arbuz - 1708 przepisów (strona:73/114)

KACZKA W POMARAŃCZACH Z FASOLKĄ I KOPYTKAMI 121

POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO   Kaczka w pomarańczach z fasolką i kopytkami: – Krótko

globuskulinarny
STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI 89

POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU

globuskulinarny
Cwibak – kuchnia podkarpacka 109

piecu. Z kolei przedwojenne cwibaki lwowskie, według słów Anny Kozłowskiej-Ryś, znawczyni cukiernictwa lwowskiego, obfitowały w wyszukane bakalie. Poza rodzynkami i słodkimi migdałami dodawano do nich smażoną skórkę arbuzów i melonów, a także suszone figi i morele. Cwibak był niegdyś ciastem świątecznym, ale ze względu na proste składniki i łatwość wykonania zadomowił się we współczesnej kuchni jako szybkie ciasto

Trzeci talerz
PIEKIELNIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ 102

POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU

globuskulinarny
FASOLKA Z EDAMAME I AZJATYCKIMI GRZYBAMI 122

POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU

globuskulinarny
SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM 123

POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU

globuskulinarny
PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE 113

POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU

globuskulinarny
ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 116

I/LUB KOLACJE:   CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU

globuskulinarny
CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI 132

dziwić jest pyszne, aromatyczne i wciągające. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE:   KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU

globuskulinarny
KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ 115

uzupełnienia tego jakże już pysznego umami, dodaję odświeżającą miętę. Istna rozkosz dla podniebienia. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE:   CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA

globuskulinarny
CHILI CON CARNE INACZEJ 113

całej barwnej palecie smaków, nuta cynamonu, kardamonu, kuminu i obłędnej papryki wędzonej. To chili rozgrzewa i rozbudza wszystkie nasze smaki. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE:   SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM

globuskulinarny
Co to za warzywo? 126

Marynowany ogórek meksykański… co to jest… W tym roku wychowodałam na balkonie cudowne warzywo. Ogórek meksykański, bo o nim mowa przypomina arbuza, w środku wygląda jak ogórek , a smakuje jak ogórek skropiony cytryną. Biorąc pod uwagę jego walory smakowe zaprawiłam go podobnie jak korniszony aczkolwiek nieco z azjatycką nutą. Owoce ogórka meksykańskiego mają dosyć twardą skórkę, przez

codojedzenia
5 pytań do dietetyka – rozwiewamy wątpliwości na temat odchudzania 148

cenne składniki, np. witaminę B1, C oraz kwas foliowy. Jakie zatem owoce są dozwolone podczas odchudzania? Z umiarem można jeść kwaskowate gruszki i jabłka, maliny, truskawki, jeżyny, nektarynki, arbuzy, brzoskwinie, cytrusy, porzeczki i wiśnie. Mam wolną przemianę materii. W jaki sposób mogę ją przyspieszyć? Metabolizm jest kwestią indywidualną, dlatego warto skonsultować tę kwestię ze swoim dietetykiem. Na przemianę materii mają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO 107

INNE PRZEPISY NA KOLACJE:   SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI   TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO SĄ: – Pyszne – Idealne na kolację – Sycące – Genialne również

globuskulinarny
ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM 123

INNE PRZEPISY NA KOLACJE:   SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI   KOTLETY ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM SĄ: – Zdrowe i pyszne – Szybkie w przygotowaniu – Odpowiednie o każdej porze

globuskulinarny