biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:89/150)

Tort Red Velvet na jogurcie z kremem 167

jedyne co trzeba zrobić wcześniej, najlepiej dzień - to upiec biszkopt. Biszkopt wtedy ładnie wystygnie i ładnie przekroi się na blaty. Ja użyłam tutaj barwnika spożywczego w proszku - użyjcie jaki macie i jadacie, jeśli nie jadacie sztucznych barwników dodajcie soku z buraków ale kolor będzie trochę inny. Tort jest idealny na wszelakie uroczystości albo na komunie, chrzciny czy święta. Krem jest

Moje Małe Czarowanie
Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką 161

Pyszny mały torcik z idealnie czekoladowymi blatami ciasta z dodatkiem budyni. Krem jest aksamitny i bardzo mleczny. Przełamaniem smaku jest pomarańczowa galaretka, która dodatkowo nadała ciastu koloru. Polecam na rodzinne spotkania, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy można delektować się rodzinnymi chwilami. Budyniowy biszkopt (tortownica 20 cm): 4 jajka Szczypta soli ¾ szklanki białego cukru 4 łyżki oleju ¾ szklanki mąki pszennej

VioletoweKucharzenie
Ciasto Zmierzch 1401

Idealne ciasto dla amatorów słodkich, kawowych i czekoladowych smaków :) Pyszne! Jest bardzo eleganckie, bardzo dobrze prezentuje się na stole. To prawda, wymaga trochę czasu i uwagi, ale efekt końcowy jest naprawdę świetny, widzicie sami ;) Polecam! Inspiracja Składniki na biszkopt: 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Domowa cukiernia Ewy
Przepis #39 Lekki biszkopt kokosowy z truskawkami i kokosową bitą śmietaną 134

słodzikiem na bitą śmietanę. Następnie rozsmarowujemy ją na wystudzonym biszkopcie. Truskawki przekrawamy na połówki i układamy na śmietanie. Na koniec przygotowujemy polewę. W rondelku roztapiamy olej kokosowy oraz czekoladę. Tak przygotowaną polewą polewamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Bita śmietana i truskawki oraz czekolada to idealne połączenie. Bitą śmietanę z mleczka kokosowego można śmiało zastąpić jogurtem greckim wymieszanym

Health-Fit-Life
,,Mini deserki Kinder Schoco- Bons’’ 3361

konsystencji. Smakuje rewelacyjnie i co ważne powstaje bardzo szybko. To idealne rozwiązanie, gdy nagle nachodzi nas ochota na coś słodkiego! Mają jedną wadę, znikają w mgnieniu oka Dzięki życzliwości marki Frisco i marki Janeczko w mojej kuchni powstał ten o to smakowity deser, który każdemu polecam Składniki: 4 biszkopty okrągłe Opakowanie Kinder Schoco- Bons Szklanka śmietany 30% 3 łyżki cukru

Podróż w kulinaria
Miętusek 445

swoją wersję. Troszkę miętowej pianki, posmak jabłuszka i gorzka czekolada stanowią idealne połączenie. Wypróbujcie koniecznie! Pyszne! Wszyscy robię Miętuska! Robię i ja! :) Miętusek Składniki 90 g landrynek miętowych, 4 śnieżki, 3 galaretki o smaku miętowo-jabłkowym, 100 g (tabliczka) gorzkiej czekolady, 2 szklanki mleka, woda, ok. 125 g biszkoptów. Wykonanie: Do garnka wlewamy szklankę wody, wsypujemy landrynki i gotujemy

paapilotkaa
Torcik na zimno z borówkami amerykańskimi i porzeczkami czerwonymi. 168

sprawą borówek amerykańskich i czerwonych porzeczek, idealny na piękne i słonecznie popołudnie. Wygląda apetycznie i smakuje pysznie. Ciasto można zrobić z innymi owocami. Jeszcze nie raz poczęstuję tym ciastem moich gości.   TORCIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I PORZECZKAMI CZERWONYMI.           Składniki: około 100 g biszkoptów okrągłych 400 g serka naturalnego homogenizowanego 200 g śmietany

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Lodowy tort semifreddo czekoladowo-śmietankowy (bez jajek) 373

wpół zmrożony. Prawda, że łatwe? No to do dzieła :) Deser ten idealnie komponuje się z bezami kakaowo-cynamonowymi . Polecam! Składniki: 150 g czekolady deserowej 500 ml zimnej śmietany kremówki 30% lub 36% pół szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 210 g podłużnych biszkoptów pół szklanki zaparzonej kawy (ostudzonej) wymieszanej z 50 ml likieru amaretto

Domowa Cookierenka Agi
Słodka pomarańcza 316

Idealne ciasto na letnie upały, orzeźwiające nuty pomarańczy pod lekką pianką...niebo w gębie....Przepis powstał na specjalną okazję ,,Słodkich wypieków z Kujawskim,, i okazał się całkowitym hitem w moim domu!. Składniki na tortownicę o średnicy 27 cm: Biszkopt pomarańczowy: 5 jaj 3/4 szk cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szk oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia 1 łyżeczka proszku

Apetyczna babeczka
Lekki tort owocowy na zimno - mleczna pianka z galaretką (bez glutenu i jajek) 216

puszysty i delikatny. Poza tym zdecydowanie mniej kaloryczny ;) Idealny na rodzinne spotkanie przy kawie.   Składniki: mleko  400 ml fix do ubijania typu Śnieżka  2 torebki brzoskwinie w syropie 1 puszka owoce do dekoracji (użyłam białych i czerwonych poziomek, borówek) galaretka brzoskwinowa 1 torebka żelatyna  2 łyżki biszkopty lub herbatniki na spód niekoniecznie  Przygotowanie: Żelatynę

głodny alergik
Domowy kompot z rabarbaru 180

Domowy kompot z rabarbaru to alternatywa dla gotowych soków i napoi, który kupujemy w sklepie. Propozycja ta idealnie sprawdzi się do każdego obiadu, a jak schowacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką 164

Sernik na zimno idealny na lato i nie tylko :) szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny :) Polecam!  Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy(...)Polub mnie na Facebooku Składniki: * Serek homogenizowany 600 g * śmietanka 30 % 200 ml * Biszkopty okrągłe pół opakowania * galaretka truskawkowa * galaretka krystaliczna * truskawki 350 g Przygotowanie: Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy ( zobacz film poniżej). Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody

Kulinarne przygody
BISZKOPTY W KARMELOWEJ POLEWIE CZEKOLADOWEJ Z BITĄ ŚMIETANĄ 127

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ( +12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ . ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 16 okrągłych biszkoptów, kawa rozpuszczalna

JejKuchnia
Kokosowo-makowy z masą adwokatową 179

idealnie pomógł w przygotowaniu ciasta. Tak samo wiórki kokosowe. Jak sami widzicie, zużyłam całe opakowanie, po zrobieniu ciasta zostało troszkę, ale mąż się skusił :D                      TRUDNOŚĆ: średnie    CZAS: powyżej 60 minut  ILOŚĆ: 20 Kokosowo-makowy z masą adwokatową BISZKOPT KAKAOWY 4 jajka

Gotuję Testuję
Rafaello 406

akurat na dniach wypadały moje imieniny wszystko złożyło się idealnie, miałam czym poczęstować gości. Ciasto wyszło delikatne, ale dość słodkie, no i oczywiście baaardzo kokosowe, myślę że ten wypiek na niejednej imprezie jeszcze u nas zagości.  Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (przepis z bloga " Zwykła mama ")   Biszkopt:   4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki octu

Simply Food
Rolada bezowa z kremem śmietanowym i malinami 142

Ciasto idealne do niedzielnej kawy - rolada bezowa z kremem śmietanowym i malinami ♥ C iasto, które musicie wypróbować :)  Beza przygotowana w poniższy sposób będzie miękka i puszysta. Perfekcyjnie pasuje do kremu na bazie śmietany kremówki i mascarpone oraz kwaśnych malin.  Składniki*: "biszkopt" bezowy 4 białka jaj 1 i 1/5 szklanki zwykłego cukru (250 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ugotować
Tiramisu z borówkami i białą czekoladą 101

czekoladą (1 tabliczka) a następnie kakao. Ponownie układamy warstwę nasączonych biszkoptów, przykrywamy ją pozostałym kremem i posypujemy drugą tabliczką startej białej czekolady a następnie kakao. Tiramisu wkładamy do lodówki na 6 godzin, a najlepiej na całą noc. *Białka możemy wsadzić do plastikowego pojemniczka i zamrozić, rozmrożone w temperaturze pokojowej idealnie nadadzą się na pianę do ciasta lub bezę

Gotowanie i blogowanie
Nowy członek rodziny. I sernik kawowo-bananowy 179

udekorowałam po swojemu. Sernik wyszedł pyszny; lekki i delikatny, z idealnie wyważonymi i uzupełniającymi się smakami bananów i kawy. Mimo, że bez typowo letnich owoców, świetnie nada się na ciepłe dni. Spróbujecie...? Sernik kawowo-bananowy (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 100 g podłużnych biszkoptów 50 g masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) masa serowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze