babeczki z masa - 3968 przepisów (strona:67/265)

Krem z michałkami 286

Krem z michałkami klasycznymi to bardzo popularny krem do tortów, ciast i deserów. Pierwszy raz zrobiłam go z okazji imienin męża

Słodki Pomysł
Dyniowe bułeczki na piwie 203

piekarniku rozgrzanym do 220°C przez ok. 30-40 min., po wystygnięciu zmiksuj za pomocą blendera za gładką masę, którą możesz zamrozić. W ten sposób zawsze pod ręką masz doskonałą bazę i zastępnik tłuszczu do wszystkich wypieków: ciast, babeczek, bułeczek, chlebów, itd. W przypadku tych bułek dynię możesz także zastąpić oliwą. Jeżeli chodzi o mąkę, zostawiam Ci wolny wybór(...)mokre składniki:  maślankę, piwo, syrop oraz dynię/oliwę. Wlej delikatnie mokre składniki do suchych i za pomocą drewnianej łyżki zamieszaj ciasto. Początkowo może Ci się wydać, że masa jest za rzadka, ale za chwilę soda zacznie robić swoje i ciasto zgęstnieje. Za pomocą łyżki wykładaj bułeczki na przygotowaną blachę. Posyp pestkami dyni, słonecznika lub płatkami owsianymi i przenieś

Roślinna - blog wegański
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką 155

łyżki cukru marcepanowego ze sklepu SKWORCU . PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  2. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Wierzch babeczek posypuję płatkami migdałowymi i cukrem marcepanowym.  3. Babeczki piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche babeczki z sałatką Waldorf 229

łyżki majonezu sól, pieprz 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Schładzamy w lodówce około 30 minut, wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy. 2. Filet gotujemy

Szefowa kuchni
Babeczki czekoladowo- orzechowe z wiśniami 177

wiśni łączymy z cukrem pudrem, gotowym lukrem, a następnie wiśniami dekorujemy babeczki. Sposób przygotowania tradycyjny: Jajka, cukier oraz jogurt naturalny ubijamy do połączenia składników. W osobnej misce łączymy mąkę, posiekane drobno orzechy, czekoladę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz kakao. Dodajemy partiami do masy jajecznej naprzemiennie z olejem, cały czas mieszając. Ciasto nakładamy do ⅔ wysokości papilotek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Detoks / Marchewkowe babeczki z karobem 130

karob. Sama miałam ochotę na zjedzenie kilku na raz - aby móc się podzielić nimi z innymi, skończyłam na 2. Czy Wam również uda się powstrzymać żądze? Zapraszam na Marchewkowe babeczki z karobem.Składniki:2 jajkaszklanka mleka100 ml oleju rzepakowego200 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka proszku z chleba świętojańskiego (można zamienić na kakao)180 g startej marchewki (2 średniej(...)Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na małych oczkach. Całość dodajemy do reszty składników i mieszamy.Przygotowaną masę przekładamy do blaszek na muffiny wyłożonych papilotkami.Zwykło się mawiać, że formę napełniamy do 3/4 wysokości - ja napełniam do 4/5, wtedy babeczek mam mniej ale są 'dorodne'Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30 minut.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Red velvet cupcakes 161

łyżka cukru pudru ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Babeczki: Masło i cukier umieścić w misce i miksować przez około 3-5 minut na średnich obrotach, aż powstanie jasna, kremowa, w miarę jednolita masa. Zmniejszyć obroty na niskie i wbić jajko, zmiksować do połączenia. Dodać kakao, barwnik, ekstrakt z wanilii i sól. Następnie dodawać(...)przemian mleko i mąkę. Ocet i sodę połączyć w małej miseczce, szybko zamieszać i dodać od razu do masy. Całość zmiksować na niskich obrotach do połączenia składników. Ciasto rozdzielić do 12 papilotek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180*C, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej

Malinowo w kuchni
Babeczki z karteczki 189

ostrożnie przecieramy z przesianym cukrem pudrem. Dodajemy żółtka a z białek ubijamy sztywna pianę. Do masy dodajemy aromat, mąkę i mleko, dokładnie miksujemy, dodajemy pianę z białek  i mieszamy łyżką. Napełniamy foremki i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Jeśli chcecie, możecie ozdobić babeczki dużą ilością miłości. Prawda,że śliczne? ( YUM ! ) Mniam

