bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:472/3453)

Szybkie, chrupiące ciasteczka z czekoladą i orzechami Pieguski+FILM 107

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. *jeśli ciasto klei się do rąk, można ręce posmarować olejem.  Ciastka wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy na złoty kolor około20 minut. Po wystudzenia ciastka stają się chrupiące. Są pyszne, lepsze jak ze sklepu. Łatwe, na pewno zasmakują każdemu.  Można je przechowywać w puszce

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bezy 104

można wsadzić np. drewnianą łyżkę ). Bezy wyjdą bielusieńkie jeśli temperatura nie jest za wysoka (max 100 stopni) i długo je suszymy. Im wyższa temperatura nawet przy krótszym czasie pieczenia to bezy wyjdą ciemniejsze. Studzić w uchylonym wyłączonym piekarniku

KUCHNIA POLSKA
Makowiec japoński 217

Polecam Wam makowiec japoński, który jest  bardzo łatwy do przygotowania, wilgotny i  smaczny. Piekę go bez spodu i taki Wam polecam. Oprócz tradycyjnego makowca zawijanego w cieście drożdżowym ten zajmuje drugie miejsce na mojej liście i chętnie go piekę nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może i Wy skusicie się na upieczenie tego ciasta. Po więcej przepisów(...)rodzynek 100 g orzechów włoskich (posiekać drobno) 50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 50 g skórki cytrynowej kandyzowanej 100 g śliwek suszonych (posiekać drobno) 1 łyżka proszku do pieczenia Zmielony mak zalać mlekiem i zagotować. Zdjąć z palnika i odstawić na 1 godzinę. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie stale ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodać

O kuchni z uczuciem
Burgery curry 224

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy ok. 18-20 minut. Burgery: Do zmielonej wołowiny (najlepiej jak ma ok. 15% tłuszczu) dodajemy dwie łyżki sosu Worcester, łyżkę Musztardy Kieleckiej sarepskiej, dwie łyżeczki mielonych lub rozgniecionych

Poezja smaku
Torcik z czarnymi malinami i mascarpone 90

pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
Ciasto z borówkami 102

pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
Tort chałwowy 137

pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
Ciasto z brzoskwiniami i kremem śmietanowym z mascarpone 523

pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
Serniczki malinowe 128

Miał być sernik. Klasyczny pieczony, mocno waniliowy. Potem, że może jednak na zimno. Ostatecznie wyszedł sernik, ale w szklance. Nie szkodzi. Smakował wybitnie malinowo. I można jeść bez grzechu, gdy nie ma w nim ani grama cukru <3 4 porcje: 1 kg twarogu sernikowego 500 g mrożonych malin 1/2 szklanki erytrolu 25 g agaru (lub żelatyny) Twaróg ucieramy

Kucharzyca
Torcik z malinami 153

pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
Idealny biszkopt – przepis 156

pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
Torcik truskawkowy – szybki, pyszny 113

pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
PIZZA NA CIEŚCIE ZE SKIEŁKOWANEGO ORKISZU (BEZ DROŻDŻY, TŁUSZCZU) Z DUŻĄ ILOŚCIĄ ZIELONYCH WARZYW 119

zjada z wielkim smakiem, nieświadoma obecności warzywa, za którym nie przepada. Dla niej wykonuję taki zabieg: piekę ciasto bez dodatków, a później nakładam na nie surowe, drobniutko pokrojone warzywa. Proponuje tak robić, jeśli chcemy zachować wszystkie składniki odżywcze warzyw. Wysoka temperatura pieczenia bowiem znacznie je uszczupli.  Składniki na pizzę o średnicy 30 cm: 1 szklanka mąki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mini bezy po mojemu 137

pojęłam, że dobry przepis na bezę nie wystarczy. Trzeba samodzielnie kombinować, ponieważ każdy z nas ma inne warunki piekarnikowe. Kolejne moje odkrycie polagało na uświadomieniu sobie, że inczej piecze się bezę do tortu, inaczej do pavlovej, a jeszcze inaczej do rolady bezowej. Przedstawiam Wam […] Artykuł Mini bezy po mojemu pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
popękane ciasteczka czekoladowe 173

szkl. mąki 3 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2/3 szkl. cukru pudru PRZYGOTOWANIE Masło podgrzać i rozpuścić w nim pokruszoną czekoladę i kakao. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie, łyżka po łyżce, dodawać cukier i żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodać roztopioną czekoladę mieszając mikserem(...)formować z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Następnie obtoczyć każdą w cukrze pudrze. Musimy zrobić to dokładnie i tuż przed włożeniem do piekarnika. Mają być idealnie białe, bez prześwitów. Piec 12 min. w rozgrzanym do 170º piekarniku. PORCJE

zabawa smakiem
Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli 174

bardzo jest fit, dietetyczny czy jak chcecie go zwać, ale to przez spód. W spodzie, może ich być całkiem sporo. Jeśli chcecie bardzo je zredukować, zróbcie sam sernik bez spodu…chociaż ten spód…ach ten spód…robi sernik Sam sernik w smaku nie jest słodki, ale to własnie spód dzięki dużej liczbie daktyli, dosładza cały sernik(...)się do tej pory sernika na zimno, z różnych względów, a może ogólnie omijaliście serniki szerokim łukiem, jako trudne do wykonania, to sięgnijcie koniecznie po ten przepis. Nie jest pieczony, a więc nie opada. Sam ser smakuje wybornie, to i sernik też Taki sernik na zimno z truskawkami, a jakże, robi się naprawdę prosto i szybko. No i taki serniczek

