BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY Z WOLNOWARU
BIGOS Z KISZONEJ KAPUSTY Z WOLNOWARU
Zazwyczaj gotuję bigos mieszając kapustę białą z kiszoną tradycyjnie w garnku. Dziś jednak postawiłam na bigos tylko z kapusty kiszonej z wolnowaru. Z dodatkiem dużej ilości kiełbasy, suszonych podgrzybków i śliwek. Wyszedł rewelacyjny, treściwy, aromatyczny i lekko kwaśny. Od razu większość zamknęłam w słoiki i będzie idealny na tzw. czarną godzinę :) Składniki: * 2 kg kapusty kiszonej (użyłam kapustę kiszoną z marchewką kiszonki Niemiec ) * 30 g suszonych podgrzybków * 400 g kiełbasy typu śląska * ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie
Autor
Zrób to Smacznie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bigos, kapustą, kapusta kiszona, kiełbasa, śliwka, żeberka, danie jednogarnkowe, biała kiełbasa
Inne przepisy z Zrób to smacznie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję