Jabłecznik z galaretką i bitą śmietaną

Jabłecznik z galaretką i bitą śmietaną

Jabłecznik z galaretką i bitą śmietaną

Ciasta z jabłkami to nieodłączny element jesieni. To właśnie w sezonie smakują najlepiej. Oprócz klasycznej szarlotki na kruchym cieście, doskonale smakuje także delikatny, puszysty biszkopt z galaretką, jabłkami i bitą śmietaną. Weekend umilił nam właśnie taki jabłecznik. Przepis zdecydowanie do powtórzenia przy najbliższej wizycie gości ;) Składniki na formę o średnicy 26 cm biszkopt: 3 jajka L 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 3 łyżki cukru masa jabłkowa: 3 łyżki dżemu morelowego lub ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem i z pasją

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

AsiaAsia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, biszkopt, jabłka, ciasto, ciastka kremówki, ciasta z kremami, jabłecznik, ciasto kruche, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, szarlotka, czekolada, ciasta z jabłkami, ciasto z galaretka, ciasto 3 bit na biszkopcie, jabłecznik z bitą śmietaną, ciasta z masa, szarlotka z jabłkami, ciasto 3 bit, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Ze smakiem i z pasją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.