leżę przed TV, owinięta ciepłą kołderką i zajadam lody... bo je uwielbiam. Postanowiłam zrobić je sama :) Nie ma rzeczy niemożliwych - jeśli tylko się chce ! LODY ANANASOWE 1/2 dojrzałego ananasa 1 szkl. mleka ryżowego Alpro 2 żółtka 1/2 szkl. cukru Mleko zagotować. Żółtka lekko "podbić". Do żółtek wlewać gorące mleko, ciągle ubijając. Całość podgrzewać
kolorowotorcikowoczasu. KOKTAJL GREJPFRUTOWY. /własny;/ 2-3 porcje 1 dojrzały grejpfrut 3-4 łyżki miodu z kwiatów pomarańczy (może być inny) sok z 1 cytryny 150 ml soku ananasowego Grejpfruta obieram, dzielę na cząstki. Białej osłonki nie zdejmuję, gdyż to właśnie w niej (tzw. albedo) jest najwięcej witaminy C. Wrzucam do wysokiego i wąskiego naczynia, dodaję pozostałe składniki
W kuchni Karmel-itkimąki pszennej v 150 g mąki ziemniaczanej v 1 łyżeczka proszku do pieczenia v wanilina lub prawdziwa wanilia Składniki na poncz: v Sok ananasowy v Woda/cukier v ewentualnie ananas z puszki( u mnie mango i ananas) Składniki na krem: v 2 jajka v 120 cukru v 30 g maki
Mia Cucina Sofietazrobic na swoje urodziny. Te opalone kolce mnie urzekly. Pomysl na taka dekoracje pochodzi z tej strony. Sam tort tylko zewnetrzenie jest taki sam, srodek ma inny, jest kokosowo-ananasowy. Przepis na biszkopt wykorzystalam ze storny Doroty. Tort wydaje sie byc trudny ale wcale taki nie jest. Zmienilam forme ubijania bezy, zrobilam jak przy pavlovej bez podgrzewania i tez wyszedl
Bernika - moj kulinarny pamietnikbaza jest tylko mocno dojrzały banan. Jest wilgotne, soczyste i aromatyczne. Sprawdza się lepiej niż nasze babki. I jest super proste. Polecam także inne chlebki: dyniowy, z masłem orzechowym, ananasowy. Źródło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjuż całkowicie zimny, utarłam margarynę, a ciągle ucierając, porcjami dodawałam budyń. Kiedy masa będzie gładka, wyłożyłam ja na wystudzony biszkopt.Wstawiłam do lodówki. galaretka: 3 galaretki cytrynowe 600ml soku ananasowego kilka plasterków ananasa (świeży lub z puszki) Sok podgrzałam, rozpuściłam w nim galaretki i odstawiłam, aby wystygło. Ananasa pokroiłam w kostkę i dodałam go do galaretek. Odstawiłam do całkowitego wystygnięcia
W kuchni Karmel-itkismakowałam mięsa z kwiatami i pomarańczą oraz ryby z kawą, jak i jajek przygotowanych za pomocą "suvi" (piszę fonetycznie). Bawiliśmy się też ciekłym azotem, czego efektem były wyborne lody ananasowe z szampanem i kokosowe z malibu. Jak i malinowa pianka w postaci normalnej i zmrożonej. Ile temu wszystkiemu towarzyszyło śmiechu! Dawno się tak nie uśmiałam :] Atmosfera była niesamowicie przyjazna
W kuchni Karmel-itkiSZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ NA PUREE Z KALAFIORA OŚMIORNICE W SALSIE Z PALONYCH POMIDORÓW TRUFELKI CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI Z TATAREM Z TRUSKAWEK I MIĘTĄ LUB Z ANANASA Z BAZYLIĄ SMOOTHIE ANANASOWE Z BAZYLIĄ Kiedy już wszyscy się pojawili, blogerzy przywdziali białe fartuchy i słuchali trików, porad Grzegorza, które wartozastosować w kuchni,pokazał kilka technik krojenia, wytłumaczył przepisy, a blogerzy przedstawiali się sobie
W kuchni Karmel-itkitrzeci dzień jest również świetny (i nawet bardziej wilgotny). :) Ciasto było dość wilgotne po upieczeniu, ale można je troszkę nasączyć (nie za dużo). Poncz można wykonać na bazie soku ananasowego, soku z cytryny i odrobiny wódki. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comfilet podwójny z kurczaka- 1 puszka ananasa w plastrach- 1/2 puszki groszki- 1/2 puszki kukurydzy- 1 słoik szparagówNa sos:- 1 mały jogurt gęsty- 4 łyżki majonezu- 4 łyżki soku ananasowego- 2 ząbki czosnku (drobniutko kroimy)- 2 łyżki soku z cytryny- 1 łyżeczka cukru- sól do smakuPrzygotowanie:Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę i smażymy w przyprawie delikat czerwony do mięs
Zainspirowana w kuchniszklanki wody (potem w przepisie mowa o 1 litrze, więc tyle w zasadzie jest jej potrzebne) 1 łyżka likieru gruszkowego (nie udało mi się go kupić, zastąpiłam ananasową wódką) płatki migdałowe do posypania 6 kulek lodów waniliowych (jak na 4 porcje z przepisu, to proponuję zwiększyć tą dawkę:) Gruszki obrać, odciąć plasterek od strony przeciwnej niż ogonek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaKruche babeczki z kremem, owocami i galaretką! Znane połączenie, które zawsze smakuje wyśmienicie. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest krem budyniowy na bazie syropu z ananasa. Babeczki najlepsze
Via GustoCzy może być coś lepszego w upalne dni niż lody? Najlepsze są te mocno owocowe – zrobione w domu. Bardzo ciekawy smak lodów zapewnia ananas –
Via GustoStarać się usmażyć naleśniki o podobnych wymiarach. można zrobić mniejsze i uformować małe torciki dla każdego osobno. Naleśniki są delikatne i puszyste i oczywiście pyszne. Owoce
Kuchnia Pokoleń