Jak długo mielić kawę? Jak długo mielić kawę? Wielu miłośników kawy zastanawia się, jak długo powinno się mielić ziarna, aby uzyskać idealny smak i aromat. Wybór odpowiedniego stopnia mielenia może mieć znaczący wpływ na ostateczny rezultat zaparzenia. W tym artykule przyjrzymy się różnym stopniom mielenia kawy i omówimy, jakie są ich cechy charakterystyczne. 1. Gruba mielona kawa Gruba mielona kawa charakteryzuje się dużymi ziarnami o niskiej powierzchni kontaktu z wodą. Ten stopień mielenia jest często stosow... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.