Zupa meksykańska z pieczoną papryką i szczypiorem
Zupa meksykańska z pieczoną papryką i szczypiorem
Składniki: 1 l passaty puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka zielonego groszku puszka krojonych pomidorów 500 g pieczarek papryka - po 2 sztuki żółtej i zielonej 2 cebule 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego szklanka czarnych oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka i ostra lubczyk szczypior masło klarowane Wykonanie: Mięso smażymy na klarowanym maśle, gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulę, dusimy do połączenia się wszystkich składników. Na osobnej patelni sm... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, mięso, pieczarki, mielone, mięso mielone, czerwona fasola, fasola czerwona, bagietka, fasola, sosy, zupa, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, mięso duszone, warzywa na patelnie, mięsa pieczone, sos czosnkowy, zupa z mięsem mielonym, pieczeń z mięsa mielonego, mielone z warzywami
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz