bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:548/1508)

Ciasto czekoladowo-cukiniowe 110

zrobić z cukinią, a na kolejne leczo nie możesz patrzeć? Myślę, że tociasto jest rozwiązaniem, szczególnie dla smakoszy słodkiego smaku. Ciasto cukiniowo-czekoladowe, a cukinii prawie nie czuć. Za to czuć czekoladę, migdały i figi. Słodki smak bez wyrzutów sumienia, bo brak cukru, a do tego na mące pełnoziarnistej poleca się na deser lub II śniadanie. Składniki na dużą(...)pszennej pełnoziarnistej 1 duża cukinia (około 350g) 1 szklanka migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka oleju rzepakowego skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli 2 łyżki kakao 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (przynajmniej 70%) Przygotowanie: Kilka godzin przed rozpoczęciem przygotowywania ciasta namoczyć figi w 1 szklance gorącej wody i nie wylewać jej po odcedzeniu

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
SERNIKOBROWNIE Z MUSEM RABARBAROWYM 184

zabezpieczy upieczone już ciasto przed wysuszeniem. Twaróg należy rozmiksować w malakserze lub kupić gotowy zmielony twaróg naturalny, gęsty, bez dodatków. Jeśli zależy wam na czerwonym kolorze musu do jego przygotowania wykorzystajcie tylko najbardziej czerwone części łodyg. Warto zrobić więcej musu rabarbarowego i podawać do upieczonego sernika.  Jeśli użyjecie większej blaszki odpowiednio zredukujcie czas pieczenia. SKŁADNIKI na blaszkę(...)minut, do momentu, aż rabarbar zmięknie, a płyn się zredukuje. Zdejmujemy z ognia, blendujemy. BROWNIE : Piekarnik rozgrzewamy do 160°C bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 17x24    cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy na kawałki, wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Zdejmujemy z ognie, dodajemy połamaną czekoladę

cool and minty
CRUMBLE LCHF czyli OWOCE POD TŁUSTĄ KRUSZONKĄ (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 462

pieczonych jabłek, śliwek i cynamonu Jest to znakomity deser w jesienne i zimowe popołudnia. Składniki na 6 kokilek: 4 jajka 100 g mąki kokosowej 50 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) opcjonalnie stewia/erytrytol (keto, LCHF), ksylitol, cukier (optymalna) wanilia sproszkowana 80 g skrojonych jabłek 80 g skrojonych śliwek   Wszystkie składniki na ciasto

Ola la LCHF
Brownie z cukinii z lodami kawowo-porzeczkowymi podane z angielskim porterem 173

ogóle wyczuwalna? A jednak, brownie ma idealną konsystencję a przy tym smaku cukinii w nim nie odczujecie. Nie muszę chyba dodawać, że jest to zdrowsza wersja klasycznego przepisu, bez tłuszczu i na mące orkiszowej. Do tego, biorąc pod uwagę połączenie z owym angielskim porterem, oczywisty wydał mi się dodatek lodów kawowych... z dodatkiem kwaśnej nuty czarnych porzeczek, które(...)się połączą. Formę wykładamy papierem do pieczenia (papier wypuszczamy na zewnątrz tortownicy) i przekładamy do niej ciasto. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 40 minut. Po tym czasie studzimy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i tak przygotowaną polewą polewamy brownie. Składniki: Lody kawowe z czarną porzeczką bez maszyny (na 8-10 gałek

Mango Papaja
Brownie z cukinii z lodami kawowo-porzeczkowymi podane z angielskim porterem 257

ogóle wyczuwalna? A jednak, brownie ma idealną konsystencję a przy tym smaku cukinii w nim nie odczujecie. Nie muszę chyba dodawać, że jest to zdrowsza wersja klasycznego przepisu, bez tłuszczu i na mące orkiszowej. Do tego, biorąc pod uwagę połączenie z owym angielskim porterem, oczywisty wydał mi się dodatek lodów kawowych... z dodatkiem kwaśnej nuty czarnych porzeczek, które(...)się połączą. Formę wykładamy papierem do pieczenia (papier wypuszczamy na zewnątrz tortownicy) i przekładamy do niej ciasto. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 40 minut. Po tym czasie studzimy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i tak przygotowaną polewą polewamy brownie. Składniki: Lody kawowe z czarną porzeczką bez maszyny (na 8-10 gałek

Mango Papaja
Deser dla gości? Orzechowe scones z białą czekoladą i rodzynkami 162

Orzechowe scones z białą czekoladą i rodzynkami Miały być z migdałami, miały być z żurawiną, ale koniec końców zawartość szafki zweryfikowała przepis Piekliście kiedyś scones??? Ja

Relaxtime
ciasto anielskie 438

drewnianej łyżki do połączenia się. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21×32 cm) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę orzechową: 6 łyżek zmielonych orzechów 2 budynie waniliowe bez cukru 100 g masła, miękkiego 500 ml mleka(...)miksujemy do połączenia się. Masę dzielimy na 2 części. składniki na nasączenie: 250 ml wody sok z 3 cytryn 2 łyżki cukru wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy biszkopt, nasączamy go i równomiernie smarujemy 1/4 częścią masy orzechowej. Na masę orzechową wykładamy 1/2 cz. masy kokosowej i przykrywamy ją biszkoptem posmarowanym od spodu masą orzechową

