bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:314/1508)

sernik na zimno bez pieczenia 149

Dziś na moim stole gości pyszny sernik na zimno bez pieczenia. Pracochłonny może nie jest tylko wymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto

Kulinarne pyszności Molki
Pierwszy mazurek najwspanialszy 229

Dziś bez długich wstępów, bo zaraz Wielkanoc i trzeba piec warzywne pasztety, gotować żurek, przygotowywać wegańskie pasty (bez)jajeczne i jajka, no i oczywiście

wegetalerze
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 204

przełożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć krem frangipane, rozsmarować pozostawiając po 3 cm po bokach bez kremu, n a krem wyłożyć plastry jabłek. Puste boki ciasta zawinąć na jabłka, ciasto posmarować rozmąconym jajkiem, ciasto i jabłka posypać cukrem demerala, jabłka posypać płatkami migdałów. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut (grzanie góra-dół).  Krem frangipane Migdały zmielić

SzczyptaSmaQ
Prosty torcik mascarpone z truskawkami (bez pieczenia) 1475

Na początek jesieni, wspomnienie minionego lata - torcik (bez pieczenia) z truskawkami i z serkiem mascarpone. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Domowe ptasie mleczko 1552

Coś do kawy? Domowe ptasie mleczko szybkie w wykonaniu i bez pieczenia :) Składniki: ok 150 g herbatników - to zależy jaką macie blachę :) moja to

Niezły Młynek
Sernik marmurkowy bez pieczenia 253

Sernikowych wariacji ciąg dalszy . Czy sernik mi się kiedyś znudzi ? Hmmm... zdecydowanie nie ! :) Ciasto proste , szybkie i dość tanie jak na sernik . Po prostu idealne na

ciemna strona patelni
Babeczki cytrynowe 618

Puszyste, wilgotne, mocno cytrynowe babeczki ucierane :) Podczas ich pieczenia dom wypełnia cudowny zapach cytrusów i babkowego ciasta... gdy już wyjmiecie je z piekarnika, ciężko wytrzymać, aż ostygną :) Posmakują zdecydowanie każdemu, bez względu na upodobania smakowe. Moim zdaniem idealnie pasują na świąteczny stół wielkanocny :)   Składniki : 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru(...)cytryny i wlać sok, zmiksować krótko.  Do masy maślanej dodawać na zmianę mąkę z proszkiem i jogurt lub maślankę. Za każdym razem mieszać delikatnie łopatką do połączenia. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste można dodać 2-3 łyżki jogurtu lun maślanki. Papilotki ułożone w formie lub silikonowe foremki do muffinek napełnić do 3/4 wysokości. Piec 25-30 minut

Chocolate Muffin Blog
Tarta z czarną porzeczką i bezą 168

bezę: 4 białka szczypta soli 150 g cukru 1/2 łyżeczki octu winnego białego 1/2 łyżeczki mąki ziemiaczanej WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier puder, sól, dodać żółtka i posiekane nożem zimne masło. Szybko zagnieść jednolite ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Kruche ciasto rozwałkować, wyłożyć(...)wyłożyć równomiernie na tarcie tworząc dowolne wzory. Włożyć do piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 ° C. Piec bezę przez 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 10 minut. Ciasto studzić w temperaturze pokojowej i nie wkładać go do lodówki

Passions hobbies life
Chlebek odrywany z rabarbarem 345

masło do ciasta roztopić, ostudzić - do dużej miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier i cukier waniliowy, wyrośnięty rozczyn, jajko i żółtko oraz pozostałe mleko lub wodę, składniki wymieszać mikserem lub za pomocą noża lub drewnianej łyżki, wyrabiać ciasto przez co najmniej kilka minut, dodając stopniowo ostudzone masło, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i odchodzące od dłoni - ciasto przykryć ściereczką, pozostawić(...)kawałki rabarbaru i dalej postępować tak samo do wyczerpania pasków ciasta i rabarbaru - ułożone na sobie paski przekroić na 6-7 mniejszych kawałków - formę wyłożyć papierem do pieczenia, kawałki ciasta przełożyć do formy, układać je pionowo, nie ściskać, początek i koniec chlebka musi być zakończony kawałkiem ciasta bez rabarbaru - wypełnioną ciastem foremkę przykryć ściereczką, pozostawić do wyrośnięcia (ciasto

Smakołyki Bereniki
Marchewkowo-kokosowe blondie 156

dominują smak ciasta. Marchewkę można pominąć dodając tyle samo dowolnej mąki. Smacznego!   Marchewkowo-kokosowe blondie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 16 Składniki 120 g marchewka 130 g mąka kokosowa 2 szt jajko 2 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g biała czekolada 100 g masło Sposób przygotowania Połowę czekolady rozpuścić razem z masłem. Suche składniki wymieszać

