Tarta z panna cottą i malinami 254Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80 g masła 50 g gorzkiej czekolady Panna cotta: 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: maliny na wierzch tarty
Bullio
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i pieczarkami 297czym ser ze śmietaną wyłożyć na wierzch zapiekanki Piekarnik nagrzać do 200 C. Zapiekankę wstawić na środkową półkę i piec 20 min. pod przykryciem. Kolejne 20 min. piec bez przykrycia aby ser się ładnie zrumienił. Reasumując: temp 200 C czas 40 min. Smacznego
IMPRESJA SMAKU
Gołąbki po ukraińsku 209gołąbków mamy dużo to układamy warstwowo: gołąbki, marchewka, gołąbki, marchewka). Zalać je 2 szklankami gorącego rosołku. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 1h 20 min. (piec bez przykrycia) Sos: Do posiekanej w kostkę cebuli, podsmażonej na oleju dodać koncentrat. Następnie dodać 2 szklanki rosołku i śmietanę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i oregano i zagotować. Sos powinien być
IMPRESJA SMAKU
Cytrynowiec z żurawiną bez pieczenia 1905herbatnikach. Dlatego od czasu do czasu powstają w mojej kuchni również i takie smakołyki, niech się chłopak cieszy ;) Wczoraj zrobiłam bardzo szybkie i proste w wykonaniu ciasto cytrynowe bez pieczenia. Wyszło bardzo smaczne, puszyste i kwaskowate. Składniki na małą blaszkę o wym. 20x25cm: ciasto: 1 opakowanie herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 galaretka cytrynowa 1 kremówka 36% 1 łyżeczka soku
Ze smakiem i z pasją
Kurczak nadziewany kaszą jaglaną 237godz. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kurczaka ułożonego piersią do góry, dodać piwo. Piec pod przykryciem 1,5 godziny. Ostatnie pół godz pieczemy bez przykrycia, aby podpiec skórkę. Podlewać często powstałym sosem piwnym. Smacznego
kgwjanczewo
Karobowo - kokosowe kulki amarantusowe :) 161Kolejna propozycja przepisu z wykorzystaniem amarantusa ekspandowanego :) Tym razem bez pieczenia, wystarczy zamieszać, uformować, wstawić do lodówki i po kilku godzinach możemy cieszyć się pysznym czekoladowo-kokosowym smakiem mięciutkich kuleczek :) W przepisie użyłam ziarenek Euforia od Ziarenkowa :) Składniki (16 kulek) - 60 g amarantusa ekspandowanego - 100 g mieszanki Euforia - 50 g oleju kokosowego - 50 g miodu - 2 czubate łyżki
Zdrowie na języku :P
Prosty torcik mascarpone z truskawkami (bez pieczenia) 1537początek jesieni, wspomnienie minionego lata - torcik (bez pieczenia) z truskawkami i z serkiem mascarpone. Czytaj więcej
Ana Mari's world
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 472farsz, ser i znów ziemniaki. Na końcu ziemniaki posypujemy oregano i serem. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika na 40 min w temp. 200'C. Ostatnie 15 min. pieczemy bez przykrycia. Najlepiej z opcją termoobiegu. Smacznego życzę
kulinarnyJa
Pierś kaczki pieczona w rozmarynie i oregano 203warzywach w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy solą i pieprze. Tak przygotowaną kaczkę z warzywami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200'C na ok. 15 min. Ostatnie 5 min. pieczemy bez przykrycia. Smacznego
kulinarnyJa
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 359Bajaderki to idealna słodka przekąską na imprezę. Sprawdzą się z pewnością na zabawie sylwestrowej. Szybkie w wykonaniu, bez pieczenia, wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej . Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie Składniki: 350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą) 4 łyżki
Mania Gotowania
Ciasto grysikowe z truskawakami i galaretką czyli poWeekendowe Łakocie odc.15 236gorąco, leniwie... nagle Małżon wymyśla planów kilka i zaczynam się denerwować. Zaplanowałam przecież kilka smakołyków na sobotnie popołudnie. Na szybko robię, oganiając się od dzieci łyżką, ciasto. Takie bez pieczenia, z truskawami i galaretką, dla Małżona bo wiem, że takie lubi. No i w trakcie miesza mi się wszystko. Rzeczy lecą, galaretka pryska na sukienkę, składniki
Dzieje kuchennej Wiewióry
Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku 179Golonki myjemy i nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. zioła drobno siekamy a następnie wcieramy w mięso. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy 180 - 190 stopniach C około 40 minut. Mięso pieczemy bez dodatkowego tłuszczu. Indyk w ziołach
Bon Appetit Małgorzaty
Udko królika duszone w sosie winno-ziołowym z szałwiowymi ziemniakami i surówką z pora 260doprawiamy łyżką śmietany albo majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Rada: Królik jak jest świeży to najlepiej namoczyć go w kwaśnym mleku przez noc, jak rozmrożony to można piec bez namaczania bo mięsko już skruszało Udko wykładamy na talerz, podajemy z ziemniakami, surówką, całość polewamy sosem duszony królik
Bon Appetit Małgorzaty
Pierś z kurczaka pieczona w mleku 379zakryło mięso. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. 3. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy też połowę mleka, w którym moczyło się mięso. 4. Pieczemy bez pokrywki przez 1 godzinę (w zależności od wielkości mięsa) w 180-190 st.C. Smacznego!!! Źródło: Nie pieprz o gotowaniu
Kuchnia domowa Ani
Makaron muszle ze szpinakiem i ricottą 230piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 40 min. Pierwsze pół godziny muszelki nakryć folią , ostatnie 10 min wstawić pod grill. Jeżeli nie mamy funkcji grill, pieczemy bez przykrycia
Stare Gary