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i pianką 247

pieczenia - 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Żółtka oddzielić od białek.  Z mąki zrobić kopczyk, dodać cukier i proszek do pieczenia. Przesiekać sypkie składniki z masłem. Po chwili dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie w miarę równe części. Jedną część rozwałkować i wykleić nią blachę. Drugą część schować do zamrażalnika.  Nadzienie: - 80 dag rabarbaru(...)sztywna i błyszcząca. W tym momencie dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać. Na schłodzony spód wyłożyć rabarbar, na niego pianę. Na wierzch piany zetrzeć bądź rozkruszyć palcami zmrożoną część ciasta. Ciasto piec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180'C Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Można ciasto podawać na ciepło z kulką lodów waniliowych. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie

kawawszklance
Babeczki czekoladowo – marchewkowe z mlecznym kremem 212

postaci, wziąć w rękę, w surówce, gotowaną, czy podpiekaną. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nigdy nie piekłam marchewkowego ciasta, trudno w to uwierzyć, ale taki jest fakt, u nas marchewka za długo nie poleży, a w dzieciństwie również takowego ciasta nie jadłam. Postanowiłam spróbować, ale w formie babeczek, łatwiejszych do złapania, z czekoladą i kremem mlecznym. Gdy tylko(...)zjedzone bez kremu jeszcze na ciepło. Polecam, bo są pyszne i łatwe w przygotowaniu Składniki (12 sztuk): Babeczki: 1,5 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach; 1 szklanki mąki 2 łyżki kakao; 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta 3/4 szklanki cukru; 1 łyżka aromatu waniliowego Delecta 100 ml oleju; 2 jajka; 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

dom-agi.pl
Zupa krem pomidorowo - paprykowa z pulpetami 256

Gęsta zupa w wersji gładziutkiej, kremowej słodko-kwaśnej, uwielbiana przez wielu słynna pomidorówka, do tego pulpeciki w nowej odsłonie, jarskie bez mięsa, ale jakże pasują

kgwjanczewo
Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 163

Temp. pieczenia : 185 st. C Czas pieczenia : ok. 60 minut Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru szczypta soli i mielonej kurkumy skórka starta z cytryny ( opcjonalnie może zostać użyty aromat cytrynowy) 3 jajka 3 żółtka 200 g mąki pszennej budyń śmietankowy bądź waniliowy bez cukru 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 400 - 500 g rabarbaru Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 50 g cukru Sposób przygotowania : Miękkie masło ucieramy z cukrem , szczyptą soli mielonej kurkumy na konsystencję kremu. Dodajemy skórkę z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po 1 jajku a potem żółtku. Przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ciasta i miksujemy

Różne smaki w kuchni
Chleb żytnio-orkiszowy,ulubiony i zdrowy gluten 186

piekę chleb ,jem wyłącznie domowe makarony i pierogi,ciasta przygotowuję również samodzielnie,nie korzystam z garmażeryjnych półproduktów w łatwy sposób wyeliminowałam pszenicę z diety.Nie,nie nie zrezygnowałam z glutenu całkowicie,ale zamieniłam zamulającą i zapychającą mój organizm mąkę pszenną na zdrowszą mąkę orkiszową.O orkiszu możesz przeczytać tutaj .Nie zrezygnowałam z pierogów,które uwielbiam,ani ciast do popołudniowej kawki(...)ciasta drożdżowego na 2-3 prędkości około 7 minut.Można pominąć dodatek drożdży,wówczas jednak znacznie wydłuży się czas wyrastania ciasta foremkę delikatnie wysmarować olejem i wysypać otrębami orkiszowymi.Przełożyć dobrze wyrobione ciasto chlebowe,powierzchnię wyrównać wilgotna ręką i przykryć formę folią spożywczą ,od strony zetknięcia z ciastem chlebowym również wysmarowaną olejem.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Ciasto wypełni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Urodzinowy tort z masłem orzechowym. 171

łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 20 dag masła 82 % 5 kopiastych łyżek masła orzechowego Dodatkowo: 5 dag mlecznej czekolady 20 dag okrągłych(...)chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty.  2. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego

Izabelawkuchni
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 193

J akoś ostatnio serniki królują u mnie w kuchni, jeśli chodzi o jakiekolwiek ciasta. Po niebiańskim serniku z borówką amerykańską przyszedł czas na sernik równie bogaty

vaniliowoczekoladowa
Tarta jaglana z budyniem 192

pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego 1 jajo 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła) Wierzch: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu. Po ugotowaniu i ostudzeniu dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, jajo i syrop daktylowy. Całość blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 25-30 minut w 1801 stopniach. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzony przelewamy na upieczone i ostudzoną tartę. Smacznego

Truskawkowa Fiesta