Kluski z kaszy jaglanej i mąki kukurydzianej - bezglutenowe

Kluski z kaszy jaglanej i mąki kukurydzianej - bezglutenowe

Kluski z kaszy jaglanej i mąki kukurydzianej - bezglutenowe

Przepis na : obiad

Prosty przepis na kluski, które mogą być podawane jako dodatek do gulaszu czy sosu grzybowego lub na słodko - np. z twarożkiem.  Wykonanie zajmuje mniej więcej tyle samo czasu co wykonanie kopytek czy klusków śląskich.  Kluseczki  świetne na okres przeziębień i gryp - dzięki wspaniałym właściwościom kaszy jaglanej. Składniki: 1 szkl suchej kaszy jaglanej 150 ml mąki kukurydzianej 75 ml skrobi ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mielonego lnu 2 jajka sól woda Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Do garnka wlać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kluski, kasza jaglana, bezglutenowe, kopytka, mielone, sosy, mak, gulasz, ciasto, obiad, obiad na szybko, szybki obiad, ciasto z makiem, ciasto z kaszy jaglanej, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.