Każdego dnia zastanawiam się co przygotować mężowi na śniadanie do pracy. Wczoraj postanowiłam, że na dziś dostanie jajka na bekonie. Ich przygotowanie nie jest ani trudne ani tez nie zajmuje wiele czasu, a przy tym jest tanie i syte. Jajko na bekonie to typowe śniadanie kuchni angielskiej. Składniki: * 4 plastry bekonu * 2 jajka * szczypiorek * łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz do smaku ( u mnie jest także odrobina delikaty do mięs, którą uwielbiam do wszystkiego) Wykonanie: Na patelni rozgrzać ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...