Mojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz
moj przepis naSzyszki z kajmakiem! Pamiętacie ten smak dzieciństwa? Kiedyś wykonywało się je z krówek, irysów i masła. Dziś mam dla Was ekspresową wersję, która smakuje tak samo
Przepisy na widelcuPrzepyszne fit tartaletki na spodzie z amarantusa ekspandowanego i daktyli. Środek na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem jeżyn i syropu klonowego. Całość dopełniona smakiem fig, które
Przepisy na widelcuNa moim blogu znajdziecie już kilka przepisów na różne serniki, zarówno te pieczone jak i na zimno. Tym razem mam dla Was propozycję na szybki sernik
Zrób to smacznieKto nie lubi Toffi ? Przyznać się ! To jeden z najpopularniejszych dodatków do naleśników, gofrów czy innych deserów. Ten sos jest stworzony na bazie cukru demerara, słodkiej
Wanilia i Kardamon12 porcji: Spód: 100 g herbatników 50 g masła 50 g kremu orzechowego Masa serowa: 250 g chudego twarogu 300 g kajmaku 200 g kefiru 20
KucharzycaUwielbiam takie ciasta. Nie wymagają pieczenia, robi się je szybko i smakują nieziemsko. Połączenie słodkiego karmelu i słonych orzeszków sprawia, że ciasto smakuje doskonale. Idealne
Smakołyki AsiDoskonale pamiętam ten deser z dzieciństwa, wtedy robiłam go jeszcze z wykorzystaniem śmietanki kremówki i w książce kucharskiej widniał pod nazwą Śmietanowiec. To był mój pierwszy
Kocham..lubię..gotuję..MASA: truskawki - 400 g żelatyna - 12 łyżeczek żółtka - 3 szt białka - 3 szt cukier - 100 g jogurt naturalny - 500ml śmietana 30% - 200 ml MUS: truskawki - 400
ciasta i desery czyli na słodkoser biały trzykrotnie mielony - 60 dag masło- 15 dag cukier - 15 dag żółtka- 2 szt białko - 1 szt galaretka żółta - 1 op galaretka zielona -2op
ciasta i desery czyli na słodkoMasa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore · cukier puder 1
ciasta i desery czyli na słodkoNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemyułożyć na większym kawałku folii aluminiowej lub papieru. Dodać masło lub oliwę oraz położyć plasterek cytryny. Folię zawinąć, tak by utworzyła paczuszkę. Obie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i bez przykrycia piec w rozgrzanych do 180 st.C piekarniku przez 15-20 minut (w zależności od grubości fileta). Kurki oczyścić i opłukać szybko we wrzątku z solą, by pozbyć się ewentualnego
Pasja SmakuKto nie lubi serników na zimno bardzo proszę o komentarz, napiszcie dlaczego? Większość jednak lubi, przepada wręcz za sernikami w wersji zimnej. Dopiero niedawno upały dały
Moje Małe CzarowanieTak mnie dzisiaj naszło z rana na jakieś dobre ciasto, a że pieczenia zajmuję trochę więcej czasu niż smażenie, to postanowiłam je sobie usmażyć. Wyszło
Smaki Armine