Gdy przyjeżdżam do rodziców doznaję zawsze natłoku pomysłów kulinarnych, a wszystko przez dziko rosnące zioła oraz mamine: ogródek warzywny i szklarnię. Mięta pojawia się tutaj nieproszona każdego roku. Zazwyczaj zostaje wysuszona i zamknięta w hermetycznym opakowaniu, co by można z niej było parzyć herbatkę. Tym razem postanowiłam ją wykorzystać w inny sposób i zrobiłam syrop miętowy. Jest bardzo słodki i dość gęsty, dlatego wystarczy jego niewielka ilość przy rozcieńczaniu z wodą. Idealny na gorące, letn... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...