babeczki - 15371 przepisów (strona:354/1025)

Babeczki kakaowe z jagodami i olejem rzepakowym 139

Dziś pomysł na pyszne babeczki z jagodami. Wiem, że w okresie zimowym ciężko znaleźć świeże jagody, ale w sklepach (lub naszych zamrażarkach) z pewnością znajdziecie mrożone. Babeczki smakują tak samo ze świeżymi jak i mrożonymi! Polecam!!! " Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego staram się go podawać rodzinie, nawet najmniejszym domownikom, by uczyć ich zdrowego odżywiania się(...)TRUDNOŚĆ: łatwe,  -CZAS: średnio - ILOŚĆ: 12-15  Babeczki kakaowe z jagodami i olejem rzepakowym 50 dag mąki 3/4 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki kakao 2 jajka 15 dag jagód W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli to możliwe można przesiać je przez sito. Dodać także kakao

Gotuję Testuję
Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 166

najlepsze i najsłodsze pomarańcze będą dostępne na straganach już niedługo, ale już teraz można je dodać do pomarańczowych babeczek z czekoladą. To takie preludium do piernikowych i orzechowych zapachów w kuchni, do których powoli już się przygotowujemy. Te babeczki można wziąć do szkoły lub pracy na drugie śniadanie, doskonale się też zamrażają :) Babeczki czekoladowo - pomarańczowe

Posadzone i zjedzone
Owsiane babeczki na powitanie grudnia! 148

zaczął się mój ulubiony miesiąc w roku! :) Babeczki z jabłkami i owsianym crunchy podane z twarogiem i pestkami granatu OWSIANE BABECZKI Z JABŁKAMI /przepis własny/ /6 babeczek/ pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej pół szklanki mąki owsianej 45 g (trzy łyżki) mąki kokosowej 2 jajka około 200 ml mleka roślinnego (ewentualnie więcej) 4 łyżki syropu klonowego/miodu płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Poranek na słodko
Puree z dyni 153

Powinniśmy otrzymać konsystencję gęstego jogurtu. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać kilka łyżek wody. Puree z dyni można przechowywać w lodówce ok. 5 dni. Będzie idealne do przygotowania babeczek , placuszków lub ciasta :) Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 177

najlepsze i najsłodsze pomarańcze będą dostępne na straganach już niedługo, ale już teraz można je dodać do pomarańczowych babeczek z czekoladą. To takie preludium do piernikowych i orzechowych zapachów w kuchni, do których powoli już się przygotowujemy. Te babeczki można wziąć do szkoły lub pracy na drugie śniadanie, doskonale się też zamrażają :) Babeczki czekoladowo - pomarańczowe

Posadzone i zjedzone
Jesienne babeczki dyniowo kakaowe z kremem maślanym 227

znowu nocne rozmowy między blogerkami zaowocowały wspólnym pieczeniem. Tym razem postanowiłyśmy z Agą najsmaczniejsze.pl upiec jesienne babeczki. Początkowo miały to być zwykłe babeczki zeberki, ale później okazało się, że każda z nas miała jakąś swoją wizję. Paseczki wyszły nie do końca jak u zebry , ale całość jest bardzo apetyczna. O bie wpadłyśmy na ten sam jesienny pomysł wykorzystania dyni(...)widzicie znowu nasze pieczenie skończyło się pysznie i pięknie, na osłodę ponurego, mokrego tygodnia, który zaczął się porządnym deszczem. Życzymy Wam miłego weekendu i zapraszamy do upieczenia naszych babeczek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Babeczki czekoladowo-kawowe z ziaren ekspandowanych z orzechami i czekoladą (bez mąki i tłuszczu) 135

Przepis autorski (mój). Babeczki są przepyszne, lekkie i takie... chrupiące.  Czekolada wręcz rozpływa się w ustach, a orzechy i nuta kawy - nadają cudownego aromatu i niepowtarzalnych doznań smakowych. Możecie użyć dowolnych ziaren ekspandowanych i to od Was zależy, czy otrzymacie wersję bezglutenową, czy też nie.  Ja wykorzystałam stare zapasy orkiszu i dodała moje nowości od Lestello . Polecam! (około(...)delikatnie wymieszać (łyżką) tak, aby każde ziarenko było dokładnie oblepione ciastem jajecznym. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę i orzechy.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (prawie całe; babeczki podczas pieczenia odrobinę urosną) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Ciastka ostudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. (Inaczej środek może odrobinkę

Di gotuje
Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami 148

Przy tych przepisach nie muszę się zastanawiać o ile przyciąć cukier, bo ciasta po prostu nam smakują - tak jak są - bez przerabiania i zmian. Podam Wam dzisiaj przepis na babeczki, które chętnie jemy na drugie śniadanie . Są wilgotne (bo z cukinią), nie za słodkie i pożywne, dzięki rodzynkom i orzechom. Cukinii do babeczek, ani do ciasta czekoladowego nie obieram(...)skórki i nie usuwam pestek. Staram się wybrać nieduże sztuki mające około 20 cm długości. Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami około 15 sztuk źródło Cake Bible - Rose Levy Beranbaum 1,5 szkl* mąki ( 170 g ) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki soli (dałam szczyptę) 2/3 szkl. grubo

Posadzone i zjedzone
Babeczki marchewkowe ze śliwkami 173

jeszcze nie... no i ta pogoda - coraz zimniejsza, bardziej mokra... aż się prosi żeby w domu pachniało śliwkami, cynamonem i w ogóle... Dlatego przygotowałam dla nas i dla Was babeczki marchewkowe ze śliwkami. Jak pachną... rozeszły się błyskawicznie i wcale się nie dziwię...  SKŁADNIKI 2 szklanki marchewki startej na drobnej tarce 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru(...)dodajemy aromat pomarańczowy i mieszamy chwilę do połączenia składników.  Śliwki kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki, zasypujemy cukrem i cynamonem, a następnie odstawiamy na kilka minut. Do foremek na babeczki - polecam Wam te aluminiowe od Gosia - sprytne patenty , ponieważ są wyższe i sztywniejsze od tradycyjnych papilotek, przez co babeczki nie wypływają z nich - nakładamy ciasto do 3/4 wysokości, na wierzchu

Czary - gary w kuchni
Lentilkowe babeczki 114

Dziś coś słodkiego ale na szybko. Babeczki z dodatkiem mini lentilków są super dla małych i dużych łasuchów. Takie babeczki najlepiej zjeść w dniu pieczenia bo na drugi dzień to już nie to samo. Ja część babeczek upiekłam z lentilkami na górze a część zatopionymi w cieście. Na koniec polałam je pyszną polewą wiśniową. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Doskonale niedoskonałe pełnoziarniste kruche babeczki z papierówką 146

łaskę znajomych. A jabłek nigdy nie za dużo! Smutne,że ich smak powoli odchodzi w zapomnienie...doskonale niedoskonałe.  Od ponad 50 lat co roku robimy w domu babeczki z papierówką. Piekła je moja babcia, potem mama, a teraz ja. Taka rodzinna tradycja. Więc, gdy na stole zobaczysz jeszcze świeże, ciepłe i pachnące babeczki, to wiedz, że już połowa wakacji(...)lodówki. Może być ono lekko twarde, odczekaj zatem chwilkę. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszczaj je dłonią i oblepiaj nimi jabłka na około 2mm. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj babeczki. Możesz je z góry posmarować białkiem i posypać cukrem i cynamonem. Piecz je w nagrzanym piekarniku (180 °C) około 15-25 minut. Wszystko jednak zależy od Twojego piekarnika, dlatego musisz

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Muffiny makowe ze śliwkami 208

Muffiny makowe ze śliwkami to kolejna propozycja na szybkie i smaczne babeczki z sezonowymi owocami. Tym razem skorzystałam z sezonu na śliwki, choć i inne owoce sprawdzą się w tym przepisie. Z podanych składników można przyrządzić 12 babeczek . Muffiny makowe ze śliwkami Składniki: 240g mąki pszennej 250g kefiru 100ml oleju (u mnie kokosowy) 100g cukru 2 jajka 50g suchego maku(...)mokrych przesiać składniki suche, wszystko niezbyt dokładnie wymieszać - formę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości - śliwki pokroić na ćwiartki, na wierzchu każdej babeczki ułożyć 3-4 kawałki śliwki, lekko wciskając je w ciasto - gotowe muffiny wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez około 25 minut lub do tzw. suchego patyczka - przechowywać

Smakołyki Bereniki
Babeczki z cukinii 136

Prosty i szybki przepis na beztłuszczowe i bezglutenowe babeczki z cukinii oraz z serem brie. Pyszne, delikatne. Mogą być w wersji wegetariańskiej lub upieczone w plastrach szynki długodojrzewającej lub chudego boczku. Obie wersje mega smaczne, wilgotne i puszyste.   Mufiny z cukinii {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Babeczki z cukinii","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished(...)plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Kucharzyca
BOSKIE KAKAOWE PEŁNOZIARNISTE BABECZKI BEZ CUKRU 184

wszystkie pozostałe składniki, wymieszać łyżką. Nałożyć do foremek po łyżce, następnie pół łyżeczki dżemu i kolejną łyżkę masy. Piec w 180 st. C około 20 min. SMACZNEGO ! PS Babeczki są chrupiące z zewnątrz i pulchniutkie w środku - zdecydowanie najlepsze ze wszystkich zdrowszych eksperymentów! Wartość energetyczna* 1 babeczki: wartość odżywcza oryginalnego przepisu 138 kcal    151 kcal(...)węglowodanów ogółem    22 g 1,2 g błonnika     0,43 g IG** = 61 (średni) Ładunek glikemiczny 1 babeczki = 7 (niski) *podane wartości uwzględniają podstawowe straty związane z obróbką kulinarną - 10% dla wszystkich składników **IG jest jedynie przybliżoną wartością nie uwzględnia obróbki kulinarnej, dojrzałości produktów i wielu innych aspektów -może

Vroblewska-fitlife
kruche babeczki z bezą i rabarbarem 158

Małe słodycze "do ręki" sprawdzają się w naszej rodzinie na wszelkiego rodzaju spotkaniach zwłaszcza tych, w których uczestniczą dzieci. Kruche babeczki nadziewane rabarbarem, przykryte słodką bezą są doskonałą alternatywą dla, bardziej tradycyjnego w formie, ciasta. A połączenie rabarbaru i delikatnej, chrupiącej bezy... sprawdza się zawsze :-) składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru cukier waniliowy(...)szkl. cukru i odstawiam do lodówki, żeby puścił sok. Mąkę, cukier, masło, wanilię, proszek do pieczenia, śmietanę oraz żółtka łączę i wyrabiam na gładkie ciasto. Ciastem wyklejam foremki do babeczek (często piekę też babeczki w metalowej formie na muffinki). Na cieście rozkładam odsączony z soku rabarbar. Białka ubijam na sztywno z cukrem pudrem i proszkiem budyniowym, nakładam na rabarbar. Całość

babka w formie