Makowiec japoński – makowiec z jabłkami. 162Makowiec japoński od lat gości na wielu świątecznych stołach. Jest bardzo smaczny, a dodatek jabłek powoduje, że jest wilgotny. Dodając do niego dowolne składniki (np. orzechy
To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z makiem i brzoskwiniami. 190Sernik na kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem maku i brzoskwiń. Delikatny, kremowy sernik idealny na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z makiem
To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie w sosie tatarskim. 133Przepis na śledzie solone w sosie tatarskim. Z dodatkiem marynowanych grzybków i ogórków konserwowych. Do przepisu możecie użyć marynowane grzyby, które w tym roku część z
To co lubię - gotuję i polecam
Sernik wiedeński. 131Sernik wiedeński, kremowy, delikatny wyjątkowo smaczny. Sernik, który w moim rodzinnym domu jest pieczony odkąd pamiętam. Klasyka sama w sobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki ½ kg
To co lubię - gotuję i polecam
Pralinki kokosowe. 126Delikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą
To co lubię - gotuję i polecam
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. 134Przeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu
To co lubię - gotuję i polecam
Danie Pana Stróża 203Danie Pana Stróża Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią, nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie
Kulinarna Chwila
Udka z kurczaka po kujawsku. 137Kurczak po kujawsku to sposób na kruche, soczyste mięso z lekko pikantną i chrupiącą skórką. Dobry pomysł na urozmaicenie zwykłych pieczonych udek. Przepis jest bardzo prosty
Kuchnia z widokiem na ogród
Danie Księżniczki Sisi 148Danie Księżniczki Sisi Potrawa na niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem. Składniki
Kulinarna Chwila
Gęś w sosie z owocami 144Gęś wyszła rewelacyjna, polecam wszystkim. Nasze polskie gąski to najlepszy materiał na mięsko, mniam. Ja upiekłam tylko pałki, piersi. Resztę mięsa przeznaczyłam na pasztet. Napiszę przepis
Kuchnia Pokoleń
Ciasto Kolorowy biszkopt 133Kolorowy biszkopt to jedno popisowych ciast z przepisu mojej mamy. Bardzo prosty w przygotowaniu. Z podstawowych i łatwo dostępnych składników. Możemy użyć galaretek o dowolnym smaku
Blog kulinarny S9.PL
Kaczka z żurawiną i miodem 174Kaczka z żurawiną i miodem Tak mało nam potrzeba produktów, pracy w wykonaniu, żeby powstało nam pyszne danie obiadowe. Mięso z kaczki podane w pysznym sosie
Kulinarna Chwila