ostatni dzień wakacji. Jesień zbliża się wielkimi krokami, a razem z nią nadejdą coraz chłodniejsze i deszczowe dni… Na otarcie łez proponuję zatem lekki i bardzo owocowy tort (bez pieczenia), który pozwoli nam przypomnieć ciepłe, letnie dni, za którymi niebawem bardzo zatęsknimy. Jak już wspomniałam tort zawiera w sobie sporo owoców: jagód, brzoskwiń i malin. Składa się
MyCookBook.plrodzinę i przyjaciół na mały poczęstunek, którzy przy okazji wybawią nas od zjedzenia większej ilości, bowiem tarta działa uzależniająco :D Jest bardzo słodka, pyszna, o delikatnej, „chmurowej” konsystencji, bez pieczenia, więc absolutnie każdy może ją wykonać. Bardzo smakuje dzieciom. Polecam zrobić sobie do kawałka tarty filiżankę gorzkiej kawy lub herbaty. Dodatkowy cukier naprawdę nie będzie potrzebny :) Składniki
MyCookBook.pl29x23cm). Schładzamy w lodówce na czas robienia bezy. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Na kruche, schłodzone ciasto wykładamy dżem porzeczkowy, na wierzch bezę. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 30 minut
Gotowanie moimi oczamiSezon na maliny w pełni już się zaczął, dlatego dziś proponuję pyszny sernik malinowy bez pieczenia. Składniki 150 gram herbatników petit beurre 50 g masła 70 ml wody 30g żelatyny 300 g śmietanki kremówki 30 %500 g sera twarogowego do serników 500 g. malin 200 g. cukru 200 g śmietany kremówki 30% łyżeczka cukru pudru świeże maliny
Darcia w kuchniCiasto bez pieczenia , które bardzo szybko się przyrządza Składniki: 500 g herbatników 1 puszka masy kajmakowej 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 3/4 kostki masła 2 śmietan - fixy 0,5 l śmietany kremówki, cappucino 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przyrządzania: Blaszkę o wymiarach ok 23x33 wyłożyć warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać
Darcia w kuchniCiasto z kaszy manny jest ciastem bez pieczenia. bardzo szybko się je przyrządza. L ubią je wszyscy i dorośli i dzieci. Składniki 5 paczek herbatników petit beurre 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 2 łyżki kakao polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody
Darcia w kuchnidywan do trzepania i kroimy ostrożnie na kawałki ( ostrożnie bo farsz lubi się rozjeżdżać ) . Gotowe zawijaski , układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i przyprószonej mąką . Wsuwamy ją do rozgrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy bez termoobiegu przez około 40 minut . Wyciągamy , studzimy na kratce i szybko zjadamy , zanim inni zajarzą co się upiekło Post Serowo
Ogrodnik w podróżywarzywa zalewamy wodą z miodem - dodajemy sól i pieprz. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 30 minut. Po tym czasie odkrywamy warzywa i pieczemy bez folii przez ok 30 min - mieszając co 10 minut. Czosnek wyciskamy z łusek, wrzucamy do blendera wraz z batatami, pietruszką i selerem. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy do bulionu
dlaSmaQCiasto bez pieczenia czy deser? Trudno powiedzieć, ale wiem, że jest pyszne. Taki mały torcik, który zrobiłam z okazji imienin mojego męża. Mała słodka niespodzianka, a taka wielka radość. Ciasto zjedzone, zostało tylko wspomnienie na zdjęciach i smak pozostał. Jak wiecie u mnie zawsze są szybkie i proste przepisy, a to jeden z nich. Składniki: 400 g ciastek
O kuchni z uczuciemmalutkie, rumowe kule są kwintesencją świątecznego smaku. Są delikatne, oprószone zmielonymi włoskimi orzechami, a w środku pełne są rumowych rodzynek. Po prostu pyszne! Pomysłowe i bez pieczenia! Próbujcie! Składniki na ciasto: 150g rodzynek 50g masła 25g gorzkiego kakao 150g mielonych włoskich orzechów 150g cukru pudru 30ml rumu Sposób wykonania: Dzień wcześniej kroimy na drobno rodzynki, wkładamy
Kuchnia Pani Wiosnynigdy nie miałam zapału do tworzenia takowego dlatego założyłam bloga - aby przepisy się nie gubiły:-) Sernik z kawowymi biszkoptami troszkę trudne (czy ja kiedyś odważę się napisać ,,trudne"?) bez pieczenia biszkoptu ok 20 minut duża blacha - 25/35 Składniki: * gotowy blat biszkoptowy (ja upiekłam sama: 4 jajka, szklanka mąki, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia
sierotka maRysia w kuchnipeklowania najlepiej nadają się naczynia kamionkowe lub szklane. pieczenie Po 7 dniach wyjąć mięso z zalewy, osuszyć, obwiązać sznurkiem aby ładnie trzymało formę. Piekarnik nagrzać do 100 st C. Mięso ułożyć na ruszcie, pod nim ustawić naczynie na ewentualnie wypływające soki. Piec bez obracania ok 2 godzin - do momentu aż temperatura wewnątrz mięsa
Stare Garynagrzanego do 200 stopni piekarnika z termoobiegiem. Pieczemy ok. 30 minut, po 25 min. zaglądamy pod folię - dodajemy soli i pieprzu, odkrywamy i przez następne 15 minut pieczemy bez przykrycia - do lekkiego zarumienienia. Lekko mieszamy i zostawiamy na ok 5-10 minut. W międzyczasie gotujemy nasz bulion - ok. 1,5 litra wody i dwie garści włoszczyzny + opalona
dlaSmaQrobiłam takiego typu deseru. Miałam otwartą puszkę brzoskwiń i śmietanę, więc aby tego nie zmarnować zrobiłam taki deserek. Kolorki wyszły takie słoneczne więc i nazwa deseru taka. Bez pieczenia, smacznie ale niestety trochę trzeba poczekać. Ale z takim i deserami tak już jest, czeka się na niego a znika w ekspresowym tempie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniProsty i pyszny przepis na deser bez pieczenia. Składniki: 25 dag margaryny 1 szklanka mleka ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mleka w proszku 3 paczki herbatników ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 cukier waniliowy 2 płyty andruta Wykonanie: Margarynę zagotować z mlekiem i cukrami. Dodać mleko w proszku, połamane herbatniki i orzechy. Wymieszać energicznie dokładnie masę. Lekko przestudzoną masą przełożyć
Tradycyjna Kuchnia