Tanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10
To co kochamKrólowa świątecznych wypieków – wielkanocna babka i kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy – Babka marmurkowa, zwana także łaciatą. Gładka, puszysta i bez
To co kochamDzisiaj nie będzie przepisu na muffinki ale na masę cukrową do ich dekoracji. Moja córka Monika i jej chłopak David zdali świetnie
To co kochamWszyscy chętnie jemy muffinki, a gdy są czekoladowe to smakują tym bardziej. To ciastko o idealnej porcji i wyglądzie małych torcików
To co kochamW Halloween nie może zabraknąć dyni. Moja jest ukryta w muffinkach, które wyszły wyśmienite – miękkie, mokre, mięsiste i chrupiące dzięki orzechom i
To co kochamIdealne wytrawne muffinki na zdrowe śniadanie. Najlepiej smakują na ciepło z masełkiem. Po przekrojeniu pachną intensywnie oregano, a nasiona przyjemnie chrupią
To co kochamNa stole wielkanocnym pojawiają się różnorodne, piękne babki. Znanych jest kilka rodzajów babek wielkanocnych: babki drożdżowe, żółtkowe, parzone, piankowe, śmietankowe, ucierane, puchowe oraz ciężkie
To co kochamPo babce cytrynowej przedstawiam Wam babkę mocno czekoladową, która ma jeszcze polewę z czekolady! Babka jest bardzo smaczna, miękka i aromatyczna. Polecam
To co kochamPo sukcesie muffinek szarlotkowych powstały muffinki na bazie przepisu na sernik z brzoskwiniami. Kruche ciasto, kremowy sernik, brzoskwinie i piana z
To co kochamMiękkie, aromatyczne, chrupiące czekoladą i orzechami muffinki bananowe! Prosty przepis, szybkie wykonanie i 20 porcji słodkości do kawy. Pachną bananem i czekoladą
To co kochamSzybka babka migdałowa do popołudniowej kawy, mimo że sama jest lekko kawowa. Bez glutenu i bez jajek, o piaskowej, puszystej konsystencji. Pisałam
To co kochamUrocze i bardzo smaczne muffinki ze świeżą żurawiną i groszkami z białej czekolady, idealne do gorącej herbaty, na pewno umilą Wam jesienne wieczory :) Bardzo proste i
Słodko-Słony Świat IlonyWypieki z bakaliami ..u mnie na szybko...mufinki...polecam..zamiast bakalii można dodać pokrojone owoce.np.jabłko, gruszkę..wszystko wg własnego uznania.. Wypieki z bakaliami
Moje domowe kucharzenieSkładniki – porcja na 12 muffinów: 1 szklanka mąki, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki
Coś bym zjadłaRabarbar zwany rzewieniem wraca do łask. Kiedyś, gdy w ogrodzie było go pełno, ścinałam świeże łodygi a Mama gotowała pyszny kompot. Teraz biegnę po niego na
Na moim stole