Prawdziwa słodycz, która umili spotkanie przy kawie lub herbacie.Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio oraz Stovit, # HELIO Biszkopt 3 jajka 0,5
Podróż w kulinariaDzisiaj zapraszam na zupę migdałową. Jest to potrawa kresowa, często serwowana właśnie w czasie Wigilii. Jeśli z jakiś względów nie lubicie grzybowej lub barszczu czerwonego, to
Mieszam w GarnkuNachodzą mnie czasem pomysły na coś słodkiego, innego… Patrzę wtedy po półkach w kuchni co mam, szybko dodaję składniki do siebie i…tworzę! Inspiracją
LatosiowydomSzybciutki w przygotowaniu piernik świąteczny bez jajek – polecam, bo smakuje obłędnie a jest banalny, każdemu się uda! Przepis wypróbowany, słodkie menu na święta już sprawdzone
Zasmakuj KuchniPijana śliwka w wersji zdrowszej to opcja dla osób, które chcą zjeść ciasto nawet będąc na diecie. Co prawda nie jest to ciasto, które ma małą
CzarnawisienkaW tym roku wyjątkowo wcześnie zaczęłam przygotowania do Świąt. Kiszenie żuru Większość prezentów mam już kupionych. Jak nigdy chyba. Wyszłam z założenia, iż lepiej zrobić to
mecooksPiernikowe plecionki drożdżowe Odkąd pierwszy raz je przygotowałam nie wyobrażam sobie bez nich świąt i popołudniowych spotkań z przyjaciółmi. Pyszne piernikowe plecionki cieszą zarówno smakiem, jak
Słodkie okruszkiRogaliki serowo-makowe Mięciutkie, rumiane i przepyszne drożdżowe rogaliki nadziane masą serową i makową. Doskonałe na przeróżne przyjęcia jak i na święta. Polecam! Składniki
Blog z ApetytemDzień dobry :-) Kochani dziś przepis na pyszną sałatkę z brokułem, kurczakiem w papryce, kukurydzą, awokado, rukolą, fetą, prażonymi płatkami migdałów i sosem czosnkowym. Sałatka zniknęła od
kruche babeczkiSałatka jarzynowa to danie, które pamiętam jeszcze z okresu dzieciństwa. Zawsze czy to na imieniny rodziców czy to na Święta, robiona była solidna micha sałatki. To
Mieszam w GarnkuPrzepiękna i smakowita ozdoba świątecznego stołu. Wymaga trochę czasu ale dla takiego efektu naprawdę warto. Bezę i konfiturę z żurawiny można przygotować wcześniej, a wieniec przełożyć
Smakołyki AsiNaszym ulubionym ciastem są serniki. Pod każdą możliwą postacią. Klasyczny, wiedeński, z brzoskwiniami czy na zimno. Latem jemy je z owocami, a w okresie świątecznym z
Kuchnia w oparachW tym roku bardzo szybko wprawiłam się w świąteczny nastrój i już myślę o ozdobach, choince i potrawach. Jedną z potraw są krokiety. Nie wyobrażam sobie
Kuchnia PaulettesMuffinki są pyszne i cudownie pachną piernikiem! Zazwyczaj wypieki z samej mąki ryżowej są suche, ale nie te muffiny. Tylko ważne, aby je spożyć jeszcze
Di gotujeDziczyzna – jakie są zalety tego mięsa? Dziczyzna jest wolna od antybiotyków , ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone. Mięso zwierząt łownych niezwykle
Oka w rosole czyli KaFka gotuje