ciastek i wyciskamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, okrągłe kształty. Na środek każdego ciastka nakładamy kleks marmolady (ja dodałam po upieczeniu, ale warto dodać przed pieczeniem, marmolada wtedy bez problemu trzyma się na ciasteczkach). Pieczemy w 180 st. C. przez ok. 15 min., do zrumienienia. Po upieczeniu ciasteczka studzimy na kratce
Domowy Smak JedzeniaIdealne dla zapracowanych! Pączki robi się dosłownie chwilkę - nie mają drożdży więc nie trzeba czekać aż wyrosną! Połączenie składników i smażenie. Z tej porcji otrzymamy
Mania WypiekaniaTo było moje drugie podejście do donutów. Zawsze chciałam je zrobić, jednak zawsze coś było nie tak. Te, które zrobiłam w zeszłym roku były zupełnie
Mania WypiekaniaUwielbiam zapach i smak cytryn. Kwaśny, ale orzeźwiający. Ponieważ wiele jest już przepisów na faworki postanowiłam zrobić coś odmiennego. Tak, tak to bomba kaloryczna, ale w
Niebieski kubek z kawaSkładniki galaretka agrestowa, 2 opak wiórki kokosowe, 300g kefir, 500ml śmietanka 30%, 250ml cukier, 3/4 szkl biszkopty, 1 opak Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach
Gotowanie moimi oczamiMoje wspomnienie z dzieciństwa. Idealne na karnawał czy na Tłusty Czwartek. Pulchniutke, pachnące i bardzo smaczne. Przepis z gazetki prześlij przepis. Okazało się, że przy
NA MOIM TALERZUskładniki: 100 g sezamu ok. 2 łyżki miodu, prawdziwego (najlepiej zaopatrzyć się u zaprzyjaźnionego pszczelarza ) wykonanie: Sezam podprażamy na suchej patelni (uważamy aby za bardzo go
Domowy Smak JedzeniaBardzo szybki, banalnie łatwy sernik z jogurtów z kawałkami owoców. Składniki: spód 100 g herbatników w czekoladzie 50 g masła miękkiego masa
magiczna kuchnia KasiJuż dawno go nie robiłam i naszła mnie ochota na taki serniczek, w necie można znaleźć multum przepisów na serniki na zimno, ze śmietanką 30 %, z
Piekielna Kuchnia PatiJuż jakiś czas przymierzałam się do zrobienia tej rolady, tym bardziej że kokos- podobnie jak orzechy- wprost uwielbiam :) Zrobiłam tylko jedną i szybko zniknęła, więc chyba
Kuchnia w czekoladzieser biały trzykrotnie mielony - 60 dag masło- 15 dag cukier - 15 dag żółtka- 2 szt białko - 1 szt galaretka żółta - 1 op galaretka zielona -2op
Camilla w kuchniW końcu na Podlasie tez dotarła zima...Śnieg pięknie prószy, ubrał dookoła przyrodę w zimową szatę...Pięknie jest ! Mróz mam nadzieje ze na dniach przestanie aż
Z Majeczką w kuchni„Witam wszystkich w Nowym Roku i życzę wszelkiej pomyślności. Niech to będzie czas realizacji marzeń, podejmowania nowych wyzwań, tworzenia smaków i dzielenia się radością. My jeszcze
Wiem co jemBajaderka to super pomysł na wykorzystanie ciasta np.które się nie uda , jest z zakalcem lub ciast zeschniętych..zazwyczaj po świętach, wtedy dużo ich się upiecze
Moje domowe kucharzenieGalaretka z szampana to fantastyczne połączenie deseru z napojem alkoholowym. Szampańska galaretka to opcja nie tylko karnawałowa, ale doskonała odmiana na każde przyjęcie. Poza tym świetnie
Pociąg Do Kuchni