Jak długo mielić kawę?

Jak długo mielić kawę?

Jak długo mielić kawę?

Jak długo mielić kawę? Jak długo mielić kawę? Wielu miłośników kawy zastanawia się, jak długo powinno się mielić ziarna, aby uzyskać idealny smak i aromat. Wybór odpowiedniego stopnia mielenia może mieć znaczący wpływ na ostateczny rezultat zaparzenia. W tym artykule przyjrzymy się różnym stopniom mielenia kawy i omówimy, jakie są ich cechy charakterystyczne. 1. Gruba mielona kawa Gruba mielona kawa charakteryzuje się dużymi ziarnami o niskiej powierzchni kontaktu z wodą. Ten stopień mielenia jest często stosow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.