Blueberry Corner by "jagodzianka" Jestem fanką masła orzechowego i lubię go dodawać do różnych słodkości i nie tylko. Babeczki black & white są delikatne … Przeczytaj cały artykuł Post Babeczki black & white pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" W nowym roku przygotowałam coś ekstra. Babeczki red velvet (czerwony aksamit) to amerykański wynalazek. Piecze się je z maślanką i … Przeczytaj cały artykuł Post Babeczki red velvet pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerZapraszam na pyszne, wilgotne babeczki. W środku mają ukryte jagody, taka mała niespodzianka podczas jedzenia. Podane z chmurką bitej śmietany i polane sosem jagodowym. Pyszne. Składniki: 160 g mąki pszennej, szczypta soli, 100 g cukru, 1/4 łyżeczki sody, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowanie cukru waniliowego, 160 g gęstego jogurtu naturalnego, 1 jajko, 3 łyżki oleju rzepakowego, 20 g śmietanki(...)Mufinki piekłam w foremkach silikonowych z Ikei - wysmarowałam je olejem, następnie nałożyłam dwie płaskie łyżki ciasta, łyżeczkę jagód, przykrywając je resztą ciasta. Z podanych składników wyszło mi 6 babeczek. Piec w temp. 170 stopni przez 25-30 minut. Podałam z bitą śmietaną i pozostałym zredukowanym sosem z rondelka. Smacznego
Plate of JoyCzekolada i owoce, absolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser. Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta(...)połączenia składników. Czekoladę posiekać nożem i dodać do ciasta, wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki
Plate of JoyWykończone serkiem mascarpone i wiórkami kokosowymi. Wyglądają i smakują po prostu świetnie. :) Oryginalny przepis znajdziecie na tej stronie. :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 12 babeczek Czas przygotowania 10 minut + 25 minut pieczenia Składniki: Na babeczki: 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki 1 szklanka pokrojonych orzechów włoskich 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki oleju rzepakowego
Kolizje SmakówPyszna, mocno czekoladowa, jeszcze ciepła.. z lodami kokosowymi..poezja! Składniki: Babeczka: 30g mąki orkiszowej 1 jajko 1 płaska łyżeczka kakao Aromat waniliowy i/lub karmelowy 2 łyżeczki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Odrobina wody lub mleka Lody kokosowe: 100g mrożonego kalafiora 15g odżywki białkowej kokosowej lub waniliowej 20g wiórek kokosowych Przygotowanie: Jajko należy rozbełtać przy pomocy widelca. Dodajemy(...)Kalafior odstawiamy na kilka minut do rozmrożenia. Blenderujemy z odżywką białkową i odrobiną wody. Mieszamy z wiórkami i wkładamy do zamrażalnika na 10-15 minut. Podajemy z ciepłą babeczką
Czarnawisienkapuszki na poszczególne Mini Brownie Dekoracja: kakao do oprószenia Dodatkowo potrzebne będą: miska o wysokich ściankach mikser miska łyżka do nakładania ciasta 12-15 sztuk papilotek foremki do babeczek ubijaczka Przygotowanie: 1. Do misy przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. 2. W drugiej misy o wysokich ściankach zmiksować jajka z olejem, aż powstanie pienista masa. 3. Powoli ubijaczką wymieszać(...)szał opanował nas do reszty i nie mogliśmy się powstrzymać by z pierwszą partią poczekać aż ostygną. Zawsze jednak dla gości można podać je na ciepło w papilotkach jak babeczki, bądź ostudzone bez nich. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinyzeszłym tygodniu w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie miałam wziąć udział i piec babeczki z budyniem, ale tak się złożyło że nie zdążyłam opublikować swojego postu w obowiązującym terminie. Dlatego jak to sie mówi "co się odwlecze to nie uciecze" dzisiaj prezentuje wam przepis Pawła i Magdy z bloga Chleby info i ich babeczki nadziewane z budyniem. Zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietniksmażymy aż do zarumienienia. Dodajemy łyżkę smalcu, wrzucamy cebulę i smażymy tak długo, aż cebulka będzie miękka. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do lekkiego ostygnięcia i mieszamy z masą na babeczki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Formę na muffiny smarujemy dokładnie tłuszczem. Wykładamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż wierzch będzie zarumieniony. Wyciągamy i odstawiamy(...)mieszamy masy - wymieszanie jej spowoduje zbrylenie się cukru). Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietankę i szybko mieszamy. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia/zgęstnienia. 5. W karmelowym sosie maczamy wierzch babeczek, a następnie zanurzamy w misce z popcornem. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Gotowe
My Culinary Artmocno czekoladowe muffinki, od których będzie Wam ciężko się oderwać, już po pierwszym gryzie :) Szybki i prosty przepis na nie znalazłam u Pani Paszczakowej. Gdyby czekolady było mało, można babeczki dodatkowo nadziać jeszcze kremem czekoladowym. Nie obawiać się dodatkowych kilogramów, będzie co spalać na lato. Składniki (na 12 szt. babeczek) suche250 g mąki100
Pink Envelopetemu przygotowałam muffinki z pajęczyną, specjalnie w klimacie Halloween. Teraz zdecydowałam się na babeczki. Z efektu końcowego jestem zadowolona. Jednak gdybyście zobaczyli moją kuchnię po wszystkim. Cała była w czerwone kropki. Podłoga i ściana ochlapane barwnikiem, którym na sam koniec przyozdabiałam babeczki. Przedstawiam moją słodką propozycję na Halloween, w lekko krwistym klimacie :) Składniki
Pink Envelopemuffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam Was, że również takie babeczki będą smaczną ozdobą na stole. Składniki (na 8 szt. babeczek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku
Pink Enveloperacji nowej rospiski BTW... nowy przepis! Ale jeszcze ze starej rozpiski :) Babeczki łatwo odchodzą od papierka, są bardzo smaczne, chrupiące - dzięki ubiciu białek i połączeniu ich z otrębami. Otręby owsiane mają podobny rozkład makroskładników jak płatki czy też mąka. Zawierają sporo błonnika, czyli sycą na długo ;) Idealne do porannej kawusi :) Składniki na 6 babeczek: 3 białka jaj 40g otrąb owsianych
Czarnawisienkawniosku, że zwykłe ciasto jest już zbyt oklepane w naszym domu, więc zamiast upiec je w wielkiej formie , postanowiłam zrobić bardziej poręczne ciasteczka. I tak powstały mini babeczki marmurkowe Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 niepełna szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao kandyzowana skórka pomarańczowa 1/2 szklanki oleju Wykonanie: Białka ubijam na pianę(...)dzielę ciasto na dwie części. A właściwe odlałam jakieś cztery, może pięć łyżek ciasta do drugiej miseczki i dosypałam do tego kakao. Foremni na babeczki posmarowałam tłuszczem. Do każdej wlałam po łyżce białego ciasta, a na środek każdej białej masy położyłam po łyżeczce ciasta ciemnego. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego
Ciasteczkowy Potwórroku po raz kolejny własnoręcznie robię babeczki do świątecznego koszyczka. Zdecydowanie wolę je od kupnych. Pracy przy nich nie wiele a są naprawdę wyborne. Robiłam je już nie raz ale w postaci muffinek, za każdym razem niewątpliwie zrobiły wielką furorę. Mam nadzieję, że na święta również przypadną do gustu domownikom i gościom. Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki Serdecznie polecam(...)proszkiem oraz resztę suchych produktów a także mleko, masę dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać rozpuszczoną w minimalnej ilości wodę kawę, wymieszać. Powstałą masę rozdzielić pomiędzy 6 mini babeczek i piec przez 25 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego
Krakowskie smaki Ani