Mieszam w Garnku
Trójkolorowa babka 119

tego nie jest ciężka, ani też zbyt sucha także bez wątpienia posmakuje wszystkim .  A gdybyście poszukiwali jakichś fajnych form do babek zajrzyjcie koniecznie tutaj Składniki: 6 jaj 250 g masła lub margaryny (o temp. pokojowej) 1 szkl.cukru  2 szkl. mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl. oleju 3 łyżki maku  2 łyżki(...)drugiej kakao, a trzecia pozostaje bez dodatków. Ja formę do babki smaruję delikatnie masłem i obsypuję bułką tartą, dzięki temu łatwo potem wyjąć taką babę. Ciasto wlewamy je do formy na babkę w dowolnej kolejności.U mnie najpierw warstwa makowa, potem kakaowa, a na koniec ta bez dodatków. Pieczemy w 170 st. C ok 50 minut

Cynamonowe szczęście
Super ciacho :) 156

uwielbiają dzieci :) Ciasto budyniowe z brzoskwiniami. Składniki : 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1 puszka brzoskwiń 1 mleko Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, jajka, cukier i cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszać(...)wlać rozmieszane budynie wraz z 1 i 1/2 łyżki cukru, gotować ok 1 min. Gorący budyń wylać na brzoskwinie, drugą część ciasta położyć na wierzch. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut, bez termoobiegu przy włączonej dolnej grzałce. Po lekkim przestygnięciu, ciasto posypujemy obficie cukrem pudrem. Zamiast brzoskwiń możemy użyć jabłek lub wiśni. Smacznego

vegetanie
Waniliowe babeczki z jabłkami 181

łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) 1/2 większego jabłka odrobina cukru pudru do oprószenia babeczek Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy cukier, wbijamy dwa jajka i dokładnie wszystko mieszamy za pomocą ręcznej trzepaczki. Następnie wlewamy rozpuszczone, przestudzone masło. Znów mieszamy. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą(...)papierowych papilotek lub silikonowych foremek (do około 3/4 wysokości papilotki/foremki). Babeczki wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 190 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 20 minut (czas pieczenia różny w zależności od piekarnika). Podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Sernik z gatunku tych nieziemskich 103

żółtek 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szkl. oleju 1 Ser, olej i budynie mieszamy. 2 Wszystkie 9 białek ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. 3 Ubite białka delikatnie łączymy z masą serową w jednolitą masę. 4 Ciasto wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia następnie delikatnie wykładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
ŚWIĄTECZNY SERNIK GOTOWANY, NA SPODZIE Z PIERNIKÓW 134

tegoroczne święta. Wykorzystałam tortownicę o śr.25cm Składniki: - 1 kg dwukrotnie mielonego twarogu (u mnie Juliko lub Mój ulubiony- b. gęste) - 250g masła - 4 jajka - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego - 1 szklanka ksylitolu lub cukru (lub pół na pół) - 1-2 łyżeczki drobno startej skórki pomarańczowej (nie trzeba) Dodatkowo: - pierniki(...)pokruszenia na wierzch ciasta (u mnie z tego przepisu ) - lukier:  * kilka łyżeczek pudru trzcinowego  * kilka kropli aromatu migdałowego  * kremówka Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy delikatnie masłem. Na spodzie tortownicy wykładamy pierniki. W garnku roztapiamy masło. W misie miksera ubijamy jajka z cukrem (ksylitolem) na puch. Dodajemy do nich partiami ser oraz proszek budyniowy

Smaczne Zdrowe
Miodowy orzechowiec z kremem i biszkoptem toffi +FILM 99

robotem z hakiem. Ciasto jeśli się klei można trochę podsypać mąką  Dzielimy je na 2 części, jedną wykładamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni grzanie góra dół bez termoobiegu. *UWAGA to ciasto szybko się rumieni uważajcie żeby się za  bardzo nie spiekło SPÓD Z ORZECHAMI drugą częścią ciasta wykładamy(...)zmniejszamy obroty i dodajemy 3 żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę, budyń toffi, proszek do pieczenia i dodajemy łyżeczkę kakao wszystko delikatnie mieszamy do połączenia Wykładamy do blaszki (takiej samej w jakiej piekliśmy spody) pieczemy ok 15 minut w temp 180 stopni grzanie góra dół bez termoobiegu  KREM Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie stopniowo dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku