biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:30/150)

Mini tort brzoskwiniowy 169

lubi piec, lub kto twierdzi, że mu to nie wychodzi z pewnością powinien spróbować zrobić mini tort :) Brzoskwinie można zastąpić innymi owocami np sezonowymi. Idealnie smakuje z truskawkami :) Składniki na biszkopt: 3-4 jajka łyżka oleju szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy zapach waniliowy łyżka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru     Dodatkowo: cukier waniliowy 700ml śmietany 18% śmietanfix

ChilliJemy
Chrupiące ciasto kokosowe z białą czekoladą i nutellą 178

Krem 1: Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy kokos i pokruszone wafelki. Krem2: Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę, Kasię i mleko. Mieszamy do momentu, gdy się idealnie połączą. Studzimy i ucieramy. Nasączony biszkopt przekładamy masami. Nutellą smarujemy 1 i 2 biszkopt. Masę z czekoladą i Kasią na 1. Masę śmietanową smarujemy na 2 i 3 placek. Dekorujemy czekoladą, wafelkami

Wielki apetyt
Wiśniowa "Delicja" czyli biszkopt z galaretką, owocami i musem czekoladowym 310

taki pojawił się na blogu „Moje Wypieki” i zmotywowało mnie to do wykonania swojej wersji. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie, ciasto jest lekkie, orzeźwiające, nie za słodkie, idealne na wiosnę.   Wiśniowa "Delicja" czyli biszkopt z galaretką, owocami i musem czekoladowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 100 g drobnego cukru lub 80 g cukru pudru 70 g mąki pszennej

Mania Gotowania
CIASTO WALENTYNKOWE SERDUSZKO 144

Ciasto walentynkowe serduszko,  jak sama nazwa wskazuje, jest idealne na dzień św. Walentego czyli dzień zakochanych. Delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakaowego, galaretki truskawkowej z waniliową pianką, a wszystko to uwieńczone czekoladową polewą z małymi serduszkami cukrowymi.  Każdy kęs tego pysznego ciasta rozpływa się w ustach  i delikatnie łechce nasze podniebienia . Jak wykonać ciasto walentynkowe serduszko możecie zobaczyć

Rita creative
Rodzaje biszkoptów 195

Ciasto biszkoptowe to lekkie, puszyste ciasto idealny fundament do zrobienia pysznego tortu, ciast z galaretką, rolad czy biszkoptów. Robiąc ciasto biszkoptowe musimy pamiętać o jednej ważnej rzeczy, wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej w przeciwnym razie łączenie produktów o różnych temperaturach nierównomiernie się upieką. Rodzaje biszkoptów Ciasto biszkoptowe bezglutenowe – zamiast maki pszennej, na którą uczuleni są osoby borykające się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort czekoladowy z bananami 139

Mamy, a różowy torcik dla tej małej księżniczki zobaczycie za tydzień. Tort z kremem czekoladowym i bananami to dla mnie połączenie idealne. Choć słodki to zjecie na pewno więcej niż jeden trójkącik. Zapraszam nie tylko mamy! Składniki : Jasny biszkopt : * 3 jajka * 3/4 szklanki cukru pudru * szklanka przesianej mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny : * 3 jajka * 3/4 szklanki cukru(...)lekko ubić, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodne i cienkim strumieniem ubijać razem z kremówką. Mi wyszła pół płynna, ale w lodówce wszystko się idealnie połączy. Pół masy wylać na dobrze nasączony, wodą z cytryną, ciemny biszkopt. Ułożyć pokrojone w dość grube kawałki banany. Przykryć jasnym biszkoptem, nasączyć oraz wyłożyć drugą połowę masy. Najlepiej ciasto przygotować w formie w której piekliśmy

Magiczne Życie Marty
Tort tiramisu z malinami 115

masy mascarpone, ale mniej słodkiego tortu więcej wejdzie, więc wybór należy do Was. :D Do pieczenia używam tortownicy o wymiarach 23-25 cm. Ten biszkopt zawsze się sprawdza, rośnie bardzo wysoki i płaski, więc idealnie nadaje się do tortów. Upuszczenie go z wysokości zaraz po upieczeniue gwarantuje, że nie opadnie. :) Biszkopt: 7 dużych jajek ekologicznych lub z wolnego wybiegu

Cooking Monster
Sernik na zimno na czekoladowym spodzie 349

Biszkopt genueński. Takie cudo pieczone bez proszku do pieczenia za to z topionym masłem. Idealnie kakaowy, wspaniale komponuje się z waniliowym sernikiem na zimno. Składniki: Biszkopt: 3 duże jaja 1/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 30 g roztopionego i przestudzonego masła 8 kostek gorzkiej czekolady rozpuszczonych w 1 łyżce mleka, przestudzone 1 łyżka kakao szczypta soli Sos kakaowy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI 586

Cytując klasyka :) “chyba ostatnie w tym sezonie” ciasto z truskawkami, a raczej jogurtowiec z tymi przepysznymi owocami, idealny na letnie upały. SKŁADNIKI (torownica 22 cm) BISZKOPT (lub gotowe biszkopty) 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniacznej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA JOGURTOWA: 100 dag jogurtu naturalnego 250 śmietanki 36% 5łyżek cukru pudru

RAROSSA
Bezglutenowy biszkopt z gruszką i jabłkiem w galaretce :) 142

Prosty biszkopt bezglutenowy z równie banalnym połączeniem jesiennych owoców, czyli jabłek i gruszek, które "skąpałam" w cytrynowej galaretce. Ciacho wyszło bardzo smaczne, biszkopt mięciutki i nie suchy, do którego idealnie wkomponował się słodki mus owocowy.  Składniki: 75 g mąki jaglanej  75 g mąki z tapioki (można zamienić na ziemniaczaną) 3 jajka 60 g cukru kokosowego (można zamienić

Zdrowie na języku :P
ZIELONY RAJ – CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM ŚMIETANOWYM, KIWI I GALARETKĄ 719

szpinaku! ) pokryty delikatną, kremową masą z mascarpone, soczystymi owocami kiwi i galaretką tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie! Ciacho jest idealne na każdą pogodę!   SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) BISZKOPT: * jajko – 4 szt * cukier – 1/3 szkl * mąka pszenna- 2/3 szkl * proszek do pieczenia -1 łyżeczka * rozdrobniony szpinak – 150 g MASA: * śmietana

Ostra na Słodko
Tort z kremem waniliowym i galaretką - Myszka Minnie 174

zdjęciu poniżej.  Przecinamy biszkopty na pół. Górną warstwę biszkoptu odkładamy. Proponuję nasączyć ciasto, ja zastosowałam poncz z dodatkiem soku malinowego, ale idealnie pasowałby także poncz z dodatkiem soku z cytryny. Na nasączony dolny biszkopt wykładamy połowę przygotowanego kremu, rozsmarowujemy na równo.  Na całości w niewielkich odstępach układamy galaretkę w kostkach. Kładziemy pozostałą częścią kremu, rozsmarowujemy.  Przykrywamy górną

kulinarnyswiatdomi
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 324

bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa

moj przepis na
Tort Walentynkowa Rozkosz 151

wyjścia, trzeba świętować. Jak to ja, postanowiłam coś wyczarować w kuchni. Stanęło na torcie, kształt - oczywiście walentynkowe serce. Afrodyzjak? Czekolada - stąd czekoladowy biszkopt. Biszkopty nieskromnie mówiąc wychodzą mi pyszne i puszyste jak chmurka. :) Do czekolady idealnie pasuje mi kontrastowe połączenie z bitą śmietaną i mascarpone. A więc, potrzebujemy: Biszkopt: 4 jaja pół szklanki cukru łyżka kakao (kopiasta) dwie łyżki mąki

MamaOskarka
Biszkopt makowy z kremem z białej czekolady 358

żadnych dodatków, jednak ten krem w połączeniu z ciastem sprawia, że na jednym kawałku ciężko zakończyć. Dodatkowo wypiek ten zyskuje samym wyglądem. Nada się idealnie na rodzinne spotkania przy stole. Zapraszam na biszkopt makowy z kremem z białej czekolady. Składniki na krem: szklanka mleka 3 szklanki mleka w proszku 60 g cukru 200 g masła 140 g białej czekolady dobrej

Słodkie Przyjemności