Maminek kulinarny
Czekoladowe babeczki z niespodzianką. 185

jajkami i mlekiem. Mąkę wymieszać z cukrem, kakao , proszkiem do pieczenia i powidłami ,dodać do masy jajecznej i wymieszać łyżką. Ciasto nałożyć do papilotek. Do każdego daktyla włożyć kostkę czekolady białej i taką niespodziankę włożyć w środek ciasta. Piec w temp.180stop.12-15 min. Babeczki są miękkie i wilgotne. Po ostudzeniu przybrać wg smaku. Ja nałożyłem krem czekoladowy, bo miałem taki

Kulinarny karnet Christophera
Włochate babeczki 171

wierzchu robimy „włosy” kremem maślanym. Niesamowity efekt gwarantowany. Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 6 babeczek 120g masła* Szklanka cukru pudru Łyżeczka ekstraktu z wanilii Łyżeczka mleka Barwnik *masło musi być w temperaturze pokojowej Do miski miksera dajemy masło i cukier puder. Ucieramy na jasną puszystą masę przez kilka minut. Pod koniec dodajemy mleko i ekstrakt waniliowy oraz wybrany kolor barwnika

Kolizje Smaków
Babeczki kokosowe z białą czekoladą i migdałami 290

jaki pyszny! :-) Babeczki kokosowe, polane białą czekoladą i oprószone posiekanymi migdałami....Jeśli zjedliście już wątróbkę przygotowaną wg. poprzedniego przepisu, to teraz czas na słodki deser. ;-) Przepis na 12 babeczek. Składniki: 125g masła 3 jajka 100g cukru (ok.3/4 szklanki) 65g wiórek kokosowych (ok. 1 szklanki) 8 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju 250g mąki (ok. 2 szklanek) 2 łyżeczki proszku(...)olej i wystudzone masło. Miksujemy. 4. Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.  6. Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy przez ok. 20 minut (na złoty kolor). 7. Kiedy babeczki się studzą rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej i siekamy migdały. 8. Jeśli babeczki są już zimne, smarujemy

kuchnia do kwadratu
Waniliowe babeczki 129

kogo: dla poszukujących przepisu na babeczki dobre do dekoracji dla fanów babeczek dla fanów szybkich i łatwych wypieków Składniki: 125g miękkiego masła 125g cukru 125g mąki "samorosnącej"* 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki mleka Wykonanie: Masło i cukier utrzeć na jasną, puszystą masę.  Dodać jajka, mąkę samorosnącą, ekstrakt waniliowy i mleko. Wymieszać na gładką masę. Gdyby ciasto

Mania Wypiekania
Muffinki z białą czekoladą, kremem mlecznym i gorzkimi guziczkami 171

Babeczki, weekend i czas spędzony z z dzieckiem w kuchni to bezcenne chwile, które dodają skrzydeł. Od rana moja Nikola nagadywała by zrobić jakieś pyszne babeczki z kremem. Przyznam szczerze, że rzadko je przygotowuję, bo zawsze jest ich za mało, to też wszystkie inne ciasta mają przewagę na nimi, głównie ze względu na ilość. Uległam jednak po jej wielogodzinnych namowach(...)dokładnie z masą. Chłodzimy min. 1 godzinę.  7. Schłodzony krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Szprycą (końcówka Wilton 160) wyciskamy zgrabne rozetki, rozpoczynając od krawędzi kierując się do środka.  8. Czekoladę ciemną siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Silikonową foremkę z guziczkami wypełniamy czekoladą i wyrównujemy. Wkładamy na 10 minut do zamrażalnika. Wyjmyjemy i ozdabiamy babeczki. Na koniec posypujemy

vaniliowoczekoladowa
Słodkie środy - Tartaletki z jabłkiem i kajmakiem 178

gniazda nasienne. Jabłka nacinamy z jednej strony i skrapiamy sokiem z cytryny. Gdy tartaletki lekko ostygną smarujemy je warstwą masy kajmakowej i układamy na niej połówkę jabłka. Jajko rozmącić i wymieszać z cukrem pudrem i śmietanką. Śmietanką polewamy jabłka na babeczkach i pieczemy kolejne 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy miętą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kruche babeczki z pastą szynkową 398

Babeczki można nafaszerować dosłownie wszystkim, ja polecam wersje mięsne, bo takie nam bardziej smakują. :-) Warunkiem uzyskania smacznej pasty szynkowej jest dobrej jakości, wędzona szynka o wyraźnym smaku.  Kruche babeczki: 2 szklanki  mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka 1 łyżeczka soli Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka ostrej musztardy(...)pomidorków kokrajlowych szczypiorek 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Schładzamy w lodówce około 30 minut, wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy. 2. Wszystkie składniki na pastę

Szefowa kuchni