Łaciaty, bardzo puszysty i czekoladowy. Taki właśnie jest ten serniczek Po prostu rozpływa się w ustach. Dodatek likieru fajnie komponuje się ze słodyczą czekolady. Serniczek przygotowałam
Monia miesza i gotujeW ten weekend przenieśliśmy się do czasów PRL-u ..wspólnie z innymi blogerami robiliśmy blok czekoladowy ...kiedyś był często robiony..pamiętam jak moja mama robiła..w
Moje domowe kucharzenieczy mniejsze kawałki! Decydujemy się na jedną dużą. Łukasz opowiada nam jak ważne jest dobre zawinięcie mięsa w odpowiedni sposób, aby było ściśle zawinięte i aby soki z pieczenia nam nie uciekały! I z pewnością warto porad Łukasza słuchać i je stosować, bo upieczona szynka była cudownie soczysta! Następnie przygotowaliśmy marynatę do żeberek BBQ - były główne wytyczne(...)swoim kierunku - i to było widać na blaszce, bo żeberka znacznie się od siebie różniły - jedni mieli ostrzejsze, inni łagodniejsze marynaty, jedni przykrywali całe żeberka marynatą inni piekli już bez niej! Co kto woli. W przypadku stir-fry jak zawsze więcej przygotowania niż gotowania - lubimy robić stir-fry w domu - szybkie to i takie pyszne! W tym przypadku użyliśmy
Plate of JoyWitajcie Do dzisiejszego wpisu zainspirowała mnie przesyłka pełna pyszności w włoskim stylu od Lidl Polska , którą możecie zobaczyć na zdjęciu poniżej. Od poniedziałku (19.10) trwa u
Cynamonowe szczęściełyżeczki soli - 1/2 litra gorącej wody Składniki na farsz: - ok. 1 kg ugotowanego mięsa z rosołu (dałam mięso z 1 uda indyka, udek drobiowych i dołożyłam pieczone – wszystko bez skóry) - 3 marchewki z rosołu i kawałek selera - 250g boczku wędzonego - 2 – 3 cebule - kilka ząbków czosnku (ilość według upodobań) - 2 jajka - sól morska - świeżo mielony pieprz
mojewypiekiinietylkoW Lidlu trwa właśnie tydzień włoski. Wykorzystując to, że dostałam paczkę pysznych sycylijskich produktów przygotowałam na bazie jednego z nich deser na zimno. Częstujcie się i
Kuchnia w czekoladzieKlasyczny deser, który polubi cała rodzina. Pyszna masa kakaowa na mleku w proszku, pomiędzy chrupiącymi wafelkami. Mniam! W moim domu robiło się różne wersje: mleczną, kakaową
Cakes By KejtDziś proste i efektowne ciacho! Ma w sobie mega dużo kalorii i jest prze...prze...pyszne... Ale kto by się kaloriami przejmował, kiedy za oknem zimno
kawawszklanceDeser z cyklu "na szybko". Przygotowałam go na obiad z rodziną mojego męża. Wyszło pyszne, słodkie ciacho, przełamane słodyczą krakersów. Mniam! Pomyśleć, że napoleonki nie jadłam
Cakes By KejtOstatnio chodziły za mną duszone śliwki. Najpierw miało powstać z nich ciasto, ostatecznie jednak zdecydowałam się na deser ryżowy, który zobaczyłam na blogu Magdy. Jego
Fabryka pomysłówDruga odsłona pysznego ciasta na zimno. W połączeniu z budyniowym biszkoptem oraz startą czekoladą smakuje rewelacyjnie. Mocno owocowe galaretki przełamują słodycz. Dobierając inne smaki możemy stworzyć
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWspaniały pomysł na wykorzystanie okrawków biszkoptu, połamanych herbatników itp. Podczas robienia tortów, szczególnie tych „rzeźbionych”, pozostaje mnóstwo okrawków z biszkoptów. Zawsze szkoda mi je
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMamusia pokazała mi jak je zrobić. I teraz jak synek domaga się ciasteczka, przygotowuję podpłomyki w kilka minut. Jest to najprostsza forma pieczywa/tortlilli/placków. Najczęściej jemy
NA MOIM TALERZUDziś zapraszam Was na moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie wymaga pieczenia. Najważniejsze o czym musimy pamiętać to
Passion of Cookingpomocą specjalnej blachy do pizzy, albo dwiema szerokimi łopatkami do ciast. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni pieczemy bochenek przez 40-45 minut, przy pieczeniu chleba bez foremki dobrze jest na blachę piekarnika ułożyć płaską kamienną płytę i na niej umieścić bochenek, dzięki temu mamy pewność ze spód chleba dobrze się wypiecze
Miód i pieprz