Kucharzyca
Żytnie ciasteczka z melasą 205

łyżek melasy 3 łyżki cukru brązowego 3/4 szk pokrojonych bakalii  1 łyżeczka proszku do pieczenia, przy diecie bezglutenowej użyć specjalnego bez dodatku mąki pszennej Po składniki na ciasteczka warto zajrzeć na stronę   www.Skworcu.com.pl 1. Wszystkie składniki wymieszać. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na przygotowanej formie do pieczenia. Każde ciastko lekko spłaszczyć

Apetyczna babeczka
Pizza Prezydentowej 139

takich, które mają piec opalany drewnem. ;) Czasem lubię też zrobić w domu.  Mam wieloletni, sprawdzony (od 1997 roku!) przepis wg przepisu tradycyjnego włoskiego ciasta - na pizzę nicejską.  Wychodzi chrupiące, nie za grube i nie za cienkie i rozpływa się w ustach.  Przepis znajdziecie poniżej, a dodatki skomponujcie sami. ;) Smacznego! Pizza Prezydentowej (ciasto podstawowe) 35o g mąki pszennej(...)minut. Wyrośnięty rozczyn mieszamy z resztą składników,  pamiętając o stopniowym dolewaniu wody. Wyrabiamy dokładnie, żeby ciasto było gładkie i bez grudek, aż przestanie przywierać do rąk i ścianek miski. Powinno być plastyczne, miękkie i elastyczne. Rozciągamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrastania na kolejne pół godzinki.  Smarujemy ciasto sosem

Kuchnia Prezydentowej
Ciasteczka z syropem klonowym 161

godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Następnie rozwałkowujemy je na podsypanym mąką blacie na ok 2-4 mm grubości. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 10-12 minut w 180ºC (bez termoobiegu) , aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy ciastka(...)przesadzajmy z podsypywaniem mąką ciasta przy wałkowaniu. Te ciasto bardzo nie lubi mąki! Gdy będzie jej za dużo, ciasto zacznie się kruszyć. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 180ºC. Z termoobiegiem ustawiamy temperaturę niższą o 15ºC. Długość pieczenia zależy od wielkości i grubości ciastek Jeśli lubisz robić torty, piec

Słodki Pomysł
Sernik z rosą 335

szkl cukier, 1 szkl budyń waniliowy, 2 opak jajko, 1 szt żółtka jaj, 5 szt Składniki na bezę białka jaj, 5 szt cukier, 1/2 szkl Przygotowanie Wszystkie składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy w plastyczną masę. Wałkujemy i wykładamy na dno blachy. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 20 minut. Wszystkie składniki masy serowej miksujemy razem tylko do połączenia składników(...)Wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika na około 40-50 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Masę białkową równomiernie rozprowadzamy na gorącym serniku. Zmniejszamy temperaturę do 170st, pieczemy przez około 12-15 minut. po upieczeniu odstawiamy sernik w chłodne miejsce. Po około godzinie powinna pojawić się

Gotowanie moimi oczami
Czereśniowe galette z czekoladą 129

cienką warstwą świeżych czereśni, oblanych mleczną czekoladą to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu sezonowy deser. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 135g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Dodatkowo: 400g czereśni bez pestek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 80g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka cukier + jajko do posmarowania(...)cukrem. Czekoladę podzielić na kostki, dodać mleko i energicznie mieszając rozpuścić. 2. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką i zagnieść na jednolite ciasto. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie schłodzone ciasto przełożyć na blachę do pieczenia wysmarowaną oliwą, wyłożoną papierem do pieczenia,  rozwałkować na kształt koła o średnicy około

Szalona Kuchnia Eweliny
BUDYNIOWIEC Z MUSEM MORELOWYM 132

smaku ciasto.  A pyszny morelowy mus dodatkowo wzbogaca jego smak ... Składniki na ciasto: 125 g maki  65 g cukru 65 g masła lub margaryny 1 jajko  jeden proszek mały do pieczenia Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g cukru 1.5 szklanki śmietany 22% lub 30% Mus: 1 puszka moreli (350g(...)dodać tężejącą galaretkę. Wykonanie: Z podanych na ciasto składników zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 1h. Następnie  wyłożyć nim cienko tortownicę oraz trochę jej brzegi. Budyń ugotować z cukrem, lekko wystudzić  po czym  wymieszać ze śmietaną, Wylać na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 185st i piec ok 70 minut. Po upieczeniu wystudzić, najlepiej przy

Walijskie Pichcenie
Tarta Cytrynowa z Cytrynową Bezą 275

cytryny 30g mąki ziemniaczanej Beza: 4 białka 160g cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka starej skórki z cytryny Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z cukrem pudrem. Masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką, podsypując mąką. Dodać żółtka i wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Następnie rękoma zagnieść ciasto. 2. Ciasto rozwałkować, podsypując odrobiną mąki(...)minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na środkowym poziomie piekarnika. Nadzienie: 4. Wszystkie składniki na nadzienie przełożyć do miski i wymieszać mikserem do połączenia składników. Jajeczną masę wylać na podpieczony spód i wstawić z powrotem do piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra – dół przez około 20 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Beza: 5. Białka krótko

Mała Cukierenka