem idealnie sprawdzi się na przyjęcia i święta. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 10 porcji
KuchniaWeDwoje.plBardzo prosta sałatka śledziowa, zrobiona z kilku podstawowych składników. Jeśli robimy ją dla gości możemy podać ją w małych, szklanych słoiczkach lub małych szklaneczkach - będzie wyglądało
Walijskie PichcenieZakwas na barszcz czerwony Zakwas z buraków jest podstawą pysznego, wytrawnego barszczu podawanego często na wigilię. Przygotowanie go nie zajmuje wiele czasu, jednak trzeba na niego
Blog z ApetytemUszka z grzybami Jest to klasyczna pozycja na wigilijnych stołach. Małe, delikatne pierożki, wypełnione aromatycznym grzybowym farszem są zazwyczaj nieodzownym towarzyszem wytrawnego czerwonego barszczu. Jeśli chcemy
Blog z ApetytemIdealny pasztet na świąteczny stół. Zachęcam już dziś aby taki pasztet zrobić domownikom a także gościom. Aromatyczny, kremowy, idealny jako przekąska z ogórkiem kiszonym. Polecam gorąco
Moje Małe CzarowanieRyba w pomarańczach może być lekkim lunchem, obiadem, kolacją, a nawet eleganckim daniem wigilijnym. Smaczna, bardzo aromatyczna z orzeźwiającym posmakiem cytrusów i imbiru. Każdy kęs to
Fitsweet.me