Domowe batoniki bounty to niebo w gębie! Te oryginalne ze sklepu nie umywają się do nich. Do tego są łatwe w przygotowaniu, a jedyny minus jest
Kuchnia MagdaLenyZ tego przepisu jestem bardzo dumna. Ciasto nie jest trudne, nie jest bardzo słodkie. Idealnie pasuje do "babskiego" spotkania. Jak widać na załączonym obrazku idealnie komponuje
MamaOskarkaKokosowa Princessa to jeden z moich ulubionych wafelków. Postanowiłam więc zrobić je w domu. Wyszły przepyszne i w smaku niewiele różniące się od oryginału. Koleżanki mojej
Smakołyki AsiCiasto idealne dla wielbicieli kokosa. Dodatkowym atutem jest prostota jego wykonania oraz brak konieczności użycie piekarnika :) Polecam Składniki: * herbatniki 450 g * 200 g miękkiego masła
Kulinarne przygodyDuża, podzielna porcja pysznego ciasta kakaowego, przygotowanego na herbatnikach, przełożonych krem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Ciasto smakuje najlepiej po nocy spędzonej w lodówce, kiedy wszystko dokładnie
Słodko-Słony Świat IlonyCoś słodkiego do kawy..szybko można zrobić, ale trzeba troszkę poczekać aż zastygnie. 90 g ryżu preparowanego [u mnie mix zbóż ekspandowanych ] 140 g daktyli
Moje domowe kucharzenieSkładniki: * 350 ml śmietanki słodkiej 30% * 250 g herbatników * 250 g serka mascarpone * 2 białe czekolady * 2 mleczne czekolady * 3 szklanki płatków Kangus + kilka garści
Kulinarne przygodypieprz według uznania. Wszystko razem mieszamy a następnie dłońmi formujemy kotlety. ( mi wyszło 8 większych burgerów). Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem lub na 200 stopni bez termoobiegu. Pieczemy 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie w bułce ziarnistej z warzywami. Smacznego Zapraszam do subskrybowania mojego kanału oraz do obejrzenia filmu z przygotowań
Kulinarne przygodyKokosek to taka moja wariacja znanego ciasta raffaello. Ciasto to robiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują
Monia miesza i gotujeMoje dzieci uwielbiają risi frutti. Jest to deser – przekąska na bazie ryżu z porcją dżemu. Nie powiem ryż na śniadanie naprawdę smakuje wybornie. W Szwecji
codojedzeniaOto sposób na spożytkowanie resztek serka mascarpone i wiórków kokosowych, zalegającej w szafce białej czekolady, a także proszącej się wręcz o wykorzystanie limonki... Tak właśnie było
Opowieści z piekarnikaCzekając na nadejście upragnionego ciepła i wiosny polecam lekki, zdrowy deser owocowy. Pianka pomarańczowa zrobiona jest na bazie 100 % soku pomarańczowego Hortex oraz pomarańczy. Dla kontrastu
Bon appetit mon amieJeśli szukacie czegoś szybkiego do zrobienia, to przepis jest właśnie dla Was. Jakie są zalety wafli? Całkiem sporo ich wychodzi, przy stosunkowo niskim nakładzie pracy. Dodatkowo
Mieszam w GarnkuPtasie mleczko to ulubiony deser wielu z nas:) Tylko uwaga, bo można się od niego uzależnić – kto nie wierzy, niech
KuchniaWeDwoje.plBlok czekoladowy to smak dzieciństwa i wspomnienie dawnych czasów. Od czau do czasu robię taką domową czekoladę, zazwyczaj z orzechami i herbatnikami. Dziś nieco inna wersja
Kolorowa kuchnia Elki