Zupa meksykańska z pieczoną papryką i szczypiorem

Zupa meksykańska z pieczoną papryką i szczypiorem

Zupa meksykańska z pieczoną papryką i szczypiorem

Składniki: 1 l passaty puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka zielonego groszku puszka krojonych pomidorów 500 g pieczarek papryka - po 2 sztuki żółtej i zielonej 2 cebule 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego szklanka czarnych oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka i ostra lubczyk szczypior masło klarowane Wykonanie: Mięso smażymy na klarowanym maśle, gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulę, dusimy do połączenia się wszystkich składników. Na osobnej patelni sm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mięso, pieczarki, mielone, mięso mielone, czerwona fasola, fasola czerwona, bagietka, fasola, sosy, zupa, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, mięso duszone, warzywa na patelnie, mięsa pieczone, sos czosnkowy, zupa z mięsem mielonym, pieczeń z mięsa mielonego, mielone z warzywami

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.