Zupa szczawiowa to wspomnienie babcinych obiadów. Jest bardzo tania w wykonaniu - szczaw w słoiczku można kupić w każdym sklepie za grosze. Ja akurat miałam szczaw własnoręcznie zakonserwowany więc mogłam się posiłkować własnym produktem. Składniki na ok 3 litry zupy: 1/2 małego słoiczka szczawiu - ok 2 czubate łyżki 1 litr bulionu i 1 litr wody lub 2 litry wody 1 marchewka 1 duży ziemniak 100 ml słodkiej śmietanki 1 łyżka mąki - u mnie mąka bezglutenowa 1/2 małej cebulki 2 łyżki smalcu jajka na tw... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)