biszkopt - 17572 przepisów (strona:911/1172)

Deser tiramisu w szklankach 220

Przepis na tiramisu z biszkoptami nasączonymi mocną, gorzką kawą, przełożonymi kremem. Krem w tiramisu jest słodki i puszysty. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
torcik z Batmanem 123

jest najłatwiejszy w przygotowaniu, ale jest bardzo smaczny i szalenie efektowny Wierzch oczywiście zdobiony masą cukrową, barwioną na żółto i czarno, instrukcję lepienia figurki znalazłam na yt. składniki: biszkopt: 6 jaj 1,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 2 duże łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wody krem

6niebo
Biszkopt z rabarbarem 116

Mokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru

To co kocham
Szarlotka z bezą 146

jabłkową wyłożyć na podpieczony spód posypany bułką tartą. • Jabłka posypać również 2 łyżkami tartej bułki. • Białka ubić z cukrem, wyłozyć łyżką na jabłka. • Posypać nawierzchu pokruszonymi biszkoptami lub orzechami, albo jednym i drugim. • Piec jeszcze przez 20 minut

To co kocham
Herbaciany piernik z masą serową 130

miód rozpuści się w gorącej herbacie. Wystudzić tę mieszankę. • Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i po jednym żółtku (ubić jak na biszkopt). • Wsypywać na przemian suche składniki – mąkę, sodę i przyprawę do pierników, oraz rozpuszczone składniki – mód, olej i herbatę, mieszając na wolnych obrotach miksera. • Ciasto

To co kocham
Jabłka pod kruszonką 100

posypania • 2 biszkopciki • masło do smarowania formy Wykonanie: • Jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę. • Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami. • Wrzucić do formy jabłka, posypać cynamonem, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. • Masło rozpuścić, dodać mąkę, otręby, cukier i wymieszać, po czym jabłka posypać kruszonką. • Piec

To co kocham
Sernik na zimno na kukurydzianym spodzie 162

został przeze mnie własnoręcznie uwarzony, a przepis pochodzi oczywiście z mojego starego zeszytu. Odkąd sięgam pamięcią, moja mama często na niedzielę przygotowywała taki sernik na biszkopcie, z sezonowymi owocami i galaretką, ale wtedy nie doceniałam jego smaku. Oczywiście można kupić gotowy ser, ale to nie to samo, nie ten smak

To co kocham
Tort orzechowo-karmelowy 148

roztopionego masła 1 śmietanka 36% do nasączenia ciasta: 100 ml wódki lub koniaku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka przyprawy korzennej 100 ml przegotowanej wody  Pierwszym krokiem jest przygotowanie biszkoptu. Klasycznie więc, białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sok z cytryny i szczyptę soli zaczynamy ubijać, stopniowo dodając cukier aż do momentu powstania gładkiej, lśniącej i sztywnej piany

Kuba Gotuje
Tort Frozen 166

Rozkroiłam tort. Ukazały się kryształy. Prawdziwa kraina lodu na talerzu. Niepotrzebny stres. Tort prosty w przygotowaniu. Nie taki diabeł straszny jak go malują. I nie potrzebowałam piekarnika. Jeśli chcesz, biszkopt czekoladowy upiecz sama, ja nie miałam takiej możliwości. Tort ma bardzo świeży smak, jest lekki,a dla dzieci idealny

Z Kuchni Do Kuchni
Blok czekoladowy 150

czasach mojego dzieciństwa bardzo często razem z mamą przyrządzałam taki blok czekoladowy, zawsze z herbatnikami lub biszkoptami. Tym razem dodałam do niego płatki kukurydziane pełnoziarniste Lubella oraz bakalie. Nie wiem jak Wy ale ja mam do niego ogromną słabość. Składniki: 250 gram masła 0,5 szklanki wody 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao  400 gram mleka w proszku

Bajeczna Kuchnia
CIASTO BAJADERKA 462

SKŁADNIKI  NA MASĘ :  100-200 g herbatników szkolnych  150 g biszkoptów  300 g ciasta czekoladowego lub pierniczków czekoladowych 50 g rodzynek namoczonych we wrzątku i odcedzonych 50 g kokosu 100 g orzechów (ziemne, laskowe, włoskie ) 1 olejek rumowy 2 łyżki gęstego, kwaśnego dżemu

Kulinarne Fantazje Marioli
tort z musem śliwkowo-cynamonowym 161

Taki oto torcik przygotowałam na prośbę pewnego miłego mężczyzny, w prezencie urodzinowym dla jego żony - prawda, jaki miły prezent? W środku jasny biszkopt, przełożony musem śliwkowym, pachnącym cynamonem i krem na bazie serka mascarpone. Do musu można użyć śliwek z kompotu, wówczas nie trzeba już raczej dosładzać. składniki: ciasto: 8 jaj 2 łyżki zimnej wody 2 szkl cukru

6niebo
Ciasto z gruszkami 172

Gruszki obieramy ze skórki, przecinamy na połówki (lub trochę mniej niż połówki) i nacinamy na wierzchu. Do ubitej piany dodajemy po trochu mąkę i mieszamy trzepaczką – jak na biszkopt. Łączymy ze sobą masę jajeczną z przestudzoną masą czekoladową, najlepiej za pomocą drucianej trzepaczki. Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarniki rozgrzanego na 160 stopni, pieczemy

Ciastkozercy
Torcik makowy 240

Coś dla wielbicieli maku🙂 Składniki Biszkopt: 45 dag maku 8 jaj 1 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 4,5 łyżki kaszy manny 1,5 łyżki bułki tartej 1,5 łyżeczki proszku d/p … Czytaj dalej Torcik makowy

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania