minimalnej ilości składników - chociaż to akurat u mnie norma. Po prostu galaretki z ulubionymi dodatkami. Polubią dorośli i dzieci. Składniki: galaretka zielona galaretka żółta galaretka czerwona kilka borówek kilka winogron pół startego jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić, każdą w 1,5 szklanki wrzątku. Rodzynki sparzyć, owoce umyć i osuszyć. Galaretki
Cakes By Kejtbrokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo-kokosowy z ricottą, ufo i borówkami
More food, love and dreamsNadal jest upalnie, nadal przyjemnie jest napić się czegoś zimnego. A jeśli dodatkowo jest to smaczne i zdrowe, to czego chcieć więcej? zielona herbata brzoskwinia garść borówek amerykańskich kilka kawałków ananasa kilka plastrów cytryny Jeśli parzycie herbatę liściastą, trzeba ją odcedzić i do jeszcze ciepłej dodać owoce, jeśli parzycie tą w torebkach owoce poza
Polska Zuparównież idealna kolacja bądź śniadanie ;) LEKKI DESER OWOCOWY Z MIODOWYM JOGURTEM Składniki: - 1 jogurt grecki (340 gram) - 2-3 łyżki płynnego miodu - 3 rodzaje dowolnych owoców (u mnie: borówka amerykańska, granat i kiwi) Przygotowanie: Jogurt mieszamy z miodem, koniecznie płynnym. Jeżeli nasz miód zdążył się już skrystalizować możemy go podgrzać - w kąpieli wodnej czy mikrofalówce - wtedy ponowne stanie się płynny
Życie zamknięte w smakupokusić się o własne wędzonki? Wszystkie podstawowe informacje z tego zakresu znajdziecie właśnie w „Zdrowiu z natury”. Ponadto czytelnicy dowiedzieć mogą się więcej o ulubionych owocach. Wiedzieliście, że borówki amerykańskie i maliny są świetne na wzmocnienie odporności i poprawę wzroku? A brzoskwinie świetnie sprawdzają się w stresowych sytuacjach? Albo, że jedna pistacja to raptem trzy kalorie, a orzechy laskowe najszybciej
Życie zamknięte w smakuprzez 30-40 minut. ( warto sprawdzić widelcem, czy jest dla nas odpowiednia ) Pod koniec pieczenia ( ok 10 min ) przykrywamy naczynie folią aluminiową. Podajemy z żurawiną lub borówką. SMACZNEGO
Smaki Ewykąpieli wodnej ( foremki umieszczamy na blaszce/formie z wodą i tak pieczemy. Pasztet nie będzie suchy.) przez 1 godzinę. Pasztet świetnie smakuje podawany z żurawiną / borówką lub z chrzanem i majonezem. SMACZNEGO
Smaki EwyBlue Curacao Szampan lub wino musujące do uzupełnienia kieliszka Wykonanie Do kieliszka koktajlowego wkładamy kostki lodu i owoce do dekoracji - w moim wykonaniu po 1 wiśni i po kilka borówek amerykańskich. Kolejno dodajemy: Blue Curacao, Gold Wasser i szampan lub musujące wino. Wypijamy, póki bąbelki nie uciekną. Na zdrowie! Autor: Mirosław Górski
Smaki Ewymasy śmietanowej w proszku o smaku owoców leśnych Dr.Oetker 3 łyżki żelatyny 2 galaretki o smaku owoców leśnych około 0,5 kg różnych owoców jagodowych ( maliny, jeżyny, jagody lub borówki ) Przygotowanie: Czekoladę połamać, przełożyć do misy i ustawić nad gorącą, parującą wodą, do czasu aż czekolada się rozpuści. Granolę ( lub herbatniki )rozkruszyć w malakserze. Do pokruszonej granoli ( lub herbatników ) dodać
kolorowotorcikowoczyli domowe lody bazyliowe. Dla tych, którzy wolą przygotowywać lody bez użycia jajek jest przepis tutaj. A poza tym znajdziecie u mnie też: Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliową panna cotta z poziomkami Lemoniadę bazyliową II Lemoniadę bazyliową Syrop bazyliowy Domowe lody bazyliowe Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Składniki: 3 żółtka
Kulinarne przygody Gatitygramów cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 150 ml śmietany kremówki Do tego wybrane owoce - u mnie maliny i borówki, a Wy wybierzcie sami! Wykonanie: Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Jeśli chcesz zrobić spód z ciasteczek - rozpuść masło a ciasteczka pokrusz na piasek. Zmieszaj je następnie z rozpuszczonym masłem
Garniec MagalieZrobienie domowych lodów to żadne wyzwanie. Zyskujemy mniejszą (lub nawet zerową) ilość zbędnego cukru czy tłustej śmietany. Mój przepis jest bardzo minimalistyczny - lody przygotowałam na bazie sezonowych owoców (maliny, borówki, jagody...) i naturalnego jogurtu i odrobiny świeżej mięty. Ten przepis możecie wykorzystywać jako bazę do rozbudowy o własne pomysły. Prawda jest taka, że do przygotowania lodów nadają się dowolne owoce
Milion SmakówSkładniki : 250g jogurtu naturalnego 2 duże jajka 2 łyżki oleju lub roztopionego masła 2-3 łyżki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki przennej mała szczypta soli kilka malin kilka borówek Sposób przyrządzenia : w misce miksujemy jogurt z jajkami i 2 łyżkami oleju, a następnie dodajemy cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej
zobacz ich smakszklanki wody, smak dowolny) 3 łyżki cukru pudru DEKORACJA: 6 łyżek bitej śmietany 3 ciasteczka przełamane pa pół 3 kostki startej, gorzkiej czekolady kilka jeżyn (u mnie borówki) Przygotowanie: SPODY: Herbatniki zmielić w blenderze, dolać masło, wymieszać. Rozdzielić równo do 6 pucharków. Schłodzić w lodówce. CHMURKA: Jogurty ubić mikserem, aby stały się puszyste i napowietrzone. Dosypać proszek, zmiksować dokładnie
Cakes By Kejttrafiliśmy na Festiwal Pierogów, bardzo fajne wydarzenie, oferujące przeogromny wybór smaków, od zwykłych gotowanych, przez pieczone i smażone, z najróżniejszymi farszami D próbował czekoladowego z borówkami i twarogiem oraz z jagnięciną i sosem czosnkowym, ten smakował mistrzowsko i aż, żałuję, że nie wzięliśmy takich więcej na drogę :D a na wynos podało na pomidorowego (farsz z ziemniaków, kolendry, suszonych
More food, love